Οι όροι για την προστασία από πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία


Την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2015, για δανειολήπτες που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αναμένεται να... περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας.Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, τα κριτήρια που πρέπει σωρευτικά να πληροί ο δανειολήπτης, έτσι ώστε να προστατευθεί η κύρια κατοικία του είναι τα ακόλουθα:
• Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να είναι έως 300.000 ευρώ.
• Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας έως 500.000 ευρώ.
• Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ.
• Το σύνολο των καταθέσεων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια απαγόρευσης του πλειστηριασμού, οι οφειλέτες υποχρεούνται να καταβάλουν προς τους πιστωτές τους το 10% του μηνιαίου εισοδήματός τους, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 25.000 ευρώ. Στην περίπτωση που ξεπερνά τα 25.000 ευρώ, θα καταβάλλουν 10% στο ποσό μέχρι τα 25.000 ευρώ και ποσοστό 20% στο υπερβάλλον.Η ρύθμιση θα έχει ισχύ έως τις 31.12.2015 και θα αφορά μόνο τους οφειλέτες εκείνους στους οποίους η τράπεζα έχει αποστείλει ειδοποίηση για πλειστηριασμό, αφού δηλαδή έχει προηγηθεί το διάστημα των 90 ημερών που κατέστη ληξιπρόθεσμη η οφειλή, καθώς και το στάδιο της προσπάθειας ρύθμισης του χρέους με την τράπεζα.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, από τη ρύθμιση θα επωφεληθούν περί τους 40.000 δανειολήπτες. Το νομοσχέδιο δεν αναμένεται να κατατεθεί πριν από την Τετάρτη, καθώς ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, από αύριο έως την Τρίτη θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Το υπουργείο έχει δηλώσει ότι θα αποστείλει το νομοσχέδιο στην ΕΚΤ, προκειμένου να λάβει σχετική γνωμοδότηση.

Καταγγελίες Κουρουπλή για πάρτυ εκατομμυρίων στο Υπ.Υγείας! Για ποιον χτυπά η εξεταστική καμπάνα; (ηχητικό)

Posted by netakias.com στο Μαρτίου 2, 2015

«Μνημονιακά πιράνχας» στην Υγεία κατήγγειλε στον Αlpha 989 και τους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό (08:00-10:00 κάθε μέρα), ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.Όπως είπε, γερμανική εταιρεία θα έπαιρνε 10 εκατ. ευρώ ώστε να φτιάξει το σύστημα και 700 χιλ. ένας άνθρωπος για έκθεση σχετικά με το φάρμακο, αλλά και για υπέρβαση 2 εκατ. ευρώ στα νοσήλεια σε ιδιωτικές κλινικές. Δείτε και ακούστε στο
Aκούστε την συνέντευξη στο: http://bit.ly/17JSSQ7

Οι γεροντοκόρες του ΚΚΕ και η επανάσταση της κατσαρόλας

Επιστροφή στην κανονικότητα του καταγγελτισμού (κριτική στην στάση του ΚΚΕ)

Ας ξεκινήσουμε με ένα χρήσιμο σχόλιο του Ν.Μπογιόπουλου σε άρθρο του στις αρχές του Φλεβάρη, όπου υποστηρίζει ότι «είναι πολιτική αχρωματοψία να λες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ίδιος» με τη ΝΔ» και ας το κρατήσουμε για τη συνέχεια. Εδώ και 20 περίπου ημέρες η πλειοψηφία της κοινωνίας παρακολουθούσε, με ομολογουμένως ασυνήθιστα μεγάλο ενδιαφέρον, τη διαπραγμάτευση μεταξύ της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης -με κορμό- το ΣΥΡΙΖΑ και των «εταίρων» στην Ε.Ε. Το αυξημένο αυτό ενδιαφέρον πηγάζει κυρίως από την προσδοκία της εργαζόμενης πλειοψηφίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε κάτι περισσότερο υπέρ τους. Σε αυτό το διάστημα έγιναν δυο μεγάλα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα με συμμετοχή αρκετών πολιτικών χρωματισμών, μεταξύ αυτών και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.