Καλαμάτα: Η στιγμή που τεράστια κύματα «καταπίνουν» ανθρώπους – Κόλαση η εθνική οδός σε δύο σημεία – video | Newsit.gr
AddThis Sharing Buttons
Share to Facebook
Ο μεσογειακός κυκλώνας σαρώνει την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, αλλά κάποιοι πάρα τις προειδοποιήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, επέλεξαν να μην μαζέψουν τις ξαπλώστρες και τα τραπεζοκαθίσματα από την παραλία.
Έτσι τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο διαδικτύου ένα βίντεο που δείχνει εργαζόμενους καταστήματος να προσπαθούν να μαζέψουν τελευταία στιγμή τα καθίσματα και τις ξαπλώστρες του μαγαζιού. Αποτέλεσμα ένα τεράστιο κύμα να τους «καταπίνει». Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε παρά τον πανικό που επικράτησε.

Το εντυπωσιακό βίντεο από την Καλαμάτα

Η δημοσιογράφος Άστρη Μαυρέα μεταδίδει για το NewsIt.gr εικόνες από την παραλιακή λίγο πριν τις 18.00. Μαζί της η Ανιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου…

Σοβαρά προβλήματα στην εθνική Αθηνών – Καλαμάτας

Ο δρόμος έχει κλείσει τόσο στη σήραγγα της Νεστάνης λόγω πλημμύρας αλλά και στο Αρτεμίσιο λόγω κατολίσθησης. Στην Εθνική Οδό υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με το 100 ή με το 1025 του «ΜΟΡΕΑ». Σύντομα θα ξεκινήσει εκτροπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο της Στέρνας και του Ναυπλίου.

Οι εικόνες από το πέρασμα του κυκλώνα στη Μεσσηνία

Στα θαλάσσια μέτωπα της Μεθώνης και της Φοινικούντας καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας στον δήμο Πύλου – Νέστορος της Μεσσηνίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο δήμαρχος, «από το πρωί επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή ισχυροί άνεμοι και μεγάλος κυματισμός, με αποτέλεσμα η θάλασσα να «κτυπάει» την παραλία».
Ειδικά στην Μεθώνη, είπε ο δήμαρχος, «έχει υποστεί ζημιές ο παραλιακός δρόμος», ενώ όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχουν ζημιές σε σπίτια». «Μόνο σε δύο περιπτώσεις» συνέχισε, «χρειάστηκε να γίνει άντληση υδάτων από υπόγεια». Επίσης, λόγω του μεγάλου κυματισμού, σκάφη έχουν υποστεί ζημιές. Όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση, ο Δημήτρης Καφαντάρης είπε ότι «συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται από το πρωί για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Μεθώνης, της Κορώνης και της Φοινικούντας».
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας εντυπωσιακές εικόνες από το πέρασμα του κυκλώνα στείλτε τις στο info@newsit.gr
Παράλληλα, τόνισε ότι «τα μηχανήματα του δήμου είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία». Όσον αφορά στη προετοιμασία, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχουμε ειδοποιήσει από χθες τόσο τους κατοίκους, όσο και τους επισκέπτες που διαμένουν σε ξενοδοχεία».
Για την αποκατάσταση των ζημιών, ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι «περιμένουμε να κοπάσει η ένταση του φαινομένου και εκτιμούμε ότι μέχρι το βράδυ θα έχουμε καθαρίσει αυτό το τμήμα του δρόμου, όπως επίσης και άλλα δύο χιλιόμετρα, δυτικά της Καλαμάτας, προς την Μεσσήνη». Παράλληλα, ο δήμαρχος διατύπωσε την εκτίμηση ότι «οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν προκληθεί σε ελαιόδεντρα και κηπευτικά», προσθέτοντας ότι «οι ζημιές στον αστικό χώρο είναι περιορισμένες, δηλαδή σε τέντες και γλάστρες».

Μεσσηνιακή Μάνη: Οι εικόνες στον Άγιο Νικόλαο


H κακοκαιρία χτυπάει Μεθώνη και Κορώνη


Σε Δυτική Μάνη αλλά και στην Πύλο η κατάσταση είναι δύσκολη, με πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες, σφοδρούς ανέμους και χωρίς ρεύμα κάποια χωριά…

Μεγάλα κύματα και στις ακτές της Αβίας