Σπρώχνουν την Ελλάδα σε χρεοκοπία την επόμενη εβδομάδα??

Οι Financial Times εξηγούν τον ''θανάσιμο'' κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας εξαιτίας των διαφορών μεταξύ της τρόικας ''για το πώς θα μειωθεί το ιλιγγιώδες χρέος των Αθηνών'' Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο:Υψηλού κινδύνου διπλωματία για την Ελλάδα
''Νέος κύκλος διπλωματικών διαβουλεύσεων υψηλού επιπέδου και ρίσκου, πάνω στο πρόγραμμα διάσωσης 174 δισ. ευρώ της Ελλάδας, ανοίγει για τους ηγέτες της ευρωζώνης.

Το απόρρητο παρασκήνιο της δημιουργίας του ευρώ (I)

euro-hellasΑπό το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι το 1970 οι ΗΠΑ κυριάρχησαν στην παγκόσμια οικονομία έχοντας ως όπλο τους το δολάριο που με τη σύνδεση του στο χρυσό δημιουργούσε μία πλασματική διεθνή νομισματική σταθερότητα εξασφαλίζοντας εξαιρετικά σημαντικά πλεονεκτήματα στην αμερικανική οικονομία αλλά προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στον υπόλοιπο κόσμο. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 μία ενορχηστρωμένη προσπάθεια με πρωταγωνιστή τη Γερμανία και συνεργούς τη Βρετανία και τη Γαλλία πέτυχε την κατάρρευση του επί σχεδόν μιας τριακονταετίας διεθνούς νομισματικού συστήματος με επίκεντρο του το δολάριο και την αντικατάσταση του με το σύστημα των ελεύθερα κυμαινόμενων συναλλαγματικών ισοτιμιών.