Τεστ: Μάθε τι θα... ψηφίσεις στις ευρωεκλογές

Τεστ: Μάθε τι θα... ψηφίσεις στις ευρωεκλογέςΧείρα βοηθείας σε αναποφάσιστους και… μπερδεμένους ψηφοφόρους στο δρόμο προς την ευρω-κάλπη, και όχι μόνο σ' αυτούς, υπόσχεται ο Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου που ανέπτυξαν επιστήμονες του ΑΠΘ.

Η διαδικτυακή εφαρμογή Votematch.gr είναι η ελληνική εκδοχή του ΗelpΜeVote, της διεθνώς διαδεδομένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας που βοηθά εκατομμύρια χρήστες σε όλη την Ευρώπη να μορφοποιήσουν ή και να επιβεβαιώσουν την πολιτική επιλογή τους σε εθνικές, περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές.Απαντώντας ανώνυμα σε 31 ερωτήσεις που έχουν διαμορφωθεί από ειδικούς επιστήμονες, ο χρήστης δίνει τη δυνατότητα στην εφαρμογή να συγκρίνει τις πολιτικές του απόψεις με αυτές των κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο του.Με βάση τις απαντήσεις του, η πλατφόρμα εμφανίζει στον χρήστη το βαθμό συμφωνίας των απόψεών του με κάθε ένα κόμμα ξεχωριστά, σε μια κλίμακα που ξεκινά από το 100 (πλήρης συμφωνία) και καταλήγει στο –100 (πλήρης διαφωνία).
Πατήστε εδώ για να κάνετε το τεστ

Φοροσόκ για όλους! Πάνω από 800 ευρώ ο φόρος για κάθε Έλληνα – Ελάχιστες οι επιστροφές φόρου

Φοροσόκ για όλους! Πάνω από 800 ευρώ ο φόρος για κάθε Έλληνα – Ελάχιστες οι επιστροφές φόρου
- Ο ένας στους τρεις φορολογούμενους πληρώνει 858 ευρώ φόρο
 - Μόνο το 20% των πολιτών που έκαναν δήλωση παίρνουν επιστροφή από την εφορία - Μηδενικές οι μισές φορολογικές δηλώσεις των πολιτών
Τέλος τα ψέματα, ήρθε η ώρα για τα μπιλιετάκια της εφορίας. Τα πρώτα δείγματα δείχνουν μάλιστα ένα ... ζοφερό μέλλον.Ήδη από το υπουργείο έχουν εκκαθαριστεί 428.271 δηλώσεις και ο μέσος όρος στα ποσά όσων πληρώνουν δείχνει σαφή αύξηση των φόρων σε σχέση με πέρυσι.Φοροαπαλλαγές τέλος, οι περισσότερες δηλώσεις είναι χρεωστικές ή μηδενικές 858 πληρώνουν κατά μέσο όρο οι φορολογούμενοι, ενώ εφέτος η πλειοψηφία των δηλώσεων είναι μηδενικές. Οι φορολογούμενοι δηλαδή ούτε παίρνουν, ούτε πληρώνουν φόρο. Αυτό καθώς κόπηκαν οι φοροαπαλλαγές και πλέον ελάχιστοι είναι εκείνοι που δικαιούνται επιστροφή.  Για την ακρίβεια μόλις ο ένας στους πέντε παίρνει επιστροφή και αυτή δεν ξεπερνάει κατά μέσο όρο τα 200 ευρώ.
Θυμηθείτε ότι η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2014 θα γίνεται έως τις 30/6. Παράταση λόγω της αλλαγής του συστήματος υποβολής δεν πρόκειται να δοθεί
Ακόμη χειρότερα, όσοι δεν προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία -30 Ιουνίου- θα βρεθούν εκπρόθεσμοι και θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις.

Η Ευρώπη σε Σταυροδρόμι: Οι προϋποθέσεις μιας Εθνοκρατοκεντρικής ΕΕ

Η ΕΕ δεν προέκυψε από παρθενογένεση.  
Συντομογραφικά, θα σκιαγραφηθούν οι ρίζες των κύριων παθολογιών και θα καταγραφούν οι εξόφθαλμα ορατές οντολογικές προϋποθέσεις έξη αιώνες μετά το τέλος του Μεσαίωνα.  Μέσα από αυτό αναδεικνύεται και ο μεταρρυθμιστικός προσανατολισμός της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.  Εάν μεταρρυθμιστεί ριζικά θα επιβιώσει, υποστηρίζεται, εάν δεν μεταρρυθμιστεί δεν θα επιβιώσει.
 
1.     Οι προβληματικές συμβατικές ιδεολογικές ρίζες της ΕΕ
 
Η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση όπως αποφασίστηκε την δεκαετία του 1950 ήταν αποτέλεσμα λανθασμένης διάγνωσης των αιτιών πολέμου μετά το χάος που προκάλεσαν ο Α και Β παγκόσμιος πόλεμος.
Η Ευρώπη το 1945 βρέθηκε, βασικά σε Συμπληγάδες.
Από την μια πλευρά ένα εδραιωμένο και νομικοπολιτικά κατοχυρωμένο κρατοκεντρικό διεθνές σύστημα όπως επικυρώθηκε στον Χάρτη του ΟΗΕ το 1945.