MILGRAM (Μίλγκραμ): τὸ ἀπηγορευμένο πείραμα καὶ ἡ ἐφαρμογὴ του εἰς τὴν Ἑλλάδαν ….

MILGRAM (Μίλγκραμ): τὸ ἀπηγορευμένο πείραμα καὶ ἡ ἐφαρμογὴ του εἰς τὴν Ἑλλάδαν καὶ τὸν Ἑλληνικὸν λαὸν.
Τὸ πείραμα Μίλγκραμ – Ἡ δύναμις ἐπιβολῆς τῆς ἐξουσίας – Ἡ εὐκολία ὑποταγῆς εἰς τὴν ἐξουσίαν.
Ἐμπνευστὴς τοῦ πειράματος: 1961: Stanley Milgram: ἐπίκουρος καθηγητὴς ψυχολογίας εἰς τὸ πανεπιστήμιον Yale τῆς πολιτείας Connecticat τῶν Η.Π.Α.

Συνταγματογνωσία. Γνωρίζετε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας μας....

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ:
Με πλειοψηφία 151 βουλευτών αλλάζουν τα σύνορα της χώρας.
Άρθρο: 27 Παράγραφος 1.
Με πλειοψηφία 151 βουλευτών ξένα στρατεύματα εγκαθίσταται στη χώρα.
Άρθρο: 27 Παράγραφος 2.
Με πλειοψηφία 180 βουλευτών εκχωρούνται συνταγματικές αρμοδιότητες
σε διεθνή όργανα.
Άρθρο: 28 Παράγραφος 2
Με πλειοψηφία 151 βουλευτών γίνεται περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας.
Άρθρο: 28 Παράγραφος 3.

«Μολών Λαβέ» Η έκφραση των αρχαίων Σπαρτιατών που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει σλόγκαν στις ΗΠΑ και εξαπλώνεται από πολιτεία σε πολιτεία!

Η έκφραση των αρχαίων Σπαρτιατών τον τελευταίο καιρό έχει γίνει σλόγκαν στις ΗΠΑ και εξαπλώνεται από πολιτεία σε πολιτεία με τρομακτική ταχύτητα, καθώς έχει  μετεξελιχθεί ουσιαστικά σε ένα κίνημα μέσω του οποίου οι συντηρητικοί κυρίως Αμερικανοί δηλώνουν την αντίθεσή τους στη νέα νομοθεσία που προωθεί η αμερικανική προεδρία για τον περιορισμό της οπλοκατοχής. Το σύνθημα «Έλα να τα πάρεις» εννοώντας τα όπλα προς τον Αμερικανό πρόεδρο γραμμένο στη αρχαία ελληνική συναντάται σήμερα παντού, κυρίως στον αμερικανικό νότο ενώ τα προϊόντα που είναι γραμμένη επάνω σε μπλούζες, καπέλα μέχρι και ποτήρια κάνουν θραύση. Αρκεί μια απλή περιήγηση στο google images είτε με τις λέξεις Μολών Λαβέ stickers είτε Molon Labe stickers για να καταλάβει. Το κίνημα ενάντια στην προσπάθεια του Λευκού Οίκου για να περιορίσει την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ είναι περισσότερο διογκωμένο σήμερα από ποτέ και η κατάσταση μπορεί να φτάσει μέχρι τα άκρα από οργανωμένες για αυτό το σκοπό παραστρατιωτικές ομάδες οι οποίες δηλώνουν απερίφραστα πως εάν έρθουν να τους πάρουν τα όπλα δεν πρόκειται να τα παραδώσουν.