Η Ε.Ε. κατέστρεψε τη χώρα …

Σήμερα είναι ολοφάνερο πως η ένταξη της Ελλάδος στην Ε.Ε. υπήρξε καταστροφική σε πολιτικό, πολιτισμικό και οικονομικό επίπεδο.Η Ε.Ε. κατάφερε σταδιακά να από-βιομηχανοποιήσει την Ελλάδα και να αποσαθρώσει τον αγροτικό τομέα. Κατάφερε
με την πολιτική της ένα καίριο πλήγμα στον παραγωγικό ιστό της χώρας μας. Θυμηθείτε, πόσα εργοστάσια είχε η χώρα μας. Θυμηθείτε, πως πωλούσε τα αγροτικά προϊόντα της, και όλα αυτά ενώ είχαμε βγει πάμφτωχοι από έναν πόλεμο και από ένα δεύτερο εμφύλιο και οδυνηρότερο πόλεμο. Στην Ελλάδα της Ε.Ε. δεν μπορεί να γίνεις επιχειρηματίας, παραγωγός ούτε άλλες ιδιωτικές θέσεις μπορεί να ανοίξουν. Αυτά είναι έργο συγκεκριμένων ολιγαρχικών δυνάμεων της Ε.Ε.. Η χώρα από-δομήθηκε και τρέφεται μόνο με επιδοτούμε παραγωγούς, οι πραγματικοί εξαφανίστηκαν.Η Ελλάδα υφίσταται την ανατίμηση των τροφίμων ως αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής με τις διάφορες ποσοστώσεις που επέβαλε κυρίως στον κλάδο των τροφίμων. Θυμηθείτε πόσο εύκολα ήταν να τραφεί κάποιος πριν την είσοδό μας στην Ε.Ε.Σοβαρό πλήγμα υπέστη η χώρα με την παράδοση της πολιτικής του νομίσματος μας σε Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Ξέρουμε όλοι πόσο πτωχεύσαμε την επομένη μέρα της ένταξής μας στο Ευρώ. Το ματσάκι το μαϊντανό όλοι ξέρουμε που έφτασε την επομένη της ένταξης.
Τελευταίους –μέχρι να ολοκληρωθεί το σχέδιο τους- άφησαν τους δημοσίους υπαλλήλους ως παραγωγικά απονεκρωμένους ‘μισθοφόρους’. Τώρα ήρθε και η ώρα αυτών.
Όμως κανείς δεν μιλά για:
  • το ετήσιο κόστος ανά πολίτη που έχει η συμμετοχή μας στην Ε.Ε.
  • το μέρος του ΦΠΑ που αποδίδεται στην Ε.Ε. και ποια η διαφορά του με τις εισροές
  • τις απο-δομητικές απαιτήσεις (μέσω οδηγιών) της Ε.Ε.

Και παρ όλα αυτά τόσο η Ε.Ε. όσο το Ευρώ στην χώρα μας είναι σε ύψη δημοφιλίας. Είναι να απορεί κανείς μετά από αυτή την αδήριτη πραγματικότητα. Όμως αυτό είναι το αποτέλεσμα τόσο της παρατεταμένης πλύσεως εγκεφάλου όσο της εφαρμοζόμενης της λεγόμενης πολιτικής των επιδοτήσεων.
Τον πρώτο πυρήνα που ‘κατέκτησαν’ οι Ευρωπαίοι στη χώρα μας είναι ο χώρος των πανεπιστημίων. Είναι ο χώρος ο οποίος βρίσκετε σε αγαστή ‘συνεργασία’ με τους Ευρωπαίους. Ίσως είναι λογικό, αλλά εκεί βρίσκονται οι πρώτοι λεγόμενοι ‘Ευρω-λιγούρηδες’, με το αζημίωτο βέβαια. Δείτε τους λεγόμενους Ειδικούς Λογαριασμούς των Πανεπιστημίων και θα καταλάβετε. Και αν δείτε και το ‘άβατο’ των διαφόρων λογαριασμών που έχει τότε θα καταλάβετε που ‘πήγαν’ οι ‘διανοούμενοι’. Δικαιώνεται η ρητορική του Ανδρέα Παπανδρέου εναντίον της Ε.Ε. (τότε ΕΟΚ) κατά τα πρώτα 2-3 χρόνια της ένταξης μας σε αυτήν. Οι συνεχιστές του εγκατέλειψαν και αυτήν την ρητορική.Μέσα στην Ε.Ε. πτωχεύσαμε. Ακολουθώντας οδηγίες διαλύθηκαν όλες οι υποδομές αυτής της χώρας. Η χώρα οπισθοδρόμησε ολοφάνερα. Η εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα σήμερα δεν είναι εικόνα πολιτισμένης Ευρωπαϊκής χώρας. Μικρά παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, Οικογένειες που δεν έχουν το ψωμί για την επιβίωσή τους. Όχι μόνον οι άνεργοι αλλά και οι εργαζόμενοι σιγά-σιγά θα οδηγηθούν στα συσσίτια. Σε αυτό το χάλι φθάσαμε ενώ ήμασταν στην Ε.Ε. , ενώ είχαμε παραδώσει το Εθνικό μας νόμισμα , ενώ ακολουθούσαμε τα μέτρα και ενώ διοικούσαν οι ‘συμβατοί’ και υποτακτικοί ως προς την Ε.Ε. πολιτικοί (οι σύγχρονοι ‘εφιάλτες’ μας).
Ο Ελληνισμός Ιστορικά έχει υποστεί πολλά δεινά από τους λεγόμενους ‘Φραγκο-γερμανούς’ δηλ. τους δυτικοευρωπαίους. Φαίνεται πως οδηγούμαστε σε μια ακόμη συντριπτική ήττα. Φαίνεται ότι ετοιμάζονται σε μια ακόμη λεηλασία του Εθνικού μας πλούτου και εμείς ακόμη δεν φαίνεται να το έχουμε καταλάβει. Παγίδεψαν την χώρα –με συνενοχή και των πολιτικών μας- και τώρα πασχίζουν να καταλάβουμε πόσα τους χρωστάμε για να μας πάρουν και το ‘βόδι’.




