ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ & ΚΟΜΜΑΤΑ

Είναι περίεργο πως το κίνημα και τα κόμματα της αριστεράς επιτρέπουν στον Βενιζέλο, τον Σαμαρά και τα κόμματά τους να θεωρούν τον εαυτό τους ως συνταγματικό τόξο.
Άπειρες ήταν οι τοποθετήσεις πανεπιστημιακών καθώς και νομικών και πολιτικών επιστημόνων σχετικά με τα αντισυνταγματικά μέτρα των τελευταίων ετών. Δεν χρειάζεται να τις απαριθμήσουμε και να τις επαναλάβουμε. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν σεβαστεί όχι μόνο το Σύνταγμα, αλλά  ούτε και τους υπόλοιπους νόμους για τη διατήρηση των προνομίων τους.

Η νίκη Μέρκελ σημαίνει συνέχιση ‘λιτότητας’ για Ελλάδα;

20130922-232517.jpg

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Σεπτεμβρίου 22, 2013
Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
Μόνο ένας κακόπιστος και πικρόχολος σχολιαστής θα τολμούσε να αφαιρέσει από την κ Μέρκελ το δεδομένο του αποψινού της θριάμβου, όπως φαίνεται από τα exit polls. Πρόκειται για μία νίκη παρόμοια της οποίας το Κόμμα της CDU έχει να ζήσει εδώ και σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα.

Εάν τα exit polls αποδειχθούν σωστά μετά την πραγματική καταμέτρηση των ψήφων, η κ Μέρκελ παίρνει περισσότερο από το 42% και εφόσον το ξεπεράσει μπορεί να εξασφαλίζει 304 έδρες δηλαδή απόλυτη πλειοψηφία (έστω και μιας έδρας) από τις 606 έδρες της Bundestag…
Αυτό εμάς τους Έλληνες, όπως έχουν τα πράγματα με την τρόικα, τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και την δική μας Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ κκ Βενιζέλου και Σαμαρά μας επιτρέπει να ‘χειροκροτήσουμε’ τη νίκη της κ Μέρκελ;…Οψόμεθα!… Επικοινωνιακά η πολιτική στρατηγική της κ Μέρκελ, το προφίλ μιας πολιτικού που ως Καγκελάριος διαβεβαίωνε με κάθε τρόπο και κάθε ενέργειά της ότι είναι η «Μητέρα» του Γερμανικού λαού (‘Mutti’ την χαρακτήριζαν), φαίνεται ότι ΑΠΕΔΩΣΕ τα μέγιστα! Οι μέχρι σήμερα εταίροι της στην Συγκυβέρνηση ‘πληρώνουν’ το τίμημα και μάλλον μένουν εκτός Βουλής (το έπαθε ο ΛΑΟΣ του κ Καρατζαφέρη, και το ‘φοβάται’ η ΔΗΜΑΡ του κ Κουβέλη).Βέβαια η επικράτηση της κ Μέρκελ μάλλον σημαίνει και συνέχιση της ‘πολιτικής λιτότητας’ που ήδη εφαρμόζεται στον «Νότο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δηλαδή σε Ελλάδα και Ισπανία.