ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ, η κρίση τους έστειλε στα τροχόσπιτα......

Στην Ελλάδα της ανέχειας και της εξαθλίωσης, γεννιούνται οι πρώτες φαβέλες από οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες. Ανθρωποι που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να καταβάλουν ούτε το ενοίκιο ενός μικρού διαμερίσματος ή το χαράτσι του σπιτιού τους, να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά και το πετρέλαιο, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και ζουν μόνιμα πια σε τροχόσπιτα ή σκηνές σε οργανωμένα κάμπινγκ της Αττικής και της περιφέρειας που λειτουργούν ολόκληρο τον χρόνο.  Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ιδιοκτήτες τροχόσπιτων, οι οποίοι τις καλές εποχές τα χρησιμοποιούσαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ταξιδεύοντας στην Ελλάδα.

Πλήρης απαξίωση των συνδικάτων από την ελληνική κοινωνία. Απογοήτευση η συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ κατά της κινητικότητας..


Με πλακάτ στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κινητικότητας στο Δημόσιο παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέλη της ΑΔΕΔΥ, πριν αποχωρήσουν από το σημείο και κατευθυνθούν προς την πλατεία Συντάγματος.
Λόγω συγκέντρωσης της ΑΔΕΔΥ, παρέμειναν κλειστοί για αρκετή ώρα ορισμένοι βασικοί οδικοί άξονες στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να προκληθούν κυκλοφοριακά προβλήματα. Ειδικότερα, κλειστή μέχρι και τις 12.30 το μεσημέρι ήταν η Λεωφ. Αμαλίας από την Ξενοφώντος μέχρι την αρχή της Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας.

Περίπου 300 με 400 εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς του ευρύτερου και στενού Δημόσιο Τομέα κάλεσαν τον αρμόδιο υπουργό να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος κινητικότητας, το οποίο, όπως λένε, θα οδηγήσει στην ανεργία αρκετούς συναδέλφους του.Έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονταν παρατεταγμένοι άνδρες των ΜΑΤ με τέσσερις κλούβες.Υπενθυμίζεται πως η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει σήμερα 24ωρη παναττική κινητοποίηση ενάντια «στη σφαγιαστική πολιτική των έμμεσων και άμεσων, παράνομων και αντισυνταγματικών απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων που υλοποιεί η Κυβέρνηση».