Για πες μας, Έλληνα..

Της Βίβιαν Ταρσούνα

Συγκλονισμένο, λέει, ολόκληρο το πανελλήνιο με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. 
Χμμμμ.... Για πες μας, Έλληνα, τι ήταν αυτό που σε σόκαρε τόσο πολύ στην υπόθεση αυτή;
 Δεν ξέρεις ότι ο σχολικός εκφοβισμός είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και χρόνια; Και να σε πάω και πιο μακριά..... Για πες μας, Έλληνα, εσύ δεν έχεις πειράξει/κοροϊδέψει ποτέ κανέναν στο σχολείο όταν ήσουν μικρός; Κι αν δεν έχεις πειράξει, δεν έχεις έστω γελάσει με πείραγμα συμμαθητών σου προς άλλο παιδί χωρίς να παίρνεις θέση; Μμμμ κάτι θυμήθηκες, σωστά; Κι όμως δε φταις απόλυτα. Γιατι εσύ νόμιζες ότι σπας πλάκα, σωστά; Νόμιζες ότι διασκεδάζεις. Νόμιζες ότι δεν τρέχει τίποτα. Και επειδή κανένας δε βρέθηκε να σου πει να σταματήσεις, πέταξες τις ενοχές σου από πάνω σου. Γιατί ούτε δάσκαλος ούτε γονιός βρέθηκε στον δρόμο σου να σου πει δυο κουβέντες. Τι είναι λάθος και τι είναι σωστό. Τι έχει βαρύτητα και τι δεν έχει. Ήσουν μικρός και δεν ήξερες, το δέχομαι, εγώ προσωπικά σε κρίνω αθώο. Γιατί όταν σήκωσες χέρι ή έβρισες συμμαθητή σου δεν σου έδωσε ο γονιός σου ένα χαστούκι λέγοντάς σου ότι το δικο του το παιδί δεν δέχεται να είναι κωλόπαιδο. Μπορεί να γέλασε κι εκείνος κιόλας και να σου είπε ότι είσαι μάγκας. Γιατί πώς είναι δυνατόν εσύ να έχεις αρχές και καλό χαρακτήρα όταν κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να στα δώσει;;; Φρόντισαν να σου δώσουν τα απαραίτητα εφόδια για τη ζωη: δίψα για χρήμα και αφαίρεση συνείδησης για να μπορείς άνετα να πατάς επί πτωμάτων (αφού έτσι κάνουν όλοι, έτσι θα κάνεις κι εσύ, σωστά;).Για πες μας, Έλληνα, τώρα που μεγάλωσες και είδες ότι όχι μόνο δεν είσαι μάγκας, αλλά πιάστηκες και κορόιδο, τώρα που δουλεύεις σαν το σκυλί και δεν έχεις και να φας από πάνω, τώρα που η γυναίκα σου είναι και εκείνη αναγκασμένη να δουλεύει αντί να μεγαλώνει τα παιδιά σας, τώρα που και τα δικά σου παιδιά έγιναν κωλόπαιδα..... 
ΤΩΡΑ ΔΕ ΦΤΑΙΣ; 
Τώρα απλά θα πεις.... Έτσι είναι η κοινωνία, εγώ θα την αλλάξω; 
Θα κάνω εγώ τα δικά μου παιδιά σωστά για να τα λένε οι άλλοι φλώρους και να τα εκμεταλλεύονται;
Αχ, βρε Έλληνα αχ.....μου τα χαλάς..... 
Σωστός δεν σημαίνει ανόητος, όπως πιστεύεις με σιγουριά. 
Ανόητος είσαι εσύ που το πιστεύεις. Και να σου πω και κάτι;
 ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ. 
Τώρα μεγάλωσες, δεν έχεις άλλοθι.... Τώρα τα είδες τα πράγματα πως είναι αλλά δεν θα κάνεις τίποτα γιατί βασικά σε βολεύει να πάνε όλα λάθος για να περνάς τα δικά σου λάθη για σωστά. 
Για να περνάς το ψέμα για αλήθεια. Για να περνάς το άδικο για δίκαιο. Κι αν βρεθεί και κανένας σωστός στον δρόμο σου θα τον βγάλεις τρελό με τη βοήθεια των γύρω σου που είναι ίδιοι με εσένα.
Και ο γιαλός είναι στραβά και στραβά αρμενίζεις. 
Γι' αυτό νομίζεις ότι αρμενίζεις ίσια.
Αλλά να ξέρεις, για όλα εσύ φταις.

