Όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 145.000 ανέργους

Ηδη βρίσκεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα Voucher 2014 για νέους ανέργους από 18 έως 24 ετών. 

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος dikaiologitika.gr είναι ήδη ανοικτή η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα αυτό και στο πλαίσιο υλοποίησης για πρώτη φορά του γενικότερου προγράμματος για νέους της ΕΕ youth guarante gie.
Oι ηλεκτρονικές αιτήσεις στο youthguarantee.ypakp.gr για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα voucher «επιταγή εισόδου για ανέργους απο 18 έως 24 ετών » στην αγορά εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις συνολικά 12.000 εγγεγραμμένων του ΟΑΕΔ.Από τους 12.000 νέους που θα καταρτιστούν και θα εργαστούν από το πρόγραμμα voucher youth guarantee., οι 3.000 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και 9.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για την πρώτη ενέργεια που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία» .

Οι νέες τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες

 

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα νέα τιμολόγια στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, με μειωμένο πλέον το ενιαίο εισιτήριο το οποίο θα κοστίζει 1,20 ευρώ από 1,40, ωστόσο με μειωμένη και τη διάρκειά του στα 70 λεπτά από την επικύρωσή του, αντί των 90.Σημειώνεται ότι, το νέο ενιαίο εισιτήριο δεν θα ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή...
express Χ80.
Στο πλαίσιο της νέας τιμολογιακής πολιτικής, μειώνονται επίσης:
  • Η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, από 45 ευρώ σε 30 ευρώ. Με τη νέα μηνιαία κάρτα, η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80, οι επιβάτες-μόνιμοι χρήστες των «Συγκοινωνιών Αθηνών» θα μετακινούνται σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα απεριόριστα κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού μήνα, με ένα ευρώ την ημέρα.

Η αρπαγή της (ωραίας) ιδιωτικής περιουσίας

Σε συναντήσεις επί συναντήσεων των συναρμόδιων υπουργών και επαφών της Αθήνας με την τρόικα επιδιώκεται να βρεθεί «κοινός τόπος» στη... βόμβα των «κόκκινων δανείων». Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε τον Κώδικα Δεοντολογίας, η κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να δοθεί παράταση στην ισχύουσα διάταξη για προστασία από τους πλειστηριασμούς, ενώ φέρεται αποφασισμένη να υπερασπισθεί ρύθμιση βάσει της οποίας κατώτατη αποδεκτή τιμή για τον πρώτο πλειστηριασμό να λογίζονται τα 2/3 της αντικειμενικής αξίας. Σημειώνεται ότι (σύμφωνα με το νόμο 4224/2013) προστατεύεται η κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι το καθαρό οικογενειακό εισόδημα δεν θα ξεπερνά τις 35.000 ευρώ, η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας να είναι μικρότερη ή ίση με 270.000 ευρώ και το σύνολο των καταθέσεων και των κινητών αξιών του οφειλέτη να μην ξεπερνά τις 15.000 ευρώ. Κριτήρια που μένει να φανεί εάν θα μείνουν ως έχουν και δεν μεταβληθούν προς τα κάτω στην προσπάθεια της Αθήνας να κάμψει τις αντιρρήσεις των δανειστών στα άλλα ζητήματα.Εύλογο το ερώτημα εάν και σε ποιο βαθμό ο Κώδικας Δεοντολογίας είναι όντως... δεοντολογικός για τους χιλιάδες δανειολήπτες και επαγγελματίες της αγοράς.