Ξαφνικά το Reuters αποθεώνει τη δραχμή: Η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει!

Ξαφνικά το Reuters αποθεώνει τη δραχμή: Η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει!

draxmh-idhseis
Τις επιπτώσεις ενός σχεδιασμένου Grexit εξετάζουν οι δημοσιογράφοι του Reuters, Jamie McGeever και Patrick Graham.
Σε περίπτωση που η Ελλάδα επιλέξει να εγκαταλείψει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, η πρώτη περίοδος θα είναι δύσκολη, όμως σύντομα μια υποτιμημένη δραχμή θα οδηγήσει σε εκτόξευση της ελληνικής οικονομίας, είναι το συμπέρασμα τους.
Αναλυτικά το δημοσίευμα του Reuters:
Η κυρίαρχη οικονομική σκέψη μπορεί να θεωρεί δεδομένο ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η εγκατάλειψη του κοινού νομίσματος θα δώσει στην χώρα που υποφέρει από ασφυξία ρευστότητας και υπερχρέωση την ώθηση που χρειάζεται.Η οικονομία της Ελλάδας είναι τόσο καταπιεσμένη, υποστηρίζουν, που αν δεν αποκτήσει ανταγωνιστικότητα μέσω μια μεγάλης υποτίμησης του νομίσματος θα παραμείνει χωρίς πνοή. Μέχρι τότε, η ιδέα μιας εξόδου από την ευρωζώνη – είτε από ατύχημα είτε από επιλογή – θα επανέρχεται διαρκώς.Ο Ρότζερ Μπουτλ, ιδρυτής της Λονδρέζικης Capital Economics, που παρέχει υπηρεσίες ανάλυσης για της οικονομίας και των αγορών, κέρδισε ένα βραβείο 395.000 δολαρίων πριν τρία χρόνια παρουσιάζοντας έναν οδηγό για το πώς ένα έθνος θα μπορούσε να εγκαταλείψει το ευρώ.«Αν η Ελλάδα ήθελε να εγκαταλείψει το ευρώ, αυτή είναι η ευκαιρία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα το πράξει, λέει, τονίζοντας ότι οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος «χάνουν την ουσία».«Πώς μια συμφωνία χρέους μπορεί αν επιφέρει αύξηση της ζήτησης στην Ελλάδα; Κανείς δεν απαντά αυτό το οικονομικό ζήτημα».Η Ελλάδα και οι πιστωτές της έχουν εμπλακεί σε συνομιλίες για να διασφαλίσουν μια συμφωνία που προβλέπει ότι η Ελλάδα θα λάβει περεταίρω οικονομική βοήθεια μόνο αν προχωρήσει σε νέες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, αλλιώς η Ελλάδα ενδέχεται να χρεοκοπήσει στις 30 Ιουνίου, οπότε και λήγει η προθεσμία αποπληρωμής ενός τεράστιου πακέτου στο ΔΝΤ.Οι νέες προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι περιλαμβάνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις καθώς και νέα αύξηση της φορολογίας που, αν και θα αλλάξει το σκηνικό στην οικονομία, θα μειώσει ακόμα περισσότερο τη ζήτηση.Παράλληλα υπάρχουν ισχυρά αντικίνητρα για μια αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, και όχι μόνο ότι δεν προβλέπεται σχετικός μηχανισμός στις συνθήκες της ευρωζώνης.Πιθανότατα θα προκαλέσει τεράστια πολιτική και οικονομική αναστάτωση, συμπεριλαμβανομένης στάσης πληρωμών σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά εξωτερικά χρέη, ενώ θα εκτοξευθούν οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών και θα μπει τέλος στην εισροή χρημάτων από την ΕΕ.
Ώθηση
