Οι ανάδοχες εταιρείες που αναλαμβάνουν τα έργα των "υπερδομών" για την στέγαση προσφύγων-μεταναστών σε Λέσβο, Χίο και Σάμο


O δρόμος που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση Καβακλή
EUROKINISSI/ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

Μέσα σε κλίμα έντασης, που δημιουργήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, ανακοινώθηκαν οι τρεις κατασκευάστριες εταιρείες στις οποίες το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου απηύθυνε πρόσκληση για την υποβολή προσφορών για τις υπερδομές που πρόκειται να κατασκευαστούν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΕ αναλαμβάνει το έργο των προπαρασκευαστικών εργασιών περίφραξης και καθαρισμού της έκτασης που επιτάχθηκε στη Λέσβο αντί του συνολικού ποσού των 854.390 ευρώ. Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. είναι ο ανάδοχος για το ίδιο έργο στη Χίο, αντί του συνολικού ποσού του 1.031.398 ευρώ. Τέλος, στη Σάμο το έργο αναλαμβάνει η εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. αντί του συνολικού ποσού των 947.651 ευρώ.

Μεταξύ του υπουργείου και των αναδόχων θα υπογραφεί συμφωνητικό ανάθεσης μετά την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας και την υποβολή εγγύησης καλής εκτέλεσης του έργου.