.Η Ιταλία τίναξε την banca στον αέρα


by To Skouliki Tom

Στιγμές δόξας ζει ο τραπεζικός καπιταλισμός, αφού το ιταλικό τραπεζικό σύστημα πνέει τα λοίσθια, οπότε είναι προφανές πως ήρθε η ώρα για λίγη περισσότερη Δημοκρατία και στην Ιταλία. "Κόκκινος συναγερμός στην Ευρώπη!"
 ¨Βυθίζονται οι ιταλικές τράπεζες!"
 "Βόμβα έτοιμη να εκραγεί η ιταλική οικονομία!" "Κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος προ των πυλών!" Δεν είναι υπέροχο που βρισκόμαστε πάλι στο 2010;
Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Βέβαια, τότε δεν ήταν οι ιταλικές αλλά οι ελληνικές τράπεζες, που σε περίπτωση χρεοκοπίας θα έπαιρναν μαζί τους στον πάτο γαλλικές γερμανικές και άλλες ξένες τράπεζες αλλά ευτυχώς την τελευταία στιγμή σώθηκαν με τα λεφτά των Ευρωπαίων, ενώ αργότερα με το PSI του Βενιζέλου το χρέος μετακυλίστηκε από τις ξένες τράπεζες στο Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή σε εμάς.  Και τις ελληνικές τράπεζες σώσαμε και τις ξένες τράπεζες σώσαμε και μνημόνιο υπογράψαμε και το μεγαλύτερο δάνειο στην Ιστορία πήραμε και το χρέος θα πληρώνουν τα εγγόνια των παιδιών μας. Είχαμε πρόγραμμα. Οι ιταλικές τράπεζες καταρρέουν και ο Ρέντσι έχει πέσει στα πόδια του Σόιμπλε, μπας και τον αφήσει να ρίξει κρατικό χρήμα για να τις σώσει, αλλά η Μέρκελ επιμένει ότι πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες - όπου κανόνες βάλτε δανεισμός - όπου δανεισμός βάλτε μνημόνιο.
Οι ιταλικές τράπεζες έχουν στην κατοχή τους κόκκινα δάνεια ύψους 360 δις, ενώ 200 δις ομόλογα βρίσκονται στα χέρια μικροεπενδυτών - ετοιμαστείτε για μαζικές αυτοκτονίες - και τα πάντα θα κριθούν στις 29 Ιουλίου, οπότε θα ανακοινωθούν τα stress tests για τις ιταλικές τράπεζες.
 Με λίγα λόγια, το μέλλον της Ιταλίας και του ιταλικού λαού θα κριθεί από τις αγορές.
 Ζούμε στον κόσμο των αγορών.
 Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο κίνδυνο βρίσκεται και η Banca Monte dei Paschi di Siena, η αρχαιότερη τράπεζα του κόσμου - να ζήσουμε να τη θυμόμαστε -, ενώ οι τραπεζικές μετοχές σκάνε σε ολόκληρη την Ευρώπη, οπότε καταλαβαίνουμε ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί ζούσαν τόσα χρόνια πάνω από τις δυνατότητές τους και η μόνη λύση για να σωθούν είναι μην έχουν τη δυνατότητα να ζουν.
Το έγκλημα, φίλοι μου, είναι πολύ παλιό, σχεδόν αρχαίο όσο και η Banca Monte dei Paschi di Siena.
 Γελάμε με τον καπιταλισμό τους και δεν μας καίγεται πλέον καρφί ούτε για όσα έγιναν, ούτε για όσα θα έρθουν. Και η χοντρή πλάκα θα έρθει όταν καταρρεύσει η Deutsche Bank που είναι εκτεθειμμένη σε όποιον έχει 2 πόδια κατά 80 τρις δολάρια.

Εμείς θα είμαστε όπως πάντα εκεί.

Με το γνωστό τρίπτυχο: μπαλκόνι-πατατάκια-πυρηνικά.

Μέχρι το ύστατο τέλος.

(Ανήθικο δίδαγμα: Δε ξέρω γιατί γράφω ακόμα. Μάλλον επειδή το ξεκίνησα για πλάκα πριν από 3 χρόνια. Γράφω για καθαρά αρχειακούς λόγους. Να τα διαβάζω σε καμιά 40αριά χρόνια από σήμερα που δε θα έχει μείνει τίποτα όρθιο και να θυμάμαι τις ανέμελες μέρες που ζούμε σήμερα.)

Banca dei Tre Mooges στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges/