«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μας επιτρέψει να πούμε την αλήθεια».....Του Θεόδωρου Ανδρεάδη Συγγελλάκη


Ο πρώην οικονομολόγος του ΔΝΤ και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, Στέφανο Φασίνα
Ο Στέφανο Φασίνα, πρώην οικονομολόγος του ΔΝΤ και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, στη συνέντευξή του αυτή στην «Εφ.Συν.» δηλώνει χωρίς περιστροφές ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει την ευκαιρία να λεχθεί η αλήθεια στο εσωτερικό της ευρωζώνης». Από τους κυριότερους εσωκομματικούς αντιπάλους του Ματέο Ρέντσι, ο Ιταλός βουλευτής έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει την ελληνική Αριστερά και να ενθαρρύνει τους Ελληνες ψηφοφόρους ώστε να μην υποκύψουν στην όποια «ψυχολογική τρομοκρατία».
• Πώς βλέπετε την πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας; Η πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην αλλαγή στην Ευρώπη ή θα προκύψουν προβλήματα;
Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Η ανησυχία αυτή αφορά όλη την ευρωζώνη, σε κάποιες χώρες είναι πιο έντονη και σε κάποιες άλλες κάπως πιο περιορισμένη. Υπάρχουν όμως περιοχές όπου η πραγματικότητα είναι δραματική, όπως στην Κάτω Ιταλία ή στην Ελλάδα, και σε πολλές περιφέρειες της Ισπανίας ή της Πορτογαλίας. Στην Ελλάδα είναι πασιφανής η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής η οποία ακολουθείται με συστηματικό και αυτοκαταστροφικό τρόπο από την ευρωζώνη. Στη χώρα σας το πρόβλημα είναι σαφώς εμφανέστερο, αλλά αφορά όλη την ευρωζώνη. Μετά εφτά χρόνια, το ΑΕΠ της ευρωζώνης είναι κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από εκείνο του 2007 και βρισκόμαστε σε ύφεση.