."Εξαφανίστηκαν" 14 πολεμικά πλοία στην Τουρκία - Αγνοείται και ο αρχηγός του τουρκικού στόλου!

 

Μυστήριο με την εξαφάνιση 14 πολεμικών πλοίων στην Τουρκία, την ώρα που αγνοείται η τύχη και του αρχηγού του τουρκικού στόλου...

Σύμφωνα με δημοσίευμα των “Times”, 14 πολεμικά πλοία του τουρκικού ναυτικού παραμένουν “εξαφανισμένα” στη θάλασσα και δεν έχουν καταμετρηθεί ενισχύοντας τις ανησυχίες της τουρκικής ηγεσίας ότι οι κυβερνήτες τους μπορεί να εμπλέκονταν στο πραξικόπημα.
Τα 14 πολεμικά πλοία έρχονται να προστεθούν στα 42 επίσης “εξαφανισμένα” στρατιωτικά ελικόπτερα τα ίχνη των οποίων χάθηκαν από την Τουρκία κατά τη διάρκεια της απόπειρας του πραξικοπήματος. Σύμφωνα με τις αναφορές, τα πλοία ήταν σε υπηρεσία στο Αιγαίο ή την Μαύρη Θάλασσα την ημέρα του πραξικοπήματος και δεν έχουν ακόμα γυρίσει στο λιμάνι από όπου απεύπλευσαν, δεν καταμετρήθηκαν δηλαδή στις βάσεις τους, ούτε προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το τουρκικό ναυτικό.  Σύμφωνα με τους Times οι τουρκικές αρχές θεωρούν ότι οι διοικητές πλοίων ανήκουν στους υποκινητές του πραξικοπήματος. Οι τουρκικές αρχές θεωρούν πιθανόν οι κυβερνήτες των πολεμικών πλοίων να “εξαφανίστηκαν” προκειμένου να γλιτώσουν τη σύλληψη αλλά και τη θανατική ποινή, της οποίας το σενάριο επαναφοράς φούντωσε μετά από δηλώσεις του Ερντογάν και του περιβάλλοντός του.
«Εκτιμάμε ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι θύλακες που ίσως προσπαθήσουν να καταλάβουν ελικόπτερα ή να εμπλακούν σε νέες βίαιες επιθέσεις εναντίον πολιτών ή κυβερνητικών κτιρίων στην Τουρκία», ανέφερε κυβερνητική πηγή στην εφημερίδα χωρίς να κάνει περαιτέρω σχόλιο για το θέμα.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hyrriet, αγνοούνται επίσης δύο ελικόπτερα, αλλά και 25 Τούρκοι κομάντος, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν, ενώ κατευθύνονταν στο θέρετρο όπου παραθέριζε ο Ερντογάν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποστολή των ελικοπτέρων ήταν να σώσουν τους 25 κομάντος, μετά την αποτυχημένη απόπειρά τους να δολοφονήσουν το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Μαρμαρίδα.

Μυστήριο και με τον αρχηγό του τουρκικού στόλου – Όμηρος ή πραξικοπηματίας;
Ο Τούρκος επικεφαλής του ναυτικού, ναύαρχος Βεϊδέλ Κοσελέ είναι επίσης “άφαντος” από την νύχτα της 15ης Ιουλίου και παραμένει άγνωστο αν εμπλέκεται στο πραξικόπημα ως πρωτεργάτης ή αν κρατείται όμηρος από τους πραξικοπηματίες. Το πρωί του Σαββάτου είχε αρχικά μεταδοθεί ότι είναι όμηρος των πραξικοπηματιών πάνω στη φρεγάτα Γιαβούζ που βρισκόταν στο ναύσταθμο του Γκιολτσούκ, ωστόσο η πληροφορία στη συνέχεια διαψεύστηκε. Η χαοτική κατάσταση στην Τουρκία αποτυπώθηκε και στο βίντεο σοκ όπου λίγες ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος F16 επιτέθηκαν με ρουκέτες στο Προεδρικό Μέγαρο.
ΠΗΓΗ thetimes.co.uk

.Τηλεοπτικές άδειες: Αυτοί είναι οι επτά διεκδικητές! Εκτός Mega, Σαββίδης, Κύπριοι!


Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι που περνάνε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
Πρόκειται για τους εξής:
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΪ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)
Κατά της αποφάσεως έγκρισης του Πρακτικού προεπιλογής και προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο τελικός κατάλογος των συμμετεχόντων στη δημοπρασία, οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα της προδικαστικής προσφυγής, όπως προβλέπεται από την Προκήρυξη 1/2016 (Κεφ. 6.4).
Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λ. Κρέτσος, για λόγους, που άπτονται της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και ενίσχυσης της διαφάνειας απηύθυνε το ερώτημα προς την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, και την Εταιρεία των Ορκωτών Λογιστών, που υποστήριξε το έργο της Επιτροπής κατά πόσο οι λόγοι απόρριψης των τριών υποψηφίων DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) και ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (MEGA CHANNEL), που αποκλείστηκαν από την προεπιλογή είναι θεραπεύσιμοι.
ΠΗΓΗ