WOW!!!Το "τζακ-ποτ" του Νικολούδη: Έστειλα 5000 φοροφυγάδες στον εισαγγελέα και θα εισπράξουμε 3 δισ.


"Έστειλα 5.000 υποθέσεις φοροδιαφυγής στα δικαστήρια, από τις οποίες το κράτος θα πρέπει να ανακτήσει 3 δισ. ευρώ ενώ βρίσκονται σε αναμονή άλλες 24.000. Πρόκειται για τζακ-ποτ", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Π. Νικολούδης σε συνέντευξη του σε βελγική εφημερίδα.


Στο σημερινό φύλλο της βελγικής εφημερίδας Libre Belgique, και με τίτλο «Ο Νικολούδης ανοίγει το κυνήγι των απατεώνων», ο υπουργός αναφέρει ότι "δεν πίστευε και ο ίδιος ότι ήταν τόσο εύκολο να εντοπιστούν".Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ τονίζει ότι "Ο κατάλογος αυτός δεν είναι τόσο σημαντικός όσο θα θέλαμε. Ως εισαγγελέας, πολέμησα τη φοροδιαφυγή με διαφορετικό τρόπο και νομίζω ότι νίκησα. Το 2012, ζήτησα από όλες τις ελληνικές τράπεζες να μου στείλουν μια λίστα πελατών με καταθέσεις πάνω από 200.000 ευρώ.
Οκτώ τράπεζες μου έστειλαν οκτώ λίστες. Στη συνέχεια, συνέταξα μια άλλη λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων που, από το 2010, είχαν στείλει στο εξωτερικό ποσά άνω των 200.000 ευρώ. Στη συνέχεια, μια άλλη με τα ονόματα εκείνων που έχουν χαρτοφυλάκια στο Ελληνικό Χρηματιστήριο αξίας άνω των 200.000. Είχα, επίσης, μια λίστα με στοιχεία πολύ υψηλών ασφαλιστηρίων συμβολαίων.Τέλος, δημιουργήσαμε μια βάση δεδομένων με τις δηλώσεις εισοδήματος από το 2000 και διασταυρώσαμε όλες αυτές τις πληροφορίες με τη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα «Λιχτενστάιν».