Τσίπρας: Μισθοί και συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά -Δεν υπάρχει θέμα δημοψηφίσματος ή εκλογών

alexis_2214833bΟύτε δημοψήφισμα, ούτε εκλογές, λέει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βάζοντας τέλος σε όλα τα σενάρια που ακούγονται. Σε συνέντευξη του στο ΕΘΝΟΣ ο πρωθυπουργός αναφέρει πως ο λαός ψήφισε, εξέλεξε κυβέρνηση να κυβερνά.
Παράλληλα ο κ.Τσίπρας στέλνει μήνυμα και στους εταίρους να τηρήσουν τη συμφωνία. Μάλιστα καθησυχάζει και τους πολίτες ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις καταθέσεις, μισθούς και τις συντάξεις.
Κανένας κίνδυνος για καταθέσεις, μισθούς και συντάξεις
Ο Αλέξης Τσιπρας διαβεβαιώνει μέσω της συνέντευξής του ότι πρόβλημα με την καταβολή των μισθών και των συντάξεων δεν υπάρχει. «Ούτε για αστείο δεν πρέπει να ακούγονται τέτοια πράγματα, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους μισθούς και τις συντάξεις, όπως ξεκαθάρισε και ο υπουργός Οικονομικών. Και καμιά απειλή για τις καταθέσεις» ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός που βάζει στο στόχαστρό του την αντιπολίτευση λέγοντας:
«Σας είπα ότι ακόμη υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη, αλλά δυστυχώς και στην Ελλάδα, που έχουν υπαρξιακή ταύτιση με τη λιτότητα. Η ίδια τους η πολιτική ύπαρξη μπαίνει σε κίνδυνο αν αμφισβητηθεί η λιτότητα και θα κάνουν τα πάντα για να ανακόψουν τη διαπραγματευτική προσπάθεια του ελληνικού λαού. Θα απειλήσουν, θα προβοκάρουν θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν πολιτικό και οικονομικό πανικό. Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια ο ελληνικός λαός θα πρέπει να παραμείνει ψύχραιμος».
Τέλος τα σενάρια περί δημοψηφίσματος ή πρόωρων εκλογών
Ο πρωθυπουργός παράλληλα βάζει τέλος στα σενάρια περί δημοψηφίσματος ή πρόωρων εκλογών, ενώ λέει πως δεν θα πρέπει κάποιοι να περιμένουν από τη νέα κυβέρνηση να συνεχίσει την πολιτική της προηγούμενης.
Σε ό,τι αφορά στις πιέσεις ο κ. Τσίρπας αναφέρει χαρακτηριστικά «βεβαίως και έχουμε εναλλακτικό σχέδιοΔεν πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα στη μέγκενη κανενός εκβιασμού... Ωστόσο δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε εναλλακτικά σχέδια γιατί το ζήτημα θα λυθεί σε πολιτικό επίπεδο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής ή εν ανάγκη και στην ίδια τη Σύνοδο Κορυφής…»
Σε βάθος τετραετίας οι προεκλογικές δεσμεύσεις
Σε ό,τι αφορά στις προεκλογικές δεσμεύσεις και τα όσα ακούγονται για «πάγωμα» ο Αλέξης Τσίπρας απαντά πως “το πρόγραμμά αυτό έχει ορίζοντα τετραετίας και θα υλοποιηθεί μέχρι κεραίας. Από και και πέρα ο τρόπος με τον οποίο θα κατανεμηθούν οι παρεμβάσεις μας στο χρόνο εξαρτάται σε κάποιον βαθμό και από την πορεία της διαπραγμάτευσης. Έχουμε ήδη καταθέσει το σχέδιο νόμου για την ανθρωπιστική κρίση που υποστήριξε ακόμη και στη μεγάλη της πλειοψηφία η αντιπολίτευση. Ακόμη καταθέσαμε το σχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, έχουμε ανακοινώσει το σχέδιο νόμου για τις 100 δόσεις που θα προσφέρει ανάσα τόσο στους πολίτες, όσο και στα Ταμεία και προετοιμάζουμε τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας στην οποία έχουν συμφωνήσει και οι τράπεζες. Μέσα στην εβδομάδα θα φέρουμε το πολυνομοσχέδιο για τη Δικαιοσύνη…. Έχουμε ενημερώσεις τους θεσμούς, είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις τους, αλλά στην Ελλάδα ο Ελληνικός Λαός, ψήφισε, εξέλεξε κυβέρνηση να κυβερνά και βουλευτές να νομοθετούν”.
- See more at: http://arouraios.gr/2015/03/tsipras-misthoi-kai-suntaxeis-tha-plhrothoun-kanonika-den-uparchei-thema-dhmopshfismatos-i-eklogon/#sthash.fYMBjgwG.dpuf