Ολα τα μέτρα που πρέπει να περάσει η νέα κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2015

Η πολυτέλεια του χρόνου δεν υπάρχει για τη νέα κυβέρνηση...
Με δεδομένο ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές έχει εμπροσθοβαρή χαρακτήρα, τα περισσότερα από τα μέτρα που πρέπει να ψηφίσει και εν συνεχεία να εφαρμόσει η κυβέρνηση, βρίσκονται μπροστά της το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το Reuters καταγράφει μέτρο προς μέτρο, όλες τις κινήσεις που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2015, έτσι ώστε να τηρήσει τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου και φυσικά να λάβει τα απαραίτητα χρήματα. Όπως αναφέρει και η πλευρά των δανειστών, μόνοΑΝπροωθηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα μπορέσει να ξεκινήσει η συζήτηση για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.


Οι βασικές μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος του 2015 είναι οι εξής:


ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ


- Η κυβέρνηση πρέπει να υιοθετήσει έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2015, να προετοιμάσει το σχέδιο προϋπολογισμού του 2016 και μια μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική για τα έτη 2016-19.


- Σταδιακή κατάργηση της προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης του εισοδήματος για τους αγρότες – τώρα στο 13% - με τα ποσοστά να καθορίζονται στο 20% το 2016 και 26% το 2017.


- Κατάργηση της επιδότησης του φόρου στο πετρέλαιο ντίζελ για τους αγρότες σε δύο ισόποσες δόσεις, τον Οκτώβριο του 2015 και τον Οκτώβριο του 2016


- Επιβολή φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις τηλεοπτικές άδειες με διεθνή διαγωνισμό και τα τέλη για ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.


ΤΡΑΠΕΖΕΣ


- Πρέπει να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της χώρας. Εκτιμάται ότι οι μεγάλες τράπεζες της χώρας - Εθνική Τράπεζα,ΤΡΆΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΏΣ, Alpha Bank και Eurobank θα απαιτήσουν έως και 25 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Οι αρμόδιες αρχές θα προχωρήσουν στα γνωστά «τεστ αντοχής» για να καθοριστεί επακριβώς το κεφαλαιακό έλλειμμα. Οι διαδικασίες πρέπει να είναι άμεσες για να προλάβουν τη νέα ρήτρα διάσωσης που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου και η οποία βάζει στο... κάδρο και τους καταθέτες μέσω bail in.


ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ


- Η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 για το συνταξιοδοτικό σύστημα και αυτές να τεθούν σε ισχύ από τον Ιανουάριο, προκειμένου να εξοικονομηθούν περίπου 1,25% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2016.


- Η κυβέρνηση πρέπει να παγιώσει τα κύρια συνταξιοδοτικά ταμεία και τη σταδιακή κατάργηση της επιδότησης αλληλεγγύης στις χαμηλές συντάξεις (ΕΚΑΣ) μέχρι τον Δεκέμβριο το 2019.


- Αποσαφήνιση των κριτηρίων επιλεξιμότητας για την ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη μετά τα 67. Η Αθήνα συμφώνησε τον Αύγουστο να αυξηθεί η ηλικία συνταξιοδότησης για τους νέους συνταξιούχους στα 67 έτη και να μειωθούν οι πρόωρες συντάξεις.


- Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο μια διαδικασία διαβούλευσης με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για την αναθεώρηση του υπάρχοντος πλαισίου της αγοράς εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος των επιχειρήσεων να κάνουν τις ομαδικές απολύσεις, και τη ρύθμιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.


- Έως το Δεκέμβριο του 2015, η Ελληνική αρχές πρέπει να υιοθετήσουν ένα συνολικό σχέδιο για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


- Μέχρι το τέλος του έτους, η κυβέρνηση πρέπει να νομοθετεί ή να ξεκινήσει τη διαδικασία για να εγκρίνει δεκάδες, εν αναμονή, συστάσεις του ΟΟΣΑ για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, όπως των συμβολαιογράφων.


- Μέχρι τον Οκτώβριο η Αθήνα πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση της ΑΔΜΗΕ, εκτός αν ένα εναλλακτικό σχήμα μπορεί να φέρει ισοδύναμα αποτελέσματα όσον αφορά τον ανταγωνισμό.

took

Παίρνει φωτιά η Μεσόγειος! Ραγδαίες εξελίξεις…


"ΜΕ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΙΣΧΥΕΙ Η ΚΙΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ"
ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ
Η ΚΙΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ 6 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΗ ΤΑΡΤΟΥΣ!!!
Την Τρίτη το πρωί ένα πολεμκό πλοίο της Κίνας διέσχισε την διώρυγα του Σουέζ για να μπει στη Μεσόγειο με ανεπιβεβαίωτο προορισμό.Ανώτερος στρατιωτικός του...συριακού στρατού που είναι στην Λαττάκεια αναφέρει ότι στρατιωτικοί κινέζοι και αεροπλάνα της ασιατικής υπερδύναμης θ΄αφιχθούν τις επόμενες εβδομάδες  (6 εβδομάδες) στην Tartous χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.Φαίνεται ότι η Ρωσία δεν θα πολεμήσει μόνη της την ISIS: το σχέδιο πιθανότατα να είναι ανάλογο με την ιδέα των ΗΠΑ μιας συμμαχίας αεροπορικών δυνάμεων, αλλά και πολύ περισσότερη εμπλοκή και ενεργή συμμετοχή στο έδαφος. Ο συριακός στρατός φέρεται να έχει αρχίσει να συντίβει τους μαχητές του  Ισλαμικού Κράτους που είχαν κατακτήσει την  πόλη της Παλμύρας. Δυτικοί εμπειρογνώμονες και δημοσιογράφοι πιστεύουν ότι τα συριακά στρατεύματα λαμβάνουν σημαντική στρατιωτική βοήθεια από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν εγκαταστήσει βάση στη Λαττάκεια.

Η πρώτη Αριστερή κατοχική κυβέρνηση

γράφτηκε στον Τοίχο  -  1 Comments

"Χρηματισμός" αντί 3 δις για να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό - Απειλές Τσίπρα σε υπουργούς για να υλοποιούν τα μνημόνια 
Μαρία Τσολακίδη
Για το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο θα ψάχνονται σε λίγο καιρό οι πολίτες μετά τα επικοινωνιακά σλάλομ για συζητήσεις και σχέδια που γίνονται αυτό το διάστημα περί των μνημονιακών μέτρων, όταν τα νέα από το Euro Working Group έφτασαν γρηγορότερα από τα όσα είπε ο κ.Τσίπρας στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο.
Βουλευτές μαριονέτες 
Η νέα κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι έχει μεταβάλλει το κοινοβούλιο σε υπηρεσία υπαλλήλων που ψηφίζουν ΝΑΙ από το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός που έχει συντάξει η υπηρεσιακή (με τον κυβερνήτη  Verwey) και όχι η εκλεγμένη από τον λαό,  θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή ακριβώς την ίδια ημέρα που το Γιουρογκρούπ θα συνεδριάσει για να κλειδώσει όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα του Μνημονίου. Τα νέα ήρθαν από τον κ. Ντάισελμπλουμ στο πρόσφατο Euro Working Group ο οποίος απείλησε με πολιτισμένο τρόπο ότι για να ξεκλειδώσουν τα 3 δις δόσεις από το νέο δάνειο, πρέπει πρώτα να είναι σίγουροι οι δανειστές ότι τα προαπαιτούμενα θα ολοκληρωθούν.Οι Έλληνες βουλευτές μετατρέπονται από το νέο σύστημα διακυβέρνησης απλά σε μαριονέτες αφού στις 5 Οκτωβρίου που ο σημαντικότατος προϋπολογισμός του 2016 θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή θα έχει πάει και στο Γιούρογκρουπ προς έγκριση για τα μάτια του κόσμου. Μόνο για τα μάτια του κόσμου διότι οι δανειστές γνωρίζουν απόλυτα τι περιέχει ο προϋπολογισμός που έγινε σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών από τον κ. Φραγκίσκο Κουτεντάκη.ΑΝ
 και το φυσιολογικό θα ήταν την κυβέρνηση να την εκπροσωπούσε ένας εκλεγμένος πολιτικά διαπραγματευτής αντιθέτως ο προσωπικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα, κ. Κουτεντάκης ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους Έλληνες.
Ήταν αυτός που σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ ενημέρωσε τους εταίρους για το τι περιέχει ο προϋπολογισμός ή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους,  πήρε την άτυπη έγκριση των δανειστών για αυτό που θα ψηφίσουν οι Βουλευτές με το μαχαίρι στο λαιμό. Μάλιστα ο κ. Κουτεντάκης ως προσωπικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα βρισκόταν σε πρότερη συνεδρίαση του Euro Working Group και με την υπηρεσιακή κυβέρνηση Θάνου. Πέρα, λοιπόν, από τους υπαλλήλους των Θεσμών και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Verwey, υπάλληλοι πρωθυπουργών κάνουν το παιχνίδι μετατρέποντας τους Έλληνες υπουργούς σε αχυρανθρώπους.
Τελικά ο κ. Κουτεντάκης είχε πει μια μεγάλη αλήθεια ως πρώην αριστερός στις 15 Ιουνίου του 2015 σε συνέντευξή του στο προπαγανδιστικό ραδιόφωνο του Σύριζα, "στο Κόκκινο" πως: "ΑΝη κυβέρνηση προτιμά να φορολογήσει τους πλούσιους, δε μπορεί να έρχονται οι θεσμοί και να λένε, όχι θα κόψετε συντάξεις. Εκτός αν αναλάβουν οι ίδιοι τη διακυβέρνηση της χώρας". Μετά το τσεκούρι των συντάξεων ως όρο στα προαπαιτούμενα δικαιώνεται η φράση του συμβούλου του κ. Τσίπρα ότι την διακυβέρνηση τελικά την έχουν οι Θεσμοί μέσω της κυβέρνησης Verwey και όχι η ψηφισμένη κυβέρνηση. Πώς άλλωστε μπορεί να δικαιολογηθεί ότι ο κ. Τσίπρας κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής συνάντησε τον πρόεδρο της Κομισιόν παρουσία του ιδίου του κ. Verwey.  Δεν κρατάνε ούτε καν τους τύπους πλέον δείχνοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κυβερνήσεις. Η μία που αποσπά την προσοχή του λαού ως "φιλολαϊκή" και μία που κάνει την δουλειά των δανειστών.
Τι έρχεται μέχρι τέλος Οκτωβρίου
Μαζί με τον προϋπολογισμό που έχει συνταχθεί από την κυβέρνηση Versey με την κάλυψη της υπηρεσιακής  Θάνου, τα προαπαιτούμενα που θα θέσουν οι δανειστές ως όρο αδιαπραγμάτευτο στο Γιούρογκρουπ της 5ης Οκτωβρίου είναι το κούρεμα των συντάξεων, αλλαγές στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων (λιγότερες δόσεις και μεγαλύτερο επιτόκιο), κατάργηση έκπτωσης 30% στον ΦΠΑ στα νησιά  και έναρξη του καθεστώτος κατασχέσεων των οφειλετών του δημοσίου. Αυτά είναι που αφορούν άμεσα τους πολίτες. 
Υπάρχουν όμως και δύο προαπαιτούμενα που αφορούν την Ελλάδα ως κράτος το οποίο θα είναι απόλυτα διαχειρίσιμο από δανειστές. Το πρώτο έχει γενικό τίτλο "Μεταρρυθμίσεις στην Δημόσια Διοίκηση". Σε αυτό το κομμάτι οι δανειστές κάνουν την τελευταίο και οριστικό διαχωρισμό μεταξύ της πολιτικής διακυβέρνησης με το Κράτος. Οι κυβερνήσεις θα αλλάζουν αλλά το Κράτος θα λειτουργεί με δικούς του κανόνες και νόμους. 
Το δεύτερο είναι οι συγχώνευση τουΣΔΟΕ με την Γενική Γραμματεία Εσόδων. Με αυτή την οριστική αλλαγή το Δημόσιο Ταμείο του Κράτους δεν θα ανήκει στην χώρα Ελλάδα αλλά στους δανειστές οι οποίοι θα το διοικούν ανάλογα τα θέλω των δανειστών και όχι τις ανάγκες των πολιτών. Το Εξόδων μένει στο Κράτος, το Εσόδων πηγαίνει στις Βρυξέλλες.
Υποχρέωση της κυβέρνησης η τήρηση του Μνημονίου
Για όλες αυτές τις αλλαγές που έρχονται στο ποιος θα κυβερνά αυτή την χώρα, ο κ. Τσίπρας έδειξε το αυστηρό του πρόσωπο στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ξεκαθαρίζοντας ότι οι Έλληνες υπουργοί μπήκαν στην θέση κυριαρχίας όχι για αυτά που θεωρούν κοινωνικά δίκαια αλλά για να τηρήσουν την μνημονιακές δεσμεύσεις μέχρι τελείας. Ίσως να περιμέναμε από ένας άκρως συντηρητικό και δεξιότατο πρωθυπουργό να εκστομίζει απειλές αλλά οι απειλές σε εκλεγμένους από τον λαό υπουργούς βγήκαν από το στόμα του αριστερού κ. Τσίπρα: "Δεν είστε μόνιμοι και κανείς δεν είναι μόνιμος. Κι εσείς καλείστε να ανταποκριθείτε στην ευθύνη. Οποιαδήποτε άλλη στάση δεν θα γίνεται αποδεκτή''.
Οι απειλές του κ. Τσίπρα προς τους "υπηρέτες του λαού" δεν είχαν ως αιτιολογία την κοινωνική κρίση που πλήττει του Έλληνες αλλά τις διαταγές των δανειστών. Τόνισε ο κ. Τσίπρας:"Εχουμε την υποχρέωση της γρήγορης υλοποίησης των συμφωνηθέντων για να ξεκινήσει η κρίσιμη συζήτηση για το χρέος όπως προβλέπεται στη συμφωνία και ταυτόχρονα να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών". 
Ο κ. Τσίπρας πραγματικά βιάζεται όχι για να βάλει την Ελλάδα σε πορεία απεξάρτησης από τα Μνημόνια αλλά για να μπει η συζήτηση αναπροσαρμογής του χρέους που θέλει το ΔΝΤ και η Γερμανία. Να τραβήξουν δηλαδή το επιβαλλόμενο χρέος των Ελλήνων κάποιες δεκαετίες ακόμα ρίχνοντας τις δόσεις αποπληρωμής με επιτόκιο ανάλογο των αναγκών των δανειστών. Βιάζεται επίσης να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Όχι από μόνες τους βέβαια, αλλά από τα 25 δις ευρώ που συμφώνησε με τους δανειστές προεκλογικά να χρεωθούν οι πολίτες μετά από τα εντελώς τυχαίαCAPITAL
 controls. Επειδή όμως ο κ. Τσίπρας είναι ο πραγματικός πρωθυπουργός της Ελλάδας και όχι το alter ego του κ. Maarten Verwey  ζήτησε από τους υπουργούς να γίνει άμεσα σχέδιο ισοδύναμων μέτρων που θα φέρουν χρήματα ανάλογα που θα έφερνε η πώληση της "μικρήςΔΕΗ
". Εδώ μπαίνει το ερώτημα πώς το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση ότι "καταστροφολόγοι μιλούν για νέους φόρους διότι κανέναν νέο φόρο δεν θα επιβάλλει η κυβέρνηση", όταν για να μείνει η "μικρή ΔΕΗ" στο δημόσιο πρέπει να βρεθούν τα ανάλογα χρήματα που χάνονται από την πώλησή της. ΕκτόςΑΝ ο κ. Τσίπρας γνωρίζει από τον Ιανουαρίου του 2015 ότι η ΔΕΗ είναι μια τελειωμένη υπόθεση και μαζί με αυτή η Ελλάδα χάνει και όλη την πρώην δημόσια περιουσία (ποτάμια, δάση, παραποτάμιες εκτάσεις, λιγνίτες κοκ) που την τελευταία δεκαετία έγινε περιουσία της ΔΕΗ με τις κυβερνήσειςΠΑΣΟΚ και ΝΔ.