Γενική απεργία στις 16 Ιουλίου από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, «η κυβέρνηση συνεχίζει να σπρώχνει στον Καιάδα τους εργαζόμενους με διαδικασίες εξπρές και με νέα μνημόνια που τα βαπτίζει πολυνομοσχέδια».Το συλλατήριο διαμαρτυρίας θα γίνει στις 11:30 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.Την Πέμπτη 11 Ιουλίου η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΠΟΕΜ μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ και Σκαραμαγκά στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει διάβημα στους συναρμόδιους υπουργούς.Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι «οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα».«Ας καταλάβουν επιτέλους Κυβέρνηση και Τρόικα ότι οι εργαζόμενοι: "Είμαστε άνθρωποι και δε θα γίνουμε αριθμοί"», υπογραμμίζει.
Newsroom ΔΟΛ

Όλες οι αλλαγές στη φορολογία: Τι περιμένει μισθωτούς και συνταξιούχους – Θα φορολογείται και το επίδομα ανεργίας – Φόρος πολυτελείας... αναδρομικά!

     - Η ασάφεια που μπορεί να φέρει μειώσεις 150 ευρώ σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους

- Θα φορολογείται το επίδομα ανεργίας αν το εισόδημα του ανέργου ξεπερνά τις 10.000€
- Στο 20% ο φόρος για τις αποζημιώσεις
- Τι αλλάζει για όσους αμείβονται με μπλοκάκι

Το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για το νέο φορολογικό καθεστώς έφτασε στη Βουλή και πρέπει να ψηφιστεί άμεσα για να πεισθούν οι δανειστές πως η Ελλάδα κάνει όσα πρέπει για να πάρει τα πρώτα 4 δισ. της νέας δόσης. Σε σχέση με το φορολογικό νομοσχέδιο που είχε δοθεί σε δημόσια διαβούλευση, αυτό που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή έχει 12 αλλαγές, ενώ προστέθηκαν και τρεις φοροεισπρακτικές ρυθμίσεις που σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο είναι: