99 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ρεεεεε


Γράφει η Λέττα Καλαμαρά
Τρεις γενεές υποτάσσει στον ξένο ζυγό ο Αλέξης Τσίπρας και ο συγκυβερνήτης του Πάνος Καμένος, την αποφράδα ημέρα του 21ουαιώνα, την 22α Μαΐου 2016.
Τους σημερινούς 30άρηδες που εθίζονται στην ανεργία,στην περιστασιακή εργασία της δουλείας των 500 ευρώ μηνιαίως, στο χαρζτιλίκι του συνταξιούχου συγγενή. Τα σημερινά βρέφη, τους 30άρηδες του 2040 που θα μεγαλώσουν σε μία αποικία σκλαβιάς, μέσα σε οικογένειες εξαθλίωσης και τα αγέννητα Ελληνόπουλα, τους 30άρηδες του 2070 που χρωστάνε ήδη ως ιδέα. Οι πρωταγωνιστές του Ντοστογιέφσκι, του Γκόρκι, ακόμη και της Ιζαμπέλ Αλιέντε θα ωχριούν μπροστά στους νεόπτωχους Έλληνες το Σεπτέμβριο του 2016, με την ελίτ της λαμογιάς του '81 και του σήμερα να βανδαλίζει τα πάντα. Μία αιώνια σκλαβιά για να απολαμβάνει η κατάπτυστη γενιά του Πολυτεχνείου, η γενιά της «αρπαχτής» και της μίζας παχυλές συντάξεις, απείραχτους λογαριασμούς της αλλοδαπής και εξωχώριους παραδείσους νόμιμης λαμογιάς μέχρι το θάνατό της. Να μην λυπάστε, κύριε Θεοδωράκη, τον Αλέξη Τσίπρα, των δεκάδων χιλιάδων ευρώ απολαβών μηνιαίως, τον γνήσιο αντιπρόσωπο του αριστερού καπιταλισμού, να λυπάστε τις επόμενες γενιές που σκλαβώσατε και αφήνετε πολιτική παρακαταθήκη. Φτάνει το θέατρο της πολιτικής στα αδειανά προστοφόλια των αξιών μας.  Ελληνισμός και ραγιαδισμός είναι συνυφασμένα δύο αιώνες τώρα από τα αγγλικά δάνεια του 1822, τον οικονομικό έλεγχο του 1898 και το Υπερταμείο του δοσίλογου συνεργάτη των Γερμανών Αλέξη Τσίπρα και ανεκδιήγητου Πάνου Καμένου το 2016. Μόλις τέλειωσε το 1978 ο διεθνής οικονομικός έλεγχος ήρθε η βρώμικη μεταπολίτευση για να υποθηκεύσει την Ελλάδα. Ένας λαός προσκυνημένος στις ευρωπαϊκές ελίτ, υμνώντας το ελάχιστο, σε ένα βαπόρι εξαρτημένης εξουσίας των λαών, με έδρα την Ελευσίνα.
 Ο Έλληνας δεν θέλει να αλλάξει και γι' αυτό προσκυνά, γι' αυτό δεν αντιδρά. Θέλει μόνο να ξεπουλά γη, ελευθερία, τους απογόνους του. Ένα «μεσαζιλίκι» η ζωή του. Βούτυρο στο ψωμί των αποικιοκρατών. Αυτό θέλει, αυτό θέλουν, γι' αυτό όλοι θα πανηγυρίζουν την Κυριακή το βράδυ. Έσπευσε η Καγκελάριος του Δ' Ράιχ να συγχαρεί του Έλληνες δοσίλογους για την ανάληψη τηςαντιπροσωπείας της στο ντόπιο "ευρωπαϊκό Αφγανιστάν".Φωνές διάσπαρτες ελευθερίας από το Μακρυγιάννη μέχρι σήμερα χαμένες, σκεπασμένες από τη λάσπη της εξουσίας. Όλη η enfant gâté τυλιγμένη στα χαρτιά υγείας του Παναμά διαλαλεί την νομιμότητα της, ως πόρνη της ελληνικής ιστορίας που πιάστηκε στην αγκαλιά των κατακτητών για ένα ζευγάρι καλτσοδέτες. Καρικατούρες της εξουσίας, χειρότερες και από αυτές του Γεωργίου Παπαδόπουλου, χειροκροτούν καθημερινά τη δημιουργική ασάφεια του Αλέξη Τσίπρα που κυνικά ήρθε ως τραγικός επίλογος για να μπήξει το μαχαίρι στην καρδιά της ελληνικής γης και ψυχής. Υποδέχονται το φως τηςπροδοσίας με τιμές Αρχηγού Κράτους. Ποια Ευρώπη, ποια Ελλάδα. Να τα πουλήσουν για 99 χρόνια με 50% μερτικό θανάτου όλη τους η ζωή.  Άιντε Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμένο, πουλάτε και ξεπουλάτε. Για το καλό μας. Σύρετε το χορό της προδοσίας για την Ελλάδα που μας αξίζει. Το 2114 είναι κοντά. Είθε να ‘ρθει και να γεννηθεί το νέο ΠΑΡΙΖΑ όπως το '81, που θα αναλάβει να μας υποδουλώσει και τότε μέχρι το 2213. Για την Ελλάδα, ρε γ…
Αλήτες του πεζοδρομίου της ανθρώπινης ιστορίας στο Βήμα της ζωής μας.
 Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο...
*Η Λέττα Καλαμαρά είναι δημοσιογράφος
22Μαη2016

ΑΡΕΤΣΙΡΑ ΑΡΟΦ ΗΤΩΡΠ....

Ο καθρέφτης ήταν μαγικό αντικείμενο πριν ακόμα κατασκευαστεί. Μύθοι απ’ όλον τον κόσμο, απ’ την αρχαία Ελλάδα ως τον Αμαζόνιο, αναφέρονται σ’ εκείνον που καθρεφτίζεται στο νερό -τον πρώτο καθρέφτη. Ο Άλλος Εγώ, εκείνος που φαινόταν ίδιος κι απαράλλαχτος πίσω απ’ την επιφάνεια του νερού, ήταν πάντα κάτι δαιμονικό, κάποιος που ήθελε να πάρει τη θέση του ανθρώπου που κοιτιόταν, κάτι σαν τον σατανικό δίδυμο. Ο Κάρολ Λιούις, στη συνέχεια της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων, βάζει την πρωταγωνίστρια του να περνάει μέσα απ’ τον καθρέφτη (Through the Looking-Glass). Εκεί βρίσκεται σ’ ένα παράξενο κόσμο, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαινόταν.Ο καθρέφτης δεν δημιουργεί μια τέλεια εικόνα του εικονιζόμενου. Δημιουργεί μια ανάστροφη τέλεια εικόνα. Ότι ήταν στα αριστερά βρίσκεται στα δεξιά -και τούμπαλιν. Αυτό ισχύει για τους κανονικούς καθρέφτες. Όμως υπάρχουν και οι καθρέφτες της πολιτικής εξουσίας. Αυτοί έχουν την εξής ιδιαιτερότητα:
Ότι ήταν στα αριστερά βρίσκεται στα δεξιά, αλλά κι ότι είναι στα δεξιά συνεχίζει να είναι στα δεξιά. Ο καθρέφτης της πολιτικής εξουσίας δημιουργεί δεξιόστροφα είδωλα, μονοδιάστατα.
Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί το «φαινόμενο ΑΖΙΡΥΣ», όπως το αποκάλεσε ο γνωστός ρωσοκινέζος πολιτικός επιστήμονας ΙΚΣΜΟΣΤ ΜΑΟΝ (οξύμωρο σχήμα: πολιτική επιστήμη).
Ο ορισμός αυτού του φαινομένου είναι -απλοποιημένα- ο ακόλουθος:
Κάθε πολιτικό κόμμα που ισχυρίζεται ότι διέπεται από αριστερές, αντικαπιταλιστικές ή/και αντιεξουσιαστικές αρχές, μόλις περάσει απ’ τον καθρέφτη της πολιτικής εξουσίας μετατρέπεται στο ακριβώς αντίθετο.Όπως φαίνεται η εξουσία έχει ως πρωταρχική ιδιότητα τη Διαφθορά. Κάθε άνθρωπος που την αποκτά (την εξουσία), διαφθείρεται και μετατρέπεται στον σατανικό του δίδυμο.
Όμως αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Όπως γράφει o Φρανκ Χέρμπερτ: “Power attracts the corruptible. Suspect any who seek it.” Η εξουσία ελκύει αυτούς που διαφθείρονται, αυτούς που επιζητούν να διαφθαρούν, τους δεκάσιμους. Ένας άνθρωπος που δεν επιθυμεί τη διαφθορά (αν υπάρχουν τέτοιοι) θα απέφευγε το άνδρο της διαφθοράς, αφού εκεί θα έβρισκε σίγουρο θάνατο. Και δεν υπάρχει χειρότερο μέρος για να προσπαθήσεις να είσαι αδιάφθορος απ’ την πολιτική σκηνή. Είναι σαν να ισχυρίζεσαι ότι προσπαθείς να μείνεις πιστός στη σύντροφο σου και να βρίσκεσαι κάθε μέρα στα σεξουαλικά πάρτι που διοργανώνει ο Χιου Χέφνερ στην Playboy έπαυλη του. Αν, στ’ αλήθεια, θες να είσαι πιστός σύζυγος γιατί πηγαίνεις στα πάρτι;
Αν, στ’ αλήθεια, θες να είσαι πιστός στις αρχές σου, γιατί επιζητάς την πολιτική εξουσία;
Ένα ακόμα παράδοξο του καθρέφτη της εξουσίας είναι ότι αντικατοπτρίζει καλύτερα τους μέτριους και τους ασήμαντους. Αυτοί κολακεύονται όταν βλέπουν το είδωλο τους στον καθρέφτη, παραμορφωμένο συνήθως, και κάνουν τα πάντα για να μείνουν εκεί.
Αυτή είναι η λεγόμενη «Κοινοτοπία του Καθρέφτη», όπως την αποκάλεσε η Εβραία φιλόσοφος ΤΝΕΡΑ ΑΝΑΧ.
Δεν πρέπει να περιμένεις να βρεις κάποιο «παράξενο και ιδιόμορφο τέρας» στην αρένα της πολιτικής. Μόνο ασήμαντους, με ταλέντο στη διαφθορά και στην υπακοή.
Χωρίς υπακοή δεν υπάρχει πολιτική καριέρα. Και υπάκουοι είναι εκείνοι που ξέρουν ότι δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα καλύτερο.
Καθώς περνάμε μέσα απ’ το καθρέφτη της εξουσίας ο ασήμαντος γίνεται σημαντικός, το ανεπίτρεπτο επιτρέπεται, το αριστερό γίνεται δεξί. Για ποιο λόγο;
Για έναν και μόνο: Για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα προνόμια της υπακοής τους.
Εν κατακλείδι -μέσω του καθρέφτη:
Μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, η πολιτική εξουσία γίνεται πιο φανερά άθυρμα της ύψιστης εξουσίας, της οικονομικής.
Ο μόνος εχθρός της οικονομικής εξουσίας μπορεί να είναι η λαϊκή βούληση και αντίδραση. Σ’ έναν κόσμο επιβαλλόμενης υπακοής κάθε προσωπική ανυπακοή είναι σημαντική.
Μόνο έτσι συνεχίζουμε να είμαστε παρόντες στο μέλλον. Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται αυτό.

Γελωτοποιός