Όποιος πιστεύει οτι η κυβερνηση υπέγραψε «μνημόνιο», απλώς δεν έχει διαβάσει το μνημόνιο



Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή οτι ειναι νωρίς ακόμα είτε για πανηγυρισμούς, είτε για οδυρμούς.Αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία των γεγονότων. Ήμασταν οι πρώτοι που αποκαλύψαμε και αναλύσαμε το Μνημόνιο του 2010. Στο πρωτότυπο κείμενο, την μεταφραση με τα δόλια λάθη της. Ηταν οι δικές μας αναλύσεις που όχι απλώς δικαιώθηκαν, αλλά αποτέλεσαν τον οδηγό για όσους ήθελαν να αντιταχθούν. Είτε από ευγενή κίνητρα, είτε για να κάνουν καριέρα ως «αντιμνημονιακοί». Τα δικά μας κείμενα και επεξηγήσεις προέβαλαν, ακόμα και οι «έγκριτοι» που άργησαν να ξυπνήσουν.Οι δικές μας προβλέψεις για την καταστροφή οικονομίας και κοινωνίας δυστυχώς δικαιώθηκαν, αν και τότε ήμασταν μόνοι εναντίον όλων. Απέναντι από ΙΟΒΕ, Προβόπουλους, Φάληρα και Mega, πολιτικούς απατεώνες ή απλως αγράμματους νταραβεριτζήδες.Διότι ο αγράμματος νταραβεριτζής πολιτικός είναι εξ’ ίσου επικίνδυνος με τον απατεώνα. Εύκολα γίνεται υποχείριο της Τρόικας, του συμβούλου ή του χορηγού του, διότι απλά δεν γνωρίζει. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ακόμα και σήμερα πολιτικοί και δημοσιογράφοι που αναμασούν την τερατώδη προπαγάνδα ενός φύλλου των Νέων που «αποκάλυπτε» ότι ο Παυλόπουλος προσέλαβε 850 χιλ ΔΥ, όταν όλοι μαζί ήταν 690 χιλιάδες!Για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους λοιπον, το Μνημόνιο είναι ένα πολιτικοοικονομικό έκτρωμα που παραπέμπει σε συμφωνία της ΚΟΜΕΚΟΝ και όχι σε ελεύθερη, αστική οικονομία δημοκρατικού κράτους.Εκχωρεί κυβερνητικές αρμοδιότητες τόσο σε νομοθετικό έργο όσο και σε οικονομική διακυβέρνηση, σε υπαλλήλους που έρχονται να ελέγξουν εάν οι εντολές που απορρέουν από την αποδοχή του μνημονίου, τηρούνται.Το μνημόνιο καθορίζει από το είδος του φαρμάκου που θα προωθείται εώς το ύψος της σύνταξης που θα παρέχεται. Όπως ακριβως κυβερνούσε ο Τσαουσέσκου την Ρουμανία, την περίοδο της ΚΟΜΕΚΟΝ όπου ακόμα και η ποσότητα πατάτας που θα καταναλώσει ο πολίτης, ήταν προδιαγεγραμμένη στην τότε μνημονιακή συμφωνία.
Η πρόσφατη ανακοινωση λοιπόν, εάν και εφ’ όσον γινει αποδεκτή, αποτελεί την ανατροπή όλης αυτής της κυβερνητικής διαχείρισης.Η κυβέρνηση προτείνει μέτρα, δεν γίνεται άβουλος εκτελεστής μέτρων που της επιβάλλονται.Η κυβέρνηση καθορίζει στόχους, δεν γινεται εκτελεστής των παρανοϊκών στόχων που της επιβάλλονται.Η κυβέρνηση ανακτά την νομοθετική εξουσία, δεν γίνεται προαγωγός έξωθεν επιβολής νόμων.Αυτές οι διαφορές είναι δομικές και όχι επικοινωνιακές. Παρότι η διαπραγματευτική της θέση δεν έχει καμμία σχέση με αυτήν των εγκληματιών του μνημονίου το 2010, όπου είχαν ένα χρέος απόλυτα διαχειρισιμο, φύσει και μέγεθος, αλλά και 230 δις στις τράπεζες με 9% ανεργία.Όσοι λοιπόν μιλούν για «νέο μνημόνιο», σιγουρα δεν έχουν διαβάσει το «παλιό».Αναμένεται να δούμε εάν όντως θα το δεχθούν οι Γερμανοί, που ουδέποτε διακρίθηκαν για την πρεμούρα τους να επιβιώσει ο Ελληνικός λαός. Είτε ελεύθερος, είτε σε συνθήκες κατοχής.
(ΠΗΓΗ: http://olympia.gr/)

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ.......

