Μάθετε με ποιον τρόπο μπορείτε να πάρετε επίδομα από 500 έως 1.000 ευρώ


Πλησιάζει η ώρα για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα που ανέρχεται σε 500 εκ. ευρώ και αφορά 1 εκ. δικαιούχους.
Οι αιτήσεις θα γίνονται στο taxisnet και θα ακολουθηθεί διαδικασία ανάλογη με το επίδομα θέρμανσης, δηλαδή δεν θα κατατίθενται δικαιολογητικά γιατί θα διασταυρώνονται τα εισοδήματα ηλεκτρονικά με βάση τη φορολογική δήλωση. Στις περιπτώσεις των ανέργων, θα ζητούνται από την ΓΓΠΣ στοιχεία από τον ΟΑΕΔ.Η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να μοιράσει το κοινωνικό μέρισμα λίγο μετά το Πάσχα με πιθανότερη ημερομηνία την 9η Μαΐου.Ειδικά, σε ό,τι αφορά στους ενστόλους, το εφάπαξ θα τους δοθεί μέσω της τακτικής μισθοδοσίας τους τον Μάιο.Το ποσό ανά δικαιούχο καταβάλλεται εφάπαξ, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. Κάθε δικαιούχος λαμβάνει το κοινωνικό μέρισμα από μία και μόνο πηγή.
Οι δικαιούχοι

Ποινές πολύμηνης φυλάκισης με αναστολή στους χαλυβουργούς - Απόφαση συνολικής τρομοκράτησης των εργαζομένων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

  «Δεν σκύβουμε το κεφάλι» δηλώνουν οι χαλυβουργοί.

Απόφαση κομμένη και ραμμένη στο δόγμα «νόμος και τάξη», αλλά και συνολικής τρομοκράτησης των εργαζομένων αποτελεί η καταδικαστική απόφαση που έλαβε το Δικαστήριο σε βάρος των ηρωικών χαλυβουργών την Τετάρτη 9 Απρίλη.  Το Δικαστήριο καταδίκασε σε 23 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή τους χαλυβουργούς Γιώργο Σιφωνιό, Νάσο Παυλάκη και Νίκο Χαροκόπο, πρόεδρο, γραμματέα και αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων «Ελληνικής Χαλυβουργίας» αντίστοιχα, κατά την περίοδο του ηρωικού 9μηνου απεργιακού αγώνα, με την κατηγορία της παραβίασης δικαστικής απόφασης και παράνομης βίας. Επίσης το Δικαστήριο επέβαλε στους υπόλοιπους διωκόμενους χαλυβουργούς 21 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες, ενώ έκρινε αθώα τη γυναίκα ενός χαλυβουργού.  Οι χαλυβουργοί άσκησαν έφεση για να αφεθούν ελεύθεροι.