Επίδομα παιδιών: Αναβολή της πληρωμής του Μαΐου! Πότε θα γίνει η καταβολή;









Δεν θα πληρωθεί η δεύτερη δόση από το Επίδομα Τέκνων στους δικαιούχους τον Μάιο. Η πληρωμή πήγε πίσω από τον ΟΓΑ – ΟΠΕΚΑ και αυτό με τη δικαιολογία των φορολογικών δηλώσεων του 2018. Έτσι 700.000 δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν έναν ολόκληρο μήνα για να πάρουν τα χρήματά τους.Ενώ η διαδικασία για το Α21 θα έπρεπε να ολοκληρωθεί τον περασμένο μήνα και τα χρήματα να μπουν στο τέλος Μαΐου στους λογαριασμούς, πλέον τα χρήματα θα πιστωθούν στα τέλη του Ιουνίου.


Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Η πληρωμή της Β’ δόσης του επιδόματος τέκνων θα γίνει από 25 ως 27 Ιουνίου.
Τα χρήματα θα πιστωθούν μόνο σε όσους υποβάλουν αίτηση Α21 ως την 20η Ιουνίου.
Η ηλεκτρονική διαδικασία για την υποβολή της αίτησης Α21 θα ξεκινήσει μετά τις 20 Μαΐου
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους το γεγονός ότι μετακινείται η πληρωμή της δεύτερης δόσης από τον Μάιο στον Ιούνιο δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει και καθυστέρηση στην πληρωμή της τρίτης δόσης.Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, η τρίτη δόση για το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου θα πληρωθεί κανονικά όπως είχε προϋπολογιστεί από 25 ως 27 Ιουλίου.Για να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει την αίτηση Α21 ως τις 20 Ιουλίου.
newsit.gr

ΠΟΙΟ είναι το φορολογικό πρόβλημα της Ελλάδος όταν κατά το (2008-2016) οι έκτακτοι άμεσοι φόροι αυξήθηκαν κατά 94%, και τα έσοδα από φόρους στην περιουσία επταπλασιάστηκαν

Οι φόροι στην παραγωγή το 2015 έφτασαν στο 16,1% του ΑΕΠ από 12,7% και ότι η Ελλάδα είναι τρίτη στη λίστα με τα κράτη - μέλη της ΕΕ με τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές και μια από τις χώρες με τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές; 
Το σύστημα φορολογίας εισοδήματος της Ελλάδας είναι άδικο και αναποτελεσματικό, ενώ αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα και αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει τις φορολογικές ανισότητες.
Επιπλέον, είναι υπερβολικά περίπλοκο, αλλάζει πολύ συχνά και είναι φτιαγμένο με τρόπο που διευκολύνει τη φοροδιαφυγή.
Το διάστημα 2008 - 2016, το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 27%, ενώ τα φορολογικά έσοδα του κράτους μειώθηκαν μόνο κατά 7%. 

Ο λόγος είναι απλός: Η φορολογία αυξήθηκε δραματικά.
Η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ χαρτογραφεί τα προβλήματα του ελληνικού φορολογικού συστήματος και προτείνει λύσεις. 
Πιο συγκεριμένα, οι ερευνητές ανέπτυξαν έξι σενάρια διαφορετικών συστημάτων φορολογίας εισοδήματος με δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα. 

 

Μερικά στοιχεία για την ελληνική πραγματικότητα σήμερα: 

Οι επιχειρήσεις φορολογούνται με εξαιρετικά υψηλό συντελεστή 29%, τη στιγμή που ο μέσος όρος της ΕΕ το 2016 ήταν 22,6%. Ο συνολικός φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις (με τις ασφαλιστικές εισφορές) δε, είναι υψηλότερος για το 2017 από τον αντίστοιχο της Σουηδίας (50,7% έναντι 49%). Το 2015 το 88,2% των φορολογούμενων, που δήλωναν εισοδήματα κάτω των 25.000 ευρώ ετησίως, πλήρωναν το 32,7% των φόρων. 
Το υπόλοιπο 11,8% πλήρωνε το 67,3% των φόρων. 

Το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών και το 93% των αγροτών δηλώνουν εισοδήματα μικρότερα των 9.000 ευρώ ετησίως. ενώ την ίδια στιγμή
Οι φόροι εισοδήματος στην Ελλάδα αποτελούν μόνο το 21% των συνολικών εσόδων από φόρους και εισφορές. Τα περισσότερα έσοδα προέρχονται κυρίως από τους έμμεσους φόρους, όπως ο ΦΠΑ (41%), και από τις ασφαλιστικές εισφορές (35,2%) και 
Το 2015 ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων έφερε έσοδα ίσα με το 5,4% του ΑΕΠ - σχεδόν μισό από ό,τι στις άλλες χώρες ης ΕΕ.
Το διάστημα 2001 - 2015 ψηφίστηκαν στη χώρα μας 36 αμιγώς φορολογικοί νόμοι.Η Ελλάδα είναι η τελευταία ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ στην εισπαραξιμότητα ληξιπρόθεσμαν οφειλών και 335 εκατ. ευρώ δηλαδή το 12,6% των εσόδων του κράτους από τη φορολογία εισοδήματος νομικών προσώπων, υπολογίστηκε ότι είναι το έμμεσο κόστος συμμόρφωσης για τις επιχειρήσεις το 2013.
ΠΗΓΗ