Δεν ξέρω αν παίζετε και τι παιχνίδι παίζετε κύριε Γλέζο. Αλλά μέσα σε λίγες μέρες ο Τσίπρας από Ζαχαριάδης να μετατραπεί σε Εφιάλτη αυτό μονο εσείς και οι φιλοδοξίες σας το ξέρουν πώς έγινε. Και βέβαια δε διαφωνώ με αυτά που αναφέρετε στο τελευταίο σας γράμμα-διαμαρτυρία για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο «Ούτε ιερό ούτε όσιο»
τελευταίο γιούρογκρουπ αλλά να παριστάνετε και τον απατημένο πάει πολύ κύριε Γλέζο. Θαρρώ πως ξέρατε πολύ καλά ποιους υποστηρίζατε. Τώρα προσπαθείτε απλώς να σώσετε τον εαυτούλη σας; Γίνεστε ο λαγός εσείς και οι άλλοι.... "αντάρτες" για να συνηθίσουν οι ψηφοφόροι του σύριζα στο ότι "δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο, αλλά να, υπάρχουμε κι εμείς μέσα στο σύριζα που αντιστεκόμαστε,οπότε μην παρατάτε το σύριζα αλλά πολεμήστε να τον αλλάξουμε"; Και να χάσει ο κόσμος τον καιρό του περιμένοντας να αλλάξει ο σύριζα; Οι παλιότεροι μου λένε ότι κάποτε κατεβάσατε τη σβάστικα απ' την Ακρόπολη. Σήμερα όμως σας βλέπω να ανέχεστε μια ΕΕ που λατρεύει τους ναζί(βλέπε Ουκρανία) και να μην διαμαρτύρεστε. Εσείς ειδικά θα έπρεπε να τα έχετε κάνει μπάχαλο στην ευρωβουλή για την ασχημία της ΕΕ κατά του ουκρανικού λαού. Γι' αυτό κύριε Γλέζο, δεν ξέρω τι παιχνίδι παίζετε -αν παίζετε- με την όψιμη "ανταρσία" σας, ΑΛΛΑ ΔΕ ΣΑΣ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ.

Σοφία

ΑΣΥΛΙΑ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

kanalia-politika
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
Το θράσος του μιντιακού συστήματος και των καναλαρχών στην Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως όριο. Αφού επί σειρά ετών απολάμβαναν «οικονομική ασυλία» για τις τηλεοπτικές και τις ραδιοφωνικές άδειες τις οποίες κατείχαν παράνομα και χαριστικά επί 20ετίας, χωρίς να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ στα δημόσια ταμεία, τώρα απειλούν τη νέα κυβέρνηση που τους ζητάει να πληρώσουν τα προβλεπόμενα, με το «βρώμικο» όπλο των ομαδικών απολύσεων.Μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει την καταβολή του διαρκώς αναβαλλόμενου ειδικού φόρου διαφημίσεων στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ισχυρίζονται (αν είναι δυνατόν) ότι δεν τα φέρνουν βόλτα και θα αναγκαστούν να πάνε σε ομαδικές απολύσεις και να στείλουν στην ανεργία ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, στους οποίους ούτως ή άλλως έχουν επιβάλλει μνημονιακές περικοπές άνω του 40%.Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να «εκβιάσουν» τη νέα κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της νομιμότητας.

"ΜΙΛΗΣΑΝ ΤΑ CD" - Από 17 καταθέτες δέσμευσαν 404 εκατ.!

Το πρώτο αποφασιστικό βήμα στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, που έχουν εξαπολύσει οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, κατ' εντολή του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, είχε ως αποτέλεσμα να μπουν στο στόχαστρο -μέχρι τώρα- 50 μεγαλοκαταθέτες, ως ελεγχόμενοι για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


Η εντολή από το γραφείο εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, με την οποία ζητείται να διενεργηθεί έρευνα για φυσικό πρόσωπο, προκειμένου να διακριβωθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και τ
Η εντολή από το γραφείο εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, με την οποία ζητείται να διενεργηθεί έρευνα για φυσικό πρόσωπο, προκειμένου να διακριβωθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (πάνω). «Παραφουσκωμένοι» οι τραπεζικοί λογαριασμοί...