Είδες η ΔΕΗ ? Νέες αυξήσεις για τον καταναλωτή - Ελαφρύνσεις στις ψηλές τάσεις για τις Μεγάλες Βιομηχανίες

Οι καταναλωτές θα κληθούν να καλύψουν το ραγδαία αυξανόμενο έλλειμμα που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια στον λογαριασμό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ο μηδενισμός του οποίου μέχρι το τέλος του 2014 αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.
Η αιφνιδιαστική απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, που ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, με την οποία αυξάνεται το τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και μάλιστα με αναδρομικό χαρακτήρα προκαλεί σοκ στους απλούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας καθώς έχει ως αποτέλεσμα η τιμή της κιλοβατόρας για τους οικιακούς καταναλωτές να εκτοξευτεί καθώς αυξάνεται κατά 118% από τα 9,53 στα 20,80 ευρώ.

Συμπολίτες μου σας λυπάμαι, αλλά καλά να πάθετε…

Θυμάμαι τον παλιό κακό καιρό, τότε με την επάρατο δεξιά, όταν οι διάφοροι σοσιαλιστές σύντροφοί μου συνδικαλιστές, έκαναν απεργίες, αν τολμούσε κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης να σκεφθεί, έστω φωναχτά, για κάποιες υποτυπώδεις μεταρρυθμίσεις, στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά, στους μισθούς, στις συντάξεις. Κατέβαζαν τους διακόπτες, έκλειναν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, έδεναν τα πλοία στα λιμάνια, σταμάταγαν τις συγκοινωνίες. Διέλυαν την ζωή στις πόλεις και κυρίως στην Αθήνα, έσπαγαν ότι
έβρισκαν στο πέρασμά τους, και με την πρόθυμη συμπαράσταση των Μ.Μ.Ε. αναδείκνυαν τον βαρβαρισμό της δεξιάς.