ΠΡΟΣΟΧΗ στα ΑΤΜ για να μην σας βγει ξινό το Πάσχα: Πώς μας εξαπατούν και πώς θα γλιτώσετε...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 12 Απριλίου 2014.
Τα ματιά τους 14 θα πρέπει να έχουν όσοι θελήσουν να τραβήξουν χρήματα από τα ΑΤΜ των τραπεζών, καθώς η ηλεκτρονική απάτη είναι σε μεγάλη έξαρση! Κατά τη διάρκεια των διακοπών, όπως είναι και τώρα λόγω Πάσχα, οι περισσότερες συναλλαγές πραγματοποιούνται μέσα από τα εναλλακτικά δίκτυα, οπότε είναι επόμενο να αυξάνονται και οι απάτες. Επίσης, καθώς στις εορταστικές προσφορές των τραπεζών οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες δίνουν και παίρνουν, οι διάφοροι επιτήδειοι βάζουν ως στόχο το «πλαστικό» χρήμα.Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα «αφύλακτα» ATM, σε όσα βρίσκονται δηλαδή εκτός των τραπεζικών καταστημάτων, αφού είναι ευκολότερο να παγιδευτούν.
Επίσης, καθώς το Πάσχα πολλές συναλλαγές γίνονται εκτός αστικού ιστού, σε σημεία όπου υπάρχουν ΑΤΜ τοποθετημένα δίπλα σε σούπερ μάρκετ, σε φαρμακεία, ακόμα και σε πλατείες, το να παγιδεύσει κανείς τα μηχανήματα αυτά είναι σαφώς πιο εύκολο.
Να θυμάστε πάντα, ότι οι απατεώνες εφευρίσκουν συνεχώς καινούργια κόλπα για να μας ξαφρίζουν! Πρόσφατα συνελήφθη ομάδα κακοποιών η οποία παγίδευε µε ειδικές µεταλλικές τάπες ΑΤΜ τραπεζών και αποσπούσε χρήματα από ανύποπτους πελάτες της τράπεζας.