Αλλάζει ο συνδικαλιστικός νόμος μετά από 32 χρόνια! Πλαφόν στις συνδικαλιστικές άδειες και απολύσεις

- Θα επανεξεταστούν όλα τα συνδικαλιστικά προνόμια
- Απολύσεις σε περίπτωση απουσίας από την εργασία ή απιστία
- Στο “τραπέζι” και ο τρόπος προειδοποίησης για την κήρυξηαπεργιών
- Έλεγχος στα ποσά που θα δίνονται σε συνδικαλιστικάσωματεία και στις δαπάνες τους

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο, σε συνάντηση του Αντώνη Σμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο οι οποίες αφορούν τα συνδικαλιστικά προνόμια, αλλά και τον τρόπο προκήρυξης των απεργιών.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το Εθνος οι αλλαγές που αναμένεται να ισχύσουν είναι οι εξής:


1. Συνδικαλιστικές άδειες: Με τη νέα ρύθμιση το ανώτατο όριο συνδικαλιστικής άδειας θα είναι οι 7 ημέρες το μήνα. Με βάση το νόμο που ισχύει σήμερα, η διάρκεια της άδειας εξαρτάται από το αν πρόκειται για πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια οργάνωση. Για παράδειγμα στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της τριτοβάθμιας οργάνωσης δίνεται άδεια απουσίας όσο χρόνο διαρκεί η θητεία (συνήθως είναι διετής).Σε δευτεροβάθμια οργάνωση, με βάση το νόμο δίνονται έως 15 μέρες για τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, τον γενικό γραμματέα και τον ταμία και έως πέντε μέρες στα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Ευνοϊκότεροι όροι προβλέπονται σε συλλογικές συμβάσεις, που προσφέρουν απουσία διαρκείας από την εργασία τους
2. Απολύσεις: Με βάση το νέο πλαίσιο θα προβλέπεται η ποινή της απόλυσης συνδικαλιστή εάν υπάρξει ποινικό αδίκημα ή απιστία. Οι προωθούμενες αλλαγές θα έχουν ως κεντρικό στόχο να εμποδιστεί τυχόν κατάχρηση της ιδιότητας του συνδικαλιστή. Στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις είναι και η αλλαγή της διαδικασίας, που ακολουθείται για μεγάλα διαστήματα απουσίας. Ειδικότερα για απουσίες άνω των 7 ημερών θα ελέγχεται ο συνδικαλιστής (για το εάν ήταν δικαιολογημένη ή όχι η απουσία του) από ειδική επιτροπή. Στην επιτροπή αυτή θα μετέχουν και εκπρόσωποι των εργοδοτών.
3. Αξιολόγηση από τον εργοδότη: Στην περίπτωση που ένας εργαζόμενος εκλέγεται μέλος του προεδρείου συνδικαλιστικού σωματείου, ο εργοδότης θα είναι εκείνος που θα κρίνει εάν ο συγκεκριμένος υπάλληλος υπηρετεί σε θέση ευθύνης. Θα αξιολογεί δηλαδή αν από την απουσία του προκαλείται πρόβλημα στην εταιρεία και σε μια τέτοια περίπτωση θα δικαιούται να τον μεταθέτει σε όποια θέση κρίνει ο ίδιος.
4. Χρηματοδότηση των συνδικάτων: Στόχος είναι η διαδικασία να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια. Για τον σκοπό αυτό, με βάση το νέο πλαίσιο, το Ελεγκτικό Συνέδριο θα ελέγχει τα ποσά που θα δίνονται σε συνδικαλιστικά σωματεία, καθώς και τις δαπάνες τους.
5. Προκήρυξη απεργιών: Η προειδοποίηση θα πρέπει να γίνεται εφ' εξής τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πραγματοποίηση της κινητοποίησης (σήμερα αρκεί ένα 24ωρο).
6. Προστασία: Το νέο πλαίσιο που θα διαμορφωθεί θα καλύπτει επτά μέλη της διοίκησης του σωματείου. Ο αριθμός αυτός θα είναι σταθερός ανεξαρτήτως του πόσοι αποτελούν συνολικά το προεδρείου. Σήμερα η προστασία εξαρτάται από τον αριθμό των μελών της κάθε οργάνωσης. Για παράδειγμα, αν η οργάνωση έχει από 200 έως 1000 μέλη, προστατεύονται εννιά μέλη και αν έχει πάνω από 1000 μέλη προστατεύονται 11.
7. Προσωπικό ασφαλείας: Θα προβλέπεται ο ορισμός των μελών του προσωπικού ασφαλείας να γίνεται μία φορά κάθε χρόνο και όχι ανάλογα με την απεργία
8. Διανομή ανακοινώσεων και ενημέρωση: Στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο, ώστε και ενημέρωση να γίνεται, αλλά την ίδια στιγμή να μην διαταράσσεται και η λειτουργία της επιχείρησης.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=342966&nslt=1&catid=3

Ρύθμιση οφειλών: Οι παγίδες όσο ανεβαίνουν οι δόσεις


Ρύθμιση οφειλών: Οι παγίδες όσο ανεβαίνουν οι δόσειςΌποιος φορολογούμενος χρωστά στην Εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία έως 15.000 ευρώ μπορεί να ρυθμίσει την οφειλή του σε έως και 100 δόσεις. Από την άλλη πλευρά, όσοι χρωστούν περισσότερα από 15.000 ευρώ μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε λιγότερες, μέχρι 72 δόσεις.Το παράδοξο έρχεται να απαντηθεί από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Δείχνουν ότι σε σύνολο 4.041.000 φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων με ληξιπρόθεσμα χρέη, 3.928.000 φορολογούμενοι ήτοι το 97,2% χρωστούν στην εφορία έως 20.000 ευρώ.Η συντριπτική τους πλειονότητα, κοντά στα 3,9 εκατ. μπορεί να μπει στο πρόγραμμα εξόφλησης οφειλών με 100 δόσεις.Όσοι χρωστούν από 20.000 έως 1 εκατ. ευρώ είναι συγκριτικά ελάχιστοι. Φτάνουν τους 106.797 ενώ αυτοί που εξαιρούνται από τη ρύθμιση καθώς η οφειλή τους είναι πάνω από 1εκατ. είναι περίπου 6.000.Οι δόσεις όμως δεν θα είναι άτοκες ενώ όσο αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων τόσο μειώνεται η έκπτωση των προσαυξήσεων και οι φορολογούμενοι πρέπει να σταθμίσουν, πέραν της φοροδοτικής τους ικανότητας, αρκετές παραμέτρους για να επιλέξουν τον αριθμό των δόσεων που τους συμφέρει.Η ρύθμιση δίνει πολλές εναλλακτικές. Από εφάπαξ εξόφληση της οφειλής με πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων έως 72 δόσεις με μείωση προσαυξήσεων κατά 30% ή 100 δόσεις με μείωση προσαυξήσεων 20%.
Δείτε το γράφημα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ:

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