Φορολοταρία Ιουνίου: Δείτε εδώ αν κερδίσατε το… χιλιάρικο!

Όπως σε κάθε φορολοταρία, έτσι και σε αυτή 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ έκαστος-η. Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα. Επίσης, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου. Κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει, με βάση την κλίμακα που έχει οριστεί και το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών του.
https://www.newsit.gr/ellada/forolotaria-iouniou-deite-edo-an-kerdisate-to-xiliariko/2588203/?utm_medium=Referral&utm_source=Notification

Αττική: Πού μπορείτε να προσφέρετε είδη πρώτης ανάγκης

Οι δήμοι και οι φορείς σε όλη την Ελλάδα συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής:Φωτιά – Αττική: Πού μπορείτε να προσφέρετε είδη πρώτης ανάγκης
Το ΚΕΕΛΠΝΟ συλλέγει τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία του στο Μαρούσι, Αγράφων 3-5. (Πληροφορίες: 2105212000 και στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του Κέντρου Επιχειρήσεων 2105212054)
Η Περιφέρεια Αττικής συγκεντρώνει εμφιαλωμένα νερά, χυμούς και τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.), γάλατα μακράς διάρκειας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου (π.χ. εβαπορέ) στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού, δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαλήρου. Η Περιφέρεια σημειώνει πως δεν χρειάζονται άλλα είδη ρουχισμού. (Πληροφορίες: στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής ή στους οικείους Δήμους).
Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης συγκεντρώνει στο Δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) σήμερα και αύριο (Τετάρτη 25/7 και Πέμπτη 26/7) στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Ζεφύρου 2, Βούλα) από τις 09.00 έως τις 15.00 είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα πάνες, μωρομάντιλα, μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια, γάζες, fucidin και betadine.
Ο Δήμος Πειραιά συγκεντρώνει στο Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου στην πλατεία Κοραή φάρμακα, γάζες, betadine, fucidin, fucicort, μάσκες, μωρομάντιλα, καθώς και σνακ όπως μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια και άλλα αντίστοιχα είδη. Το Γραφείο Εθελοντισμού θα παραμείνει ανοικτό για τον σκοπό αυτόν από σήμερα έως την Πέμπτη 26/7 και θα λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 20:00.
Στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104) συλλέγονται τρόφιμα, εμφιαλωμένα νερά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Στο Ηράκλειο της Κρήτης συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς και είδη ατομικής υγιεινής και ιατρικής φροντίδας στο Πολύκεντρο Νεολαίας, την Τετάρτη και την Πέμπτη, 25 και 26 Ιουλίου, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 19:00 έως τις 21:00.
Στο Ρέθυμνο της Κρήτης συγκεντρώνονται: εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου (κατά προτίμηση άμεσης ανάλωσης όπως κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές κ.λπ.), γάλατα μακράς διάρκειας, γάζες, αλοιφές fucidin, παιδικές πάνες και μωρομάντιλα. Τα συγκεκριμένα είδη μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες από Τετάρτη 25 Ιουλίου έως την Παρασκευή 27 Ιουλίου, από τις 8:00 έως τις 15:00, στα εξής σημεία: Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης Κουντουριώτου 98 (τηλ: 2831 021307), Κοινωνικό Παντοπωλείο Μαρκέλλου 25 (τηλ: 2831 052191), Α’ ΚΑΠΗ Μοάτσου & Χ. Δασκαλάκη (τηλ: 2831 027800), Β’ ΚΑΠΗ (Καλλιθέα) Ούλοφ Πάλμε 6 (τηλ: 2831 055243), Γ’ ΚΑΠΗ Περιβόλια (τηλ: 2831026070), ΚΑΠΗ Τσεσμέ, Τσεσμές Πλατανιά (τηλ: 2831 051339).
Ο Δήμος Αλμωπίας Πέλλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλμωπίας ξεκινούν συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Α., στην Κεντρική Πλατεία Αριδαίας.
Ο Δήμος Δοξάτου Δράμας καλεί όλους τους δημότες, φορείς και συλλόγους του δήμου να συμβάλουν στη δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα (Δοξάτο, Κύργια, Άγιο Αθανάσιο) και στον χώρο του Δημαρχείου στο Καλαμπάκι.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σήμερα και αύριο (Τετάρτη και Πέμπτη) από τις 9 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι συγκεντρώνει στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τα εξής είδη πρώτης ανάγκης: νερά και χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντιλα. Εφόσον παραστεί ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του νομού Έβρου καλεί τους πολίτες που επιθυμούν και μπορούν να απευθυνθούν στο φαρμακείο της γειτονιάς τους και να συνεισφέρουν ό,τι προαιρούνται από μια συγκεκριμένη λίστα ειδών πρώτης ανάγκης. Τα είδη θα συγκεντρωθούν στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Έβρου, προκειμένου να αποσταλούν στους πληγέντες.
Προσοχή: Όποιοι πολίτες θέλουν να καταθέσουν σε λογαριασμούς, πρέπει πρώτα να ελέγξουν τα στοιχεία των δικαιούχων του λογαριασμού, πριν προχωρήσουν σε κατάθεση.
Photo: Author/Depositphotos