ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟPΓΗ ΘΕΟΥ...Ο ΛΑΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΑΕΙ..ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..

-«Να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί»
-Έδιωξαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ από την πορεία
-Δικηγόροι ανεμίζοντας τις γραβάτες τους στην πορεία για το Ασφαλιστικό
«Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», αλλά και πολλά άλλα παρόμοια βροντοφώναξαν σήμερα ξανά οι δικηγόροι κρατώντας στα χέρια τους τις γραβάτες τοςυ, μαζί με μηχανικούς, γιατρούς και φαρμακοποιούς στη δεύτερη μεγάλη πορεία τους στο κέντρο της Αθήνας κατά του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.«Όλοι στο δρόμο να αλλάξουμε το νόμο», «Κατρούγκαλε παραιτήσου», «Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στο υπουργό εργασίας», «Κατρούγκαλε και Τσίπρα ακούστε το καλά αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά»


και «Να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους διαμαρτυρόμενους δικηγόρους.


Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, ξεκίνησε η πορεία των συγκεντρωμένων προς το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου και κατόπιν τη Βουλή, όπου βρέθηκαν σχεδόν μια ώρα αργότερα.Έδιωξαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ από την πορεία
Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας στη συγκέντρωση των ελεύθερων επαγγελματιών στην οδό Πανεπιστημίου, με αφορμή την εμφάνιση του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου.Κάποιοι διαδηλωτές του είπαν ότι είναι ανεπιθύμητος και του ζήτησαν να αποχωρήσει από τη συγκέντρωση, όπως και έκανε. Πληροφορίες του enikos.gr, μάλιστα, αναφέρουν ότι του πέταξαν καφέδες, χαρτιά και τον χτύπησαν με ένα πλακάτ…

VIDEO

"Η βενζίνη έφτασε στις Η.Π.Α. την τιμή των 0,19 ευρώ το λίτρο!"

Οι τιμές του αργού πετρελαίου μπορεί να έχουν μειωθεί περισσότερο από 70% το τελευταίο 6μηνο, ωστόσο στην χώρα μας ποτέ δεν είδαμε μια ανάλογη μείωση, αφού το ίδιο διάστημα η πτώση τιμών της βενζίνης έχει αγγίξει το μόλις 19%. Ένα από τα μεγάλα εμπόδια δεν είναι άλλο από την υπέρογκη φορολογία μέσω του σταθερού ΕΦΚ στα 0,670 ευρώ το λίτρο, συν Φ.Π.Α 23%. Με λίγα λόγια, στα 20 ευρώ βενζίνης τα περίπου 13 ευρώ είναι φόροι και δασμοί και τα υπόλοιπα η αξία του καυσίμου.Σε κάποιες όμως ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη, οι πολίτες έχουν το προτέρημα να γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους με λίγα ευρώ ή δολάρια. Μία από αυτές είναι και οι Η.Π.Α. όπου καταγράφηκε τιμή βενζίνης κάτω από 1 δολάριο το γαλόνι. Συγκεκριμένα στο Beacon & Bridge Market στο Houghton Lake του Μίσιγκαν το 1 γαλόνι (3,78 λτ.) πωλείται έναντι μόλις 78 σεντς, τα οποία αντιστοιχούν με μόλις 0,19 ευρώ το λίτρο! Η αμέσως υψηλότερη τιμή καταγράφηκε στα 95 σεντς το γαλόνι (0,23 ευρώ/λτ.), ενώ ο μέσος όρος όλων των πολιτειών των Η.Π.Α. ανέρχεται στα 0,55 δολάρια το λίτρο, όταν στην χώρα μας η χαμηλότερη τιμή είναι 1,252€/λτ.
Πίνακας με τις τιμές βενζίνης στον κόσμο




Πηγή:
autogreeknews.gr