ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ( έρχονται;;)


1. Οι μαυραγορίτες ήταν φτωχοί άνθρωποι, ελάχιστοι απ αυτούς πλούτισαν (εγώ δεν ξέρω κανένα που να έκανε περιουσία από την Μαύρη αγορά).
2. Το επάγγελμα αυτό το έκαναν και άντρες και γυναίκες.
3. Η δοσοληψία με τα χωριά γινόταν όχι με χρήματα αλλά με είδη , ρούχα, ραπτομηχανές, οικιακά σκεύη κλπ ……….. Μου έχει διηγηθεί ένας μαυραγορίτης ότι πήγε την πρώτη φορά τις πιτζάμες του για να πάρει σιτάρι, την Κυριακή τις φόρεσε ο γιος του αγρότη και με αυτές πήγε στην εκκλησία.

Κατοχή: Δείτε την ελληνική ταινία για την κρίση που «κατέκτησε» το Facebook!

…ο τόπος γύρω της μοιάζει ερειπωμένος, απάνθρωπος. Θαρρείς και όλος ο κόσμος έφυγε, μόνο το γαύγισμα πεινασμένων σκυλιών και...οι κραυγές από τα κοράκια την αποσπούν και της θυμίζουν πως είναι ακόμα εκεί. Ξέρει πως κλείνοντας απλά τα… μάτια δεν αποτελεί λύση. Μα αν βρει την δύναμη να τα ανοίξει θα χαθεί με μιας η πλάνη της ασφάλειας που προσφέρουν κάποιες μάλλον ευτυχισμένες αναμνήσεις και ίσως η ιδέα πως δεν συμβαίνει αυτό. Μα τότε οι επιλογές θα είναι μόνο δυο. Να σκύψει το βλέμμα της υποκύπτοντας στο «πεπρωμένο» της ή να το κοιτάξει κατάματα….Κατοχή. Μια ταινία μικρού μήκους, καρπός εθελοντικής προσπάθειας νέων ανθρώπων από το Ηράκλειο Κρήτης.Συντελεστές Παραγωγή: Άκης Μαυράκης, Κατερίνα Φλώκα σκηνοθεσία: Άκης Μαυράκης ηθοποιοί: Κατερίνα Φλώκα, Κωνσταντίνος Τζώρτζης εικονολήπτες: Νίκος Βασιλάκης, Γιώργος Νηριανάκης, Γιάννης Γιαλουράκης, Γιώργος Ανθημόσογλου μοντάζ: Γιώργος Ανθημόσογλου μακιγιάζ: Κατερίνα Φλώκα hair styling: Κωνσταντίνος Λέφας επιμέλεια κοστουμιών: Κατερίνα Φλώκα (η αυθεντική στολή Γερμανού αξιωματικού ήταν ευγενική παραχώρηση του κ. Στέλιου Εμμ. Δεδελετάκη, συλλέκτη ιστορικού στρατιωτικού υλικού).http://hellasxg.blogspot.com/2012/01/facebook