Αγανακτισμένων Μανιφέστο.....

Εμφανίστηκε στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι η κρίσιμη μάζα των αγανακτισμένων, η οποία θα διογκώνεται όσο το ελληνικό δράμα οδεύει προς την κορύφωσή του. Είναι για αυτό σημαντικό η κρίσιμη για την ανατροπή της κλεπτοκρατίας αυτή μάζα, να αποκτήσει συγκεκριμένη πολιτική στόχευσηΔίχως απολύτως διακριτό στόχο, το κίνημα των αγανακτήσεων είναι καταδικασμένο σε μαρασμόΠρέπει οι απανταχού  αγανακτισμένοι να έχουν επίγνωση του τι ακριβώς ζητάνε. Να έχουν ξεκάθαρο αίτημα. Να ξέρουν γιατί είναι αγανακτισμένοι. Να ξέρουν ποιον φασκελώνουν και γιατί.

Η λίστα με τους 25.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν στη διαθεσιμότητα – Οι 2.500 στο σπίτι τους ως το Φεβρουάριο

8.000 οι κενές θέσεις και 27.500 σε διαθεσιμότητα ως τα τέλη του 2013
- Τα 2/3 όσων βγουν σε διαθεσιμότητα δεν θα βρουν νέα θέση στο Δημόσιο
- Η αξιολόγηση θα κρίνει ποιοι θα βγουν εκτός Δημοσίου μέσα στους επόμενους μήνες.Η αξιολόγηση θα στείλει στη διαθεσιμότητα 25.000 άτομα μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι πρώτοι 2.500 που βγαίνουν εκτός δημοσίου μέσα στους επόμενους δύο μήνες έχουν ήδη επιλεγεί και η διαδικασία ξεκινάει.

Γραπτά τεστ, αλλά και κριτήρια που θα είναι διαφορετικά ανά κατηγορία υπαλλήλων θα κρίνουν το μέλλον όλων στο Δημόσιο. Μέσω της αξιολόγησης θα επιλεγούν τελικά εκείνοι που θα βρεθούν με το ένα πόδι εκτός δημοσίου, θα μπουν δηλαδή σε διαθεσιμότητα και αφού επί 12 μήνες λαμβάνουν μισό μισθό, στο τέλος εάν δεν υπάρξει νέα θέση σε άλλη υπηρεσία θα απολυθούν.
Αυτή τη στιγμή τα κενά στο δημόσιο είναι περί τις 8.000. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι εύκολα θα πληρωθούν τα κενά αυτά.