Ο Στρως Καν «βιάζει» την Γερμανία: Δώστε στην Ελλάδα αυτά που ζητά, αλλιώς θα καταστραφείτε

Με μία επιστολή τριων σελίδων, ο άνθρωπος που μαζί με τον Παπανδρέου οργάνωσε την υποδούλωση της χώρας αλλά όταν συνειδητοποίησε την κρυφή ατζέντα ΓΑΠ και αντέδρασε, τον έφαγε το μαύρο φίδι, ενστερνίζεται τις Ελληνικές θέσεις. Πηγαίνει μάλιστα ακόμα πιο μπροστά μιλώντας ευθέως οχι μονο για κούρεμα χρέους αλλά και για παροχή οικονομικής στήριξης άνευ μνημονίου, με τις προτάσεις της Ελλαδας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας να αποτελούν τις μόνες δεσμεύσεις.
Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα κύριε Ντομινίκ…


«ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»

 ΒΑΡΟΥΦΆΚΗΣ: ΚΑΝΕΊΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΠΙΣΤΈΨΕΙ ΠΛΈΟΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΆ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΆΡΑ- ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΎΔΕΙ Η ΕΛΣΤΑΤ

Σε σφοδρή κριτική κατά της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής προχωρά ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης ο οποίος τονίζει πως υπάρχει έλλειμμα πολιτικής αξιοπιστίας.Σε κείμενο του στο protagon με τίτλο «Δάκρυα, Αίμα, Αξιοπρέπεια», ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει πως «όταν ξέσπασε η Κρίση ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε πει κάτι πολύ σωστό: Το μέγιστο έλλειμμα του ελληνικού κράτους είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας. Ο τ. υπουργός αναφερόταν βέβαια στα στατιστικά στοιχεία του κράτους και στην αδυναμία της κυβέρνησης να πείσει τους εταίρους μας ότι εννοούσαμε αυτά που λέγαμε».
Στη συνέχεια, ο Γιάννης Βαρουφάκης σημειώνει πως οι πολίτες πλέον δεν πιστεύουν στα λεγόμενα του Γιάννη Στουρνάρα και του Αντώνη Σαμαρά γράφοντας: «Ακούει ο πολίτης για Grecovery από τις αρχές του έτους και μόλις χτες διαβάζει ως η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε πως η ήδη νωχελική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε (από τον Αύγουστο του 2012 στον Αύγουστο του 2013) κατά 7,2%. Πώς είναι δυνατόν να ξαναπιστέψει τον πρωθυπουργό; Πώς θα ανασάνει όταν ακούσει ξανά τον υπουργό Οικονομικών να λέει ότι το τέλος της Κρίσης είναι δίπλα μας;».
«Κάνει λάθη και ο ΣΥΡΙΖΑ»
Ωστόσο, ο Γιάννης Βαρουφάκης ασκεί κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «το ίδιο λάθος κάνει και η αντιπολίτευση υποσχόμενη πως, με την εκλογή της, η χώρα θα απελευθερωθεί από το Μνημόνιο, θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, θα σταματήσει η ύφεση. Κάπως έτσι κυβέρνηση και αντιπολίτευση απλά χάνουν τη δυνατότητά τους να επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Εξαναγκάζουν την κοινή γνώμη, τους πολίτες, να αγνοούν τους πολιτικούς τους οποίους μπορεί και να ψηφίζουν», με αποτέλεσμα όπως τονίζει να χάνει η Δημοκρατία με αποτέλεσμα την άνοδο της Χρυσής Αυγής, λόγω της απαξίωσης προς τα δημοκρατικά κόμματα.Κλείνοντας, ο Γιάννης Βαορυφάκης προτείνει την μοναδική λύση κατά την γνώμη του, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσει η απαξίωση στους δημοκρατικούς θεσμούς και τα δημοκρατικά κόμματα: «Ολα τα κόμματα, της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, να υποσχεθούν μόνο τρία πράγματα στον ελληνικό λαό. Κατ' αρχάς ''Δάκρυα και Αίμα'' (όπως έκανε ο Winston Churchill στο διάγγελμα με το οποίο προετοίμαζε τον βρετανικό λαό για τον μακρύ δρόμο του πολέμου). Στη συνέχεια, να υποσχεθούν «Επιστροφή στην Αξιοπρέπεια». Και να κονταροχτυπηθούν παρουσιάζοντας τις πολιτικές με τις οποίες θα επιστρέψουν στον μέσο Έλληνα τη χαμένη του αξιοπρέπεια», κλείνει το κείμενο του κ. Βαορυφάκη στο protagon.gr


http://www.iefimerida.gr
http://www.triklopodia.gr/2013/10/blog-post_2786.html 

Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ, τραγούδησαν οι Ισπανοί

SHMAIA

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην συγκέντρωση που διοργάνωσαν το βράδυ του Σαββάτου κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις στη Μαδρίτη, στο κεντρικό σημείο Κουέστα ντε Μογάνο, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας.Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, χιλιάδες άνθρωποι, κρατώντας επιγραφές με το «ΟΧΙ» στα ελληνικά, σημαίες και με συνθήματα υπέρ της χώρας μας και κατά των ευρωπαϊκών χρηματοοικονομικών θεσμών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των πολυάριθμων κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων που συνθέτουν την πρωτοβουλία (Anticapitalistas, ATTAC, CCOO, Economistas sin Fronteras, Izquierda Unida, Marchas de la Dignidad 22M, Marchas a Bruselas, Plataforma de Auditoria ciudadana de la Deuda (PACD), Podemos Madrid, Círculos de Cooperación Internacional y de Lavapiés, USO).

Αυστηρά προσωπικό: Για μένα απόψε πέθανε το ΚΚΕ

image

του Νίκου Μωραΐτη
 Λέω στη μάνα μου χθες: «Την Κυριακή θα δούμε και αν το ΚΚΕ είναι κανονικό ή δοτό κόμμα πια».«Τι εννοείς;», μου λέει.«Θα δούμε αν θα ψηφίσει ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών ή κάνα άκυρο», της λέω. Δεν βλέπεις τους βουλευτές του πώς τους περιποιούνται στα κανάλια της διαπλοκής; Θύμωσε. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ψηφίσουν ΟΧΙ», μου λέει.Σήμερα, θυμάται τον πατέρα της που τον τραβάγαν στην Ασφάλεια και κλαίει.Θυμάται τον πατέρα μου, που στις πλημμύρες του Περισσού έχασε την υγεία του στα υγρά υπόγεια για να στεγνώσουν τα Αρχεία, τον θείο μου, που του πήγαιναν βιβλία και σημειωματάρια στις φυλακές της Αίγινας.Κλαίει η μάνα μου. Για τα νιάτα της. Για όσα πίστεψε. Για την κατάντια.Οι αυταπάτες διαλύθηκαν.Στο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής, το ψηφοδελτιο του ΚΚΕ θα είναι άκυρο απέναντι στην Ιστορία.Το ΚΚΕ σήμερα πέθανε ως μνήμη για εμένα και την οικογένειά μου.
Ζωή σε μας.