Η Ελλάδα κατακτά παγκοσμίως τη δεύτερη θέση για τις καθαρές ακτές της!!!!Greece has won second place worldwide for clean coasts

Τη δεύτερη θέση στον κόσμο, κατέκτησε η Ελλάδα, ανάμεσα σε 48 χώρες, σε ότι αφορά τις πιο καθαρές ακτές, ακριβέστερα κέρδισε 394 γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες και άλλες 9 για τις μαρίνες της! Να σημειωθεί ότι στην κορυφή της λίστας ....
βρίσκεται η Ισπανία με 511 γαλάζιες σημαίες στις παραλίες της και άλλες 92 σε μαρίνες. Η βράβευση έγινε την περασμένη Παρασκευή από τη Διεθνή Επιτροπή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE) και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), η οποία είναι ο Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας.
 http://www.trelokouneli.gr/2012/06/blog-post_4437.html

Πώς να στείλετε το παιδί σας στον παιδικό σταθμό χωρίς να πληρώσετε

shutterstock_77123365Οι μητέρες που θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να κινητοποιηθούν. Εφόσον πληρούν ορισμένα κριτήρια, μπορούν να ενταχθούν στο ειδικό πρόγραμμα επιδότησης και ουσιαστικά να στείλουν το σπλάχνο τους στον παιδικό χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά παρά μόνο με το κόστος μετακίνησης. Προσοχή όμως. Οι ημερομηνίες για την υποβολή των αιτήσεων είναι ασφυκτικές και εκπνέουν μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Ο Καλός, o Κακός κι ο Άσχημος…


Άρχισαν τα δύσκολα για την συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού. Αφού κάθισαν καλά καλά στις υπουργικές τους καρέκλες οι μνημονιακοί υπουργοί τώρα ήρθε ο πρώτος λογαριασμός.
Μέτρα άμεσα 11,5 δις ευρώ για να μην εκτροχιασθεί ο προγραμματισμός του Μνημονίου Νο. 2 για τα έτη 2013-2014 και παρεμβάσεις 3 δις ευρώ για να σωθεί ο φετινός προϋπολογισμός. Από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Μην το ψάχνουμε. Μισθοί, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα κ.λπ. Η συνηθισμένη μέθοδος και συνταγή!