Συμφωνία την Τρίτη για το Σκοπιανό ανήγγειλε ο Ζάεφ

Την επίτευξη συμφωνίας για το Σκοπιανό ανήγγειλε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Από την αρχή των διαπραγματεύσεων είχα εκφράσει την αισιοδοξία ότι μπορεί να βρεθεί λύση. Αυτό που μπορώ να σας πω αποκλειστικά είναι πως πιθανότατα η αισιοδοξία μου αυτή θα υλοποιηθεί. Ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί αύριο», ανέφερε ο Ζάεφ στη συνέντευξή του, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στα Σκόπια στο κεντρικό δελτίο του σταθμού.Μετά την επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, από το γραφείο του πρωθυπουργού της γείτονος εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και του πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκησε 1 ώρα, συζητήθηκαν τα εναπομείναντα ζητήματα και εξετάστηκαν διάφορες ιδέες για λύσεις.

Το πρωί της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια τηλεφωνική συνομιλία.Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα και, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετικά με τα τρία ονόματα που υπάρχουν στο τραπέζι- Άνω, Βόρεια και Νέα Μακεδονία- ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι στην αυριανή επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών, αν αύριο ολοκληρωθεί η συζήτηση, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς ο κ. Ζάεφ θα έχει επιλέξει ποιο από αυτά θέλει.
https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/3694379/simfonia-tin-triti-gia-to-skopiano-aningile-o-zaef?utm_medium=onesignal&utm_source=notification&utm_campaign=alert&utm_content=post
ΒΙΝΤΕΟ