Η Ιστορία της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας! The History of the Olympic Flame Lighting !


Το επεισόδιο της εκπομπής «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» στην ΕΡΤ, με τίτλο «Η ΑΦΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΧΟΡΣ» είναι αφιερωμένο στην προετοιμασία της τελετής της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και στο ιδιαίτερο τελετουργικό της. Η ΜΑΡΙΑ ΧΟΡΣ, υπεύθυνη της χορογραφίας των ιερειών και της πρωθιέρειας, μιλάει για την πρώτη τελετή της αφής στην Αρχαία Ολυμπία, που έγινε για την Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936.

Oι αμερικανοί πολίτες καλούνται να δεχθούν εμφύτευση μικροτσίπ......

Μία από τις απορίες που μου έχουν δημιουργηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια , είναι κατά πόσο τελικά ο άνθρωπος είναι πραγματικά το πιο έξυπνο ον στον πλανήτη . Σίγουρα οι περισσότερες πράξεις του δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο ! Το παρακάτω κείμενο μου δίνει μια επιπλέον σιγουριά ότι έχω δίκιο . Tό νομοσχέδιο “υγειονομικής φροντίδας”προϋποθέτει εμφύτευση μικροτσίπ σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες!!!  Το Νομοσχέδιο σχετικά με την Υγειονομική Φροντίδα στην Αμερική, ή εν συντομία το νομοσχέδιο H.R. 3200, μόλις εγκρίθηκε στο Κογκρέσο και ως εσωτερική του προϋπόθεση περιλαμβάνει το τσιπάρισμα όλων των Αμερικανών πολιτών!!

Πόσο γέρασαν οι αρχικοί πρωταγωνιστές από την Τόλμη και Γοητεία;


Δείτε πόσο έχουν αλλάξει σήμερα οι ηθοποιοί της σαπουνόπερας που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη από το ελληνικό κοινό.
Τον Μάρτιο του 1987 στην Αμερική και τον Νοέμβριο του 1988 στην Ελλάδα, η Τόλμη και Γοητεία έκανε πρεμιέρα και μόλις ξεκινούσε μια παγκόσμια, λαμπρή τηλεοπτική πορεία, με εκατομμύρια φαντικούς τηλεθεατές να την ακολουθούν για πολλά χρόνια. 25 χρόνια μετά, οι έρωτες, τα μίση και οι περιπέτειες των δύο οικογενειών, Φόρεστερ και Λόγκαν συνεχίζονται. Αρκετοί από τους βασικούς πρωταγωνιστές παραμένουν στη θέση τους από το πρώτο επεισόδιο, ενώ ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί που αντικαταστάθηκαν με τα χρόνια. Πόσο έχουν αλλάξει οι πρωταγωνιστές του πρώτου εκείνου καστ που αγαπήσαμε στην Ελλάδα;