Telegraph:Αν η χρεοκοπία δεν κανονισθεί από την βουλή, θα γίνει στους δρόμους με αιματηρές συνέπειες..

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com. Το Eλληνικό Κοινοβούλιο πέρασε έναν προϋπολογισμό λιτότητας χθες, συμφωνώντας σε περαιτέρω περικοπές €9.4bn, σε όλους τους κρατικούς μισθούς και τις συντάξεις.
Το προσεχές έτος η οικονομία θα συρρικνώνεται για έκτο διαδοχικό έτος σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις, παρουσιάζοντας περαιτέρω μείωση 4.5 %. Η ανεργία είναι ήδη 25% και, παρά τις περικοπές δαπανών, το κρατικό χρέος θα χτυπήσει 189 % του ΑΕΠ το προσεχές έτος (και θα ανέλθει σε 192 % το έτος το 2014/15 σύμφωνα με τον οίκο Fitch).

Αμοιβές των βουλευτών: Μυστικότητα και αδιαφάνεια στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

image


Η Δημοκρατία πρέπει να είναι διάφανη! Όμως, δυστυχώς δεν είναι. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει μία τόσο μεγάλη μυστικότητα γύρω από το ζήτημα της αμοιβής των βουλευτών. Είναι αδιανόητο να γίνεται το ζήτημα αυτό, πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων και προβολής λαϊκίστικων επιχειρημάτων.
Όμως, το “ταμπού” γύρω από την αμοιβή των βουλευτών, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Το θέμα αυτό, περιβάλλεται από “τείχη μυστικότητας” σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεν είναι τυχαίο ότι, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε άλλα θέματα, δεν υπάρχει ένας πλήρης συγκριτικός πίνακας με τις αμοιβές και τα άλλα προνόμια των βουλευτών, στις διάφορες χώρες της Ευρώπης. Αυτό συμβαίνει επειδή, απλούστατα, είναι πολύ δύσκολο για κάποιον ερευνητή να συγκεντρώσει και να παραθέσει τα στοιχεία αυτά.