Η πιο άμεση και απτή επίπτωση της εγκατάλειψης του ευρώ από την Ελλάδα θα ήταν μια μεγάλη υποτίμηση του νέου νομίσματος που θα υιοθετήσει η Αθήνα, πιθανότατα της δραχμής.Ο Μπουτλ προτείνει μια υποτίμηση κατά 30% θα ήταν αρκετή για να δώσει ώθηση 20% στην παραγωγικότητα, αν και κάτι τέτοιο εξαρτάται και από την υιοθέτηση μιας σειράς δημοσιονομικών, θεσμικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων.Η υποτίμηση δεν αποτελεί πανάκεια και δεν θα λύσει δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, όπως η έλλειψη μεταρρυθμίσεων, η διαφθορά και ένας υπερμεγέθης δημόσιος τομέας, σημειώνει ο Μπουτλ. Αλλά θα δώσει τεράστια ώθηση στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, όπως και σε άλλους κλάδους του τριτογενή τομέα.Παράλληλα ο Μπουτλ θεωρεί ότι οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει τελικά την ευρωζώνη ανέρχονται σε 80 – 90%, και φέρνει την Αργεντινή, τη Ρωσία, την Ισλανδία και τη Νότια Κορέα ως παραδείγματα οικονομιών που τα πήγαν «εξαιρετικά καλά» προχωρώντας σε μεγάλη υποτίμηση του νομίσματός τους.
Από την πλευρά του ο Νηλ Ρέκορντ, ιδρυτής και πρόεδρος της Record Currency Management, κάνει λόγο για συνολική κατάρρευση του ευρώ και πιστεύει ότι θα οδηγηθούμε σε 40% υποτίμηση της δραχμής με παράλληλα ανατίμηση κατά 30% ενός νέου γερμανικού μάρκου.Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο Ρέκορντ θεωρεί ότι η Ελλάδα θα μπορούσε εύκολα να πετύχει ανάπτυξη 5% κατ’ έτος ήδη από το 2016.«Είναι ρεαλιστικό να υποθέτουμε ότι οι Έλληνες θα έχουν ένα δύσκολο, εφιαλτικό 2015», λέει. «Αλλά σύντομα, ως δια μαγείας, τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα και η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη χώρα το 2016 και το 2017».
Δυσλειτουργία
Ο Πολ Κρούγκαμν, ο νομπελίστας συγγραφέας και καθηγητής οικονομικών και διεθνών υποθέσεων στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον, υπήρξε επικριτής του ευρώ, τονίζοντας την ακαμψία της δομής του που στραγγαλίζει την ανάπτυξη στις ασθενέστερες χώρες, όπως η Ελλάδα. Ωστόσο ποτέ δεν υποστήριξε ένα grexit και υποστηρίζει ότι μία έξοδος από το ευρώ δεν είναι τόσο εύκολη σαν η Ελλάδα να μην είχε μπει ποτέ στο κοινό νόμισμα.Πάντως, στις 19 Ιουνίου έγραφε στους New York Times: «Μία έξοδος από το ευρώ θα έφερνε αλματώδη αύξηση της παραγωγικότητας, με κόστος όμως ένα πιθανό οικονομικό χάος».Πριν ένα χρόνο το ΔΝΤ προέβλεπε ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτύσσεται με 0.6% το 2014, με 3% το 2015 και με περισσότερο από 3% κάθε έτος μέχρι το 2019. Όμως το 2014 η ελληνική οικονομία γνώρισε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης -0.1%, κάνοντας τις προβλέψεις για το υπόλοιπο μισό της δεκαετίας να μοιάζουν κάτι περισσότερο από υπεραισιόδοξες.

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! Να γιατί θέλουν να μας ξεκάνουν μέσω μνημονίου; Δείτε τι σημαίνει για αυτούς η Ελλάδα…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που “τάχα” πάει για φούντο….

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου.

6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.

8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.

10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2οκαλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει τοΓεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;