Κίνδυνος για μπλακ άουτ μέσα στον Ιούλιο -Τι θα γίνει με την πώληση της ΔΕΗ

Στο «κόκκινο» ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο για το μείζων θέμα της πώλησης του 30% της ΔΕΗ , με την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα συνδικάτα να παίρνουν θέση μάχης και τους καταναλωτές αλλά και χιλιάδες τουρίστες να βρίσκονται αντιμέτωποι με πιθανά μπλακ άουτ στην καρδιά του καλοκαιριού.Το χαρτί της επιστράτευσης.Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους συνδικαλιστές να φτάσουν στα άκρα κατεβάζοντας τους διακόπτες, στέλνοντας μηνύματα σε όλους τους τόνους πως η χώρα δεν πρόκειται να βυθιστεί στο σκοτάδι, επιβαρύνοντας μάλιστα τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.Από την άλλη επιθυμεί να πