ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 42 Τ.Μ. ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ 6.500€


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση σήμερα 29 Νοεμβρίου θα βγει στο σφυρί διαμέρισμα 42 τμ αξίας 42.200 ευρώ μόλις για 6.500 ευρώ οφειλή, όπως αναφέρει το larissanet !!!
«Μπροστά σε όλο αυτό δεν μπορούμε άπλα να κάτσουμε στο καναπέ μας άπραγοι.....

Ούτε αρμόζει να πληρώνει η κοινωνία μας, τα βραβεία πολιτικού θράσους του Τσίπρα» αναφέρει η πρωτοβουλία η οποία καλεί σε κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο στη Λάρισα «στο πλευρό των ανθρώπων, των οποίων, η συντεχνία κυβέρνησης συμβολαιογράφων δανειστών ρευστοποιεί την μικρή ιδιοκτησία τους για να την παραδώσει στις τράπεζες και σε ξένα χέρια».
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Οι πλειστηριασμοί καλά κρατούν και αυτή την εβδομάδα στο ειρηνοδικείο Λάρισας, και τα πράγματα σκουραίνουν σταδιακά για όλους τους μικροϊδιοκτήτες που μεθοδικά υπερχρεώθηκαν και καταστράφηκαν για να μείνει η κυρίαρχη τάξη και οι χρεοκοπημένες ελίτ στο ευρώ.
Ειδικότερα την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 θα βγουν στο σφυρί
-Ένα διαμέρισμα, δευτέρου ορόφου, που βρίσκεται στη Λάρισα και επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου αριθμός 57, το οποίο έχει καθαρή επιφάνεια 31,94 τ.μ., επιφάνεια κοινοχρήστων 10,26 τ.μ., μικτή επιφάνεια 42,20 τ.μ. Η κατάσχεση επεβλήθη για το ποσό των 6.552,50 Ευρώ. H άξια του διαμερίσματος 42.200,00€!!
-Ένα χωράφι 5 στρέμματα με κατασκευές που ήταν κάποτε έδρα ποτοποιείου.
Επιπλέον χθες μετά από πίεση της κυβέρνησης και των δανειστών -σε μια διαδικασία που σύμφωνα με καταγγελίες δεν τηρήθηκε η νομιμότητα και πολλά μέλη παραιτήθηκαν- δόθηκε το πράσινο φως από τους συμβολαιογράφους της Αθήνας για να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.Οι εντολές των δανειστών είναι για 800 πλειστηριασμούς τον μήνα και συνολικά 18.000 το έτος.Μπροστά σε όλο αυτό δεν μπορούμε άπλα να κάτσουμε στο καναπέ μας άπραγοι. Ούτε αρμόζει να πληρώνει η κοινωνία μας, τα βραβεία πολιτικού θράσους του Τσίπρα.Αυτή την εβδομάδα μέλη της πρωτοβουλίας θα βρεθούν στις 11:00 στην Μ. Αλεξάνδρου στο ύψος της τράπεζας eurobank όπου θα μοιράσουμε ενημερωτικό υλικό για τη δράση μας σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και των πολιτών προς την κατεύθυνση της συμμετοχή όλων στο κίνημα.Μπορούμε και πρέπει να γίνουμε χιλιάδες και να τους ταρακουνήσουμε.Το απόγευμα 15:30-17:00 σύσσωμη η πρωτοβουλία, θα είμαστε στο ειρηνοδικείο στο πλευρό των ανθρώπων, των οποίων, η συντεχνία κυβέρνησης συμβολαιογράφων δανειστών ρευστοποιει την μικρή ιδιοκτησία τους για να την παραδώσει στις τράπεζες και σε ξένα χέρια.

Κάτω τα χέρια από την μικρή λαϊκή περιουσία»
thepressproject.gr
Πηγή

«Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά!»


Ελλάδα
Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Γ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αττικής - Πειραιώς - Δωδεκανήσου, για αναστολή της αποχής των μελών τους από την διαδικασία των πλειστηριασμών, το Πανελλαδικό Δίκτυο Συλλογικοτήτων & Πρωτοβουλιών κατά των Πλειστηριασμών, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ


Η νέα επίθεση των αρπακτικών δεν θα περάσει! Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά!Με «λαγό» τον υπόδικο πρόεδρο Γ. Ρούσκα και την κλίκα των μεγαλοσυμβολαιογράφων που τον περιστοιχίζει, κυβέρνηση-Ε.Ε.-τραπεζίτες προσπαθούν να οργανώσουν τη νέα μεγάλη επίθεσή τους στη λαϊκή κατοικία και περιουσία. Μετά από μια παράτυπη Συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθήνας (όπως καταγγέλθηκε από τα ίδια τα μέλη του), στην οποία ανακλήθηκε η αποχή από τους πλειστηριασμούς που είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη Συνέλευση του Συλλόγου (όπως και οι συνελεύσεις όλων των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας, κάτω από την πίεση του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς), η συμμορία των αρπακτικών (κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, τραπεζίτες, μεγαλοσυμβολαιογράφοι, Μ.Μ. «Ε.») ετοιμάζεται να εφαρμόσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς όσο πιο σύντομα γίνεται, πιθανόν και στις 29 του Νοέμβρη.Ξέρουν όλοι τους πολύ καλά ότι μια τέτοια κίνηση είναι παντελώς παράτυπη και παράνομη, αφού δεν καλύπτεται από το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Αλλά καμιά αξία δεν έχουν για τον υπουργό «Δικαιοσύνης» Στ. Κοντονή και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου νόμοι και κανονισμοί. Μόνος νόμος για όλους αυτούς το «δίκαιο του ισχυρού», που αφού έκλεψε από το λαό τη δουλειά και το ψωμί, αφού στέρησε από την κοινωνική πλειοψηφία την πρόσβαση στα βασικά κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά, τώρα θέλει να αρπάξει και το σπίτι κι όποια μικρή περιουσία απέμεινε στη λαϊκή οικογένεια. Γιατί μπορεί υπουργός και Μ.Μ. «Ε.» να μιλούν για πλειστηριασμούς  με οφειλές πάνω από 300.000 αλλά ταυτόχρονα ο υπουργός δεν το νομοθετεί ενώ τραπεζίτες και «Θεσμοί» δεν το αποδέχονται παρά ως «στάχτη στα μάτια» για τα πρώτο διάστημα, «για να καμφθούν οι αντιδράσεις», όπως σε όλους τους τόνους δηλώνουν.
Είναι όμως γελασμένοι! Όσα ψέματα κι αν πουν, όσους εμφυλιοπολεμικούς νόμους κι αν φέρουν στην επιφάνεια, όσες διμοιρίες των ΜΑΤ κι αν επιστρατεύσουν, δεν μπορούν να σταματήσουν τη λαϊκή οργή για την πολιτική τους. Αυτή τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση που σαν φουσκωμένο ποτάμι θα παρασύρει στο διάβα του την πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και δεν θα σταματήσει παρά μόνο στη νίκη και την ανατροπή:

  • την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
  • τη θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία

Στέλνουμε μήνυμα ηχηρό προς κάθε κατεύθυνση:

Με όποιον τρόπο και όπου κι αν προσπαθήσουν να κάνουν πλειστηριασμούς την Τετάρτη 29 του Νοέμβρη, στα Ειρηνοδικεία ή ηλεκτρονικά στα συμβολαιογραφικά γραφεία, θα μας βρουν μπροστά τους! Όπως μέχρι τώρα στα Ειρηνοδικεία, έτσι και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά!Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους, τα σωματεία, τις κινήσεις γειτονιάς και τις κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες, όλο το λαό.

Την Τετάρτη 29 του Νοέμβρη

-Στη Θεσσαλονίκη: 1.30μ.μ., στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, Συγκέντρωση - πορεία προς το συμβολαιογραφικό σύλλογο και το Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης

-Στην Αθήνα: 10:00π.μ., στην πλ. Κλαυθμώνος, Π.Π. Γερμανού 7, στο συμβολαιογραφικό γραφείο που διενεργεί ηλεκτρονικό πλειστηριασμό

Και όλες τις συγκεντρώσεις που καλούνται από τοπικές Πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών


Πηγή: syntonsyllogthes - dromosanoixtos.gr