Όλοι οι Έλληνες μια γροθιά! Επί ποδός 24 πόλεις της χώρας για την Μακεδονία μας!!!

Πανέτοιμοι δηλώνουν και οι διοργανωτές της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» ενόψει των μεγάλων συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα.Το μήνυμα που θέλει να στείλει προς την κυβέρνηση η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», είναι να μην προχωρήσει σε συμφωνία με τα Σκόπια, η οποία θα περιλαμβάνει ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» αλλά και την αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας και γλώσσας.


Οι διοργανωτές των τοπικών συλλαλητηρίων, που ξεπερνούν τελικά κατά πολύ τα αρχικά 13 που είχαν ανακοινωθεί, δηλώνουν πανέτοιμοι.Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Θήβα, αλλά και Κως, Λάρισα, Βόλος, Σιάτιστα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα είναι οι 24 πόλεις που προτάσσουν το ανάστημά τους, με τους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν.Σύμφωνα με τον Μιχάλη Πατσίκα, μέλος της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», τα μηνύματα για συμμετοχή του κόσμου είναι ήδη πολύ θετικά, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι οι πλατείες θα κατακλυστούν από πολίτες. Σημείωσε ότι η παράλληλη διεξαγωγή συγκεντρώσεων είναι ένα εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο καθώς απαιτεί τη συνεργασία πολλών φορέων. Έκανε λόγο δε, για τον τρίτο ξεσηκωμό των Μακεδόνων αλλά και όλων των Ελλήνων, σημειώνοντας ότι ο λαός είναι έτοιμος και δεν χρειάζεται πολλά για να κατέβει στο δρόμο.

Δήμαρχοι και Μητροπολίτες καλούν το λαό να βγει στις πλατείες

Οι δήμαρχοι αρκετών μακεδονικών πόλεων στηρίζουν με πάθος τις συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία, ενώ παράλληλα, αρκετά δημοτικά συμβούλια έχουν λάβει αποφάσεις για τη στήριξη των συγκεντρώσεων.
Στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα βρίσκονται και οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας


Κάλεσμα συμμετοχής στο Συλλαλητήριο του Κιλκίς προς τον κλήρο και το λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου απηύθυνε με εγκύκλιο του ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ.

“Αντιστεκόμεθα και θα αντισταθούμε έχοντας ως όπλον ακαταμάχητον το ελληνικόν, ήθος και την ιστορική αλήθεια, τα οποία θα νικήσουν και αντιμετωπίσουν τις έχιδνες και παν δηλητηριώδες ερπετών εξ Σκοπίων αλλά και εκ τινών καρεκλοκενταύρων πολιτικάντηδων Ελλήνων” τονίζει χαρακτηριστικά ανάμεσα στα άλλα και μιλάει για «Προδοτικόν, ανιστόρητον και ανίερον επιχείρημα όλων αυτών και προσπάθεια παραχαράξεως της ιστορικής αλήθειας» ενώ χαρακτηρίζει τους Σκοπιανούς «έχιδνες» και «δηλητηριώδη ερπετά»αλλά βάλει και κατά των «καρεκλοκενταύρων πολιτικάντηδων Ελλήνων».

Από την Μητρόπολη Βεροίας επίσης έχει ξεκινήσει πανστρατιά συμμετοχών, ενώ κεντρικός ομιλητής του συλαλλητηρίου εκεί θα είναι ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Σε ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται πως “καλούμαστε όλοι να δώσουμε ένα βροντερό παρών και να πούμε ένα μεγάλο «ΌΧΙ» σε κάθε προσπάθεια καπίλευσης του ονόματος της Μακεδονίας μας και στην παραχάραξη της εθνικής μας υπόστασης και ιστορίας. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και δεν μπορεί κανείς να παίζει μ’αυτά τα εθνικά θέματα στο βωμό οικονομικοπολιτικών συμφερόντων”.


Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, κ. Στέφανος, με αφορμή τη νέα κινητοποίηση για το εθνικό μας ζήτημα, διατυμπανίζει πως “το όνομα της Μακεδονίας δεν το παραχωρούμε σε κανέναν”

Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κίτρους & Κατερίνης Γεώργιος δηλώνει:

“Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αρμονικά με τους βόρειους γείτονές μας. Ένα όνομα που θα περιέχει το όνομα της Μακεδονίας, δεν θα εξασφαλίσει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας. Θα αποτελεί ένα μόνιμο αγκάθι στις διμερείς σχέσεις.Έτσι, λοιπόν διακηρύσσουμε καί πάλι: Δεν δεχόμαστε καμία ονομασία που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Κανείς δεν δικαιούται να διαστρεβλώνει την εθνική ιστορία μας. Το όνομά μας είναι η ψυχή μας. Δεν το διαπραγματευόμαστε. Δεν το εκχωρούμε σε κανένα”.

Ναυλώνονται λεωφορεία για τη μετακίνηση του κόσμου

Δεκάδες λεωφορεία έχουν ήδη ναυλωθεί από πόλεις και χωριά της Μακεδονίας προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο στα σημεία των συγκεντρώσεων. Το ακριβές σημείο που θα συγκεντρωθούν οι πολίτες σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή.

Και… διεθνές ενδιαφέρον

Οι σημερινές συγκεντρώσεις για την Μακεδονία έχουν προσελκύσει και διεθνές ενδιαφέρον. Με το θέμα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων να έχει πάρει διαστάσεις, ξένα μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, πως στη χώρα βρίσκεται συνεργείο από την Ιαπωνία, και συγκεκριμένα τη Δημόσια Ιαπωνική Τηλεόραση (ΝΗΚ), που αύριο θα καλύψει το συλλαλητήριο στην Πέλλα, και θα στείλει εικόνα στην άλλη πλευρά της υφηλίου. Παράλληλα, θα κάνει εκτενές αφιέρωμα για τους Μακεδόνες και τη σύνδεση με τα βάθη της ιστορίας καθώς και το ζήτημα της Μακεδονίας.
http://arouraios.gr/2018/06/oloi-oi-ellines-mia-grothia/