SOS....To νέο μεγάλο κόλπο του καπνού και της... αιθαλομίχλης!!

σχόλιο Γ.Θ : Το είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό (δες ΕΔΩ), ότι στα σχέδια της νέας τάξης και των εγχώριων υπαλλήλων της θα είναι ο περιορισμός των αυτόνομων πηγών θέρμανσης με πρόφαση την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Ο σκοπός τους φυσικά δεν είναι το περιβάλλον, αλλά το να μην είμαστε αυτόνομοι και να εξαρτώμαστε από αυτούς και το τσιπάκι τους, που θα το παρουσιάσουν σαν τη λύση όλων των προβλημάτων μας... Πίσω από το κάθε κράξιμο και το κάθε πρωτοσέλιδο μιας κάποιας φυλλάδας, κρύβονται πάντα ισχυρά συμφέροντα ! Λες και ήταν χθες ,όταν κάποιος Υπουργός ζητούσε να του φέρουν ένα πεθαμένο από το νέφος που έπνιγε τότε την Αθήνα ! Σε αυτό τον τόπο δεν θα αλλάξει τίποτε αν δεν αλλάξουμε εμείς !

Διεγνώσθη με καρκίνο, μετακόμισε στην Ικαρία και ζει ακόμη!

Το νησί της μακροζωίας σε αφιέρωμα του BBC.Οι κάτοικοι ενός μικρού ελληνικού νησιού ζουν κατά μέσο όρο δέκα χρόνια περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, γράφει σε σημερινό του άρθρο το BBC.Ποιο είναι όμως το μυστικό της μακροζωίας
 στην Ικαρία, αναρωτιέται ο συντάκτης
 του άρθρου Andrew Bomford.
Μπορεί να είναι ο καθαρός αέρας, ο φιλικός
 και ανοιχτός τρόπος ζωής, τα φρέσκα λαχανικά
 ή το φρέσκο γάλα κατσίκας.
Ακόμη, το ορεινό έδαφος καθώς η μετακίνηση 
από το ένα μέρος στο άλλο σε κρατά 
σε καλή φυσική κατάσταση.
Μπορεί ακόμη να οφείλεται στη φυσική ακτινοβολία
 από τους βράχους από γρανίτη.

Και τι άλλο είδες γαλανομάτη γιε μου;

Και τι άλλο είδες γαλανομάτη γιε μου;
Και είδα κάποια στιγμή τη φούσκα που φουσκώναμε όλοι μαζί, να σκάει… Και είδα πολλούς να βγαίνουν στους δρόμους και να καμώνονται τους ανήξερους. Και να μαζεύονται στις πλατείες αγανακτισμένοι και να μουτζώνουν και να βρίζουν τη γενιά που τους πρόδωσε, και να στήνουν κρεμάλες και να μη θέλουν να πληρώσουν, γιατί αυτοί δεν πήραν και καλά ούτε κόκαλο απ΄ το τραπέζι των αρχόντων. Και μετά τους είδα να χωρίζονται.