Σύμβουλοι της Μέρκελ.."πλήρωσε στους Έλληνες αποζημιώσεις, το αίτημα έχει ισχυρή νομική βάση"


Η Γερμανία αντιμετωπίζει την πιθανότητα να πληρώσει δισεκατομμύρια στην Ελλάδα ως αποζημίωση για τις θηριωδίες του πολέμου....Aνώτεροι σύμβουλοι της Μέρκελ προειδοποιούν ότι η Αθήνα έχει μια έγκυρη αξίωση  και ισχυρή νομική βάση για αποζημίωση.
Σημαντικές προσωπικότητες του συνασπισμού της Angela Merkel στην κυβέρνηση - ΕΕΠ - έχουν ενωθεί με το Πράσινο Κόμμα για να διακηρύξουν ότι 
η Γερμανία πρέπει να αποζημιώσει την Ελλάδα με ποσό δισεκατομμύριων ευρώ για τις ναζιστικές θηριωδίες. Οι απαιτήσεις έρχονται καθως κοινοβουλευτικοί δικηγόροι προειδοποίησαν το γραφείο της Μέρκελ, ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει μια έγκυρη αξίωση και ενδέχεται να χάσει η Γερμανία, αν επιλέξει να το παλέψει στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Η κίνηση αλληλεγγύης απειλεί το ενιαίο μέτωπο του Βερολίνου που έχει παρουσιάσει στην Αθήνα, καθώς στραγγαλίζει τη χώρα τόσο στην ευρωζώνη όσο και την ΕΕ. Υψηλού προφίλ πολιτικοί από το SPD και τους Πράσινους έχουν ρίξει το βάρος τους στην Ελλάδα λέγοντας ότι αξίζουν αποζημιώσεις 70 χρόνια μετά το τέλος της σύγκρουσης. Ο αναπληρωτής αρχηγός του κόμματος Ralf Stegner είπε: «Εμείς δεν πρέπει να συνδέουμε το ζήτημα της αποζημίωσης με την τρέχουσα συζήτηση σχετικά με την κρίση του ευρώ. Αλλά είμαι της άποψης ότι πρέπει να συζητήσουμε την αποζημίωση, ανεξάρτητα. Είναι ένα κομμάτι που έχει να κάνει με τη δική μας ιστορία ». Ο ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Anton Hofreiter πρόσθεσε «Η Γερμανία δεν μπορεί να εξαλείψει απλά τα αιτήματα από την Ελλάδα από το τραπέζι. Ούτε ηθικά ούτε νομικά έχει ολοκληρωθεί αυτό το κεφάλαιο. 
Η κυβέρνηση θα ήταν καλό να ανοίξει συζητήσεις σχετικά με την επανεκτίμηση των γερμανικών εγκλημάτων και την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης με την Ελλάδα.  Η Merkel λέγεται ότι είναι έξαλλη με το σχίσμα σε ένα μέχρι τώρα ενιαίο μέτωπο. Η ίδια - και οι περισσότεροι Γερμανοί - βλέπουν το Ελληνικό αίτημα έως £ 250 δισεκατομμύρια σε αποζημιώσεις για τη ναζιστική κατοχή ως τέχνασμα για να κερδίσει περισσότερο χρόνο και χρήματα για να ρυθμίσει την χρόνια κρίση χρέους της. 
Η Γερμανία είχε πληρώσει κάποια £ 50 εκατομμυρίων ως αποζημίωση στην Ελλάδα μετά τον Β'παγκόσμιο πόλεμο, αλλά η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα είπε ότι αυτάδεν ήταν ποτέ αρκετά. Έχουν αρχίσει να αναφέρονται οι επιζώντες συγγενείς των θυμάτων της σφαγής, ως τρόπος εξανθρωπισμού της συζήτησης πέρα ​​από την κρίση του ευρώ. 
Το περιοδικό Spiegel ανέφερε την Τρίτη ότι δικηγόροι της κυβέρνησης έχουν προειδοποιήσει την Merkel ότι οι Έλληνες μπορούν να έχουν μια υπόθεση - και ότι, πράγματι, η χώρα θα μπορούσε να καταλήξει να πληρώνει τεράστια ποσά. 
Λένε ότι ένα δάνειο £ 2.000.000.000 που το Τρίτο Ράιχ εξασφάλισε από την Ελληνική Εθνική Τράπεζα το 1942 δεν εξοφλήθηκε ποτέ: αυτό από μόνο του, σε σημερινά χρήματα, ανέρχεται σε περίπου £ 10 δισεκατομμύρια. Η Ελλάδα απαιτεί επίσης αποζημίωση για τη σφαγή στο χωριό Δίστομο, όπου οι Ναζί σκότωσαν 218 άνδρες, γυναίκες και παιδιά στις 10 Ιουνίου του 1944.
(Μετάφραση από dailymail.co.uk)