20 λετπά θα κοστίζει από Δευτέρα η διέλευση έξω από τραπεζικά καταστήματα



Πλήθος χρεώσεων επιβάλλουν τελευταία οι τράπεζες, με τα έσοδα από προμήθειες ως ποσοστό της συνολικής οργανικής κερδοφορίας να αυξάνονται δραματικά.

Και ενώ από το πρωϊ ξέραμε χρεώσεις για αλλαγή κάρτας, pin, πριν λίγο ήδη η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι χρεώνει είκοσι λεπτά του ευρώ, για κάθε διέλευση έξω από κατάστημα της.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», αυξάνονται όμως και οι αντιδράσεις των πελατών τους, ειδικά εκείνων που είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με τα νέα μέσα που προσφέρουν τα πιστωτικά ιδρύματα.
Όπως προκύπτει από τα σχετικά έντυπα που περιλαμβάνουν τις χρεώσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες και τα οποία είναι αναρτημένα στις ιστοσελίδες τους, προμήθειες εισπράττονται πλέον όχι μόνο για τις συνήθεις τραπεζικές συναλλαγές, όπως τα εμβάσματα, αλλά και για μια σειρά υπηρεσιών που μέχρι σήμερα παρέχονταν δωρεάν, όπως η επανέκδοση ή η ανανέωση χρεωστικής κάρτας, η έκδοση PIN σε περίπτωση που ο κάτοχος της κάρτας ξέχασε το αρχικό ή ακόμη και η ενημέρωση για την κίνηση του λογαριασμού όταν ο πελάτης ζητάει εκτύπωση μέσω του ATM.
Πρόσφατα, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι επιβαρύνει από τις αρχές του μήνα με 0,20 ευρώ την ερώτηση υπολοίπου λογαριασμού όταν γίνεται σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας εντός Ευρωζώνης, ενώ με 0,15 ευρώ χρεώνει πλέον την εκτύπωση των τελευταίων κινήσεων, ακόμη και αν ο πελάτης χρησιμοποιεί το ΑΤΜ της τράπεζας. Να σημειωθεί ότι όλες οι τράπεζες είχαν προχωρήσει το καλοκαίρι στην επιβολή προμήθειας 2 έως 3 ευρώ στους κατόχους χρεωστικών καρτών όταν κάνουν ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, διευρύνοντας τη συγκεκριμένη χρέωση όχι μόνο για τους κατόχους καρτών ξένων τραπεζών, αλλά και για τους Ελληνες. Η επιβάρυνση για την επανέκδοση του PIN επιβαρύνεται με 3 ευρώ από τη Eurobank, ενώ με προμήθεια 5 ή 6 ευρώ επιβαρύνεται η ανανέωση της χρεωστικής κάρτας (συνήθως συμβαίνει έπειτα από 5 χρόνια), αλλά και η ανανέωσή της ύστερα από απώλεια ή κλοπή. Η επιβάρυνση αυτή έχει υιοθετηθεί από όλες τις τράπεζες, ενώ ορισμένες, όπως η Τράπεζα Πειραιώς, επιβάλλουν συνδρομή και σε έκδοση συγκεκριμένων καρτών με ειδικά προνόμια.
Η συνδρομή στις πιστωτικές κάρτες, μια υπηρεσία που ήταν χωρίς χρέωση στο παρελθόν, έχει υιοθετηθεί από όλες τις τράπεζες και το κόστος διαμορφώνεται πλέον στα 25 έως 30 ευρώ για τις απλές κάρτες MasterCard ή Visa, με μικρές διαφοροποιήσεις, όπως η δωρεάν συνδρομή για έξι μήνες ή ένα χρόνο. Η ετήσια συνδρομή στις πιστωτικές κάρτες περιορίζεται στα 15-20 ευρώ για κάθε πρόσθετη κάρτα, πρακτική που έχει υιοθετηθεί σχεδόν από όλες τις τράπεζες, ενώ για τις αναβαθμισμένες κάρτες Platinum ή Gold η συνδρομή είναι πολλαπλάσια, αφού συνοδεύεται με πρόσθετα προνόμια.

Οι τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει χρόνια τώρα, και κάνουν ότι υπάρχουν ως τράπεζες.....
http://anemosantistasis.blogspot.com/2019/10/20.html

Αυτή είναι η νέα προκήρυξη 6Κ/2019 του ΑΣΕΠ για 75 μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ

Αυτή είναι η νέα προκήρυξη 6Κ/2019 του ΑΣΕΠ για 75 μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ολόκληρη η προκήρυξη (6Κ/2019) του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 75 μονίμων υπαλλήλων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑ
Οι αιτήσεις για μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα ξεκινήσουν 21 Οκτωβρίου 2019 και ολοκληρώνεται στις 5 Νοεμβρίου. 
Σημειώστε ότι:
Α΄ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), σαράντα επτά (47) θέσεις.
Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΤΕ Τελωνειακών, ΤΕ Τελωνειακών – Ηλεκτρολόγων / Ηλεκτρονικών, ΤΕ Τελωνειακών – Μηχανικών και ΤΕ Τελωνειακών – Πλοιάρχων.
Β΄ Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), είκοσι οκτώ (28) θέσεις.
Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΔΕ Τελωνειακών, ΔΕ Τελωνειακών - Ναυκλήρων.
Η υποβολή δικαιολογητικών, σύμφωνα με το νέο σύστημα προσλήψεων, θα γίνει μετά από ενημέρωση του ΑΣΕΠ προς τους υποψηφίους
Η προκήρυξη δεν προβλέπει ειδική εμπειρία. Η μοριοδότηση είναι ίδια για όλους τους υποψηφίους με 7 μόρια ανά μήνα, έως 84 μήνες
Θα προσληφθεί προσωπικό από το ΑΣΕΠ τεσσάρων ειδικοτήτων στην κατηγορία ΤΕ (47 θέσεις) και μίας ειδικότητας στην κατηγορία ΔΕ (28 θέσεις)