Taxis: Πώς θα πληρώνονται οι φόροι με κάρτες

Διαθέσιμη είναι από σήμερα η ηλεκτρονική εφαρμογή για την εξόφληση φόρων και οφειλών μέσω του ΤAXIS με τη χρήση των καρτών πληρωμών των φορολογούμενων.
Αναλυτικά οι οδηγίες της εφαρμογής που εμφανίζονται στην οθόνη της προσωποποιημένης πληροφόρησης είναι οι ακόλουθες:
Για κάθε γραμμή Ανοιχτής Οφειλής τα στοιχεία δόσεων εμφανίζονται πατώντας το πλήκτρο επιλογής (radio button) στη στήλη «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων & επιλογή οφειλής για πληρωμή με κάρτα.
Σε περίπτωση πληρωμής με έκπτωση απαιτείται η εξόφληση του συνολικού ποσού της οφειλής μέχρι την ημερομηνία ισχύος της έκπτωσης (τα ποσά εμφανίζονται χωρίς τη μείωση λόγω έκπτωσης).
Για να εμφανίσετε την ταυτότητα οφειλής και στη συνέχεια να εκτυπώσετε το «Σημείωμα για Πληρωμή» πατήστε το κουμπί «Ταυτότητα Οφειλής».
Μπορείτε να εξοφλήσετε τις οφειλές σας εκτός ρύθμισης ή να πληρώσετε μέρος τους, με κάρτες πληρωμών.
Για να πληρώσετε μέρος της οφειλής, εισάγετε το ποσό που επιθυμείτε να πληρώσετε στο σχετικό πεδίο της στήλης «Ποσό για πληρωμή με κάρτα», αφού πρώτα επιλέξετε την οφειλή, πατώντας το πλήκτρο επιλογής (radio button) στη στήλη «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων & επιλογή οφειλής για πληρωμή με κάρτα».
Για να εξοφλήσετε την οφειλή επιλέγετε το πλήκτρο (push button) «Eξόφληση».
Το συνολικό ποσό πληρωμής εμφανίζεται αυτόματα.
Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από μία οφειλές. Μετά το τέλος των επιλογών σας πατώντας το πλήκτρο «Έλεγχος και Πληρωμή» οδηγείστε στην επόμενη οθόνη «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης-Πληρωμή».
Αφού εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας πληρωμών και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής πραγματοποιείται άμεσα η πίστωση των οφειλών σας.

» Δείτε όλα τα άρθρα από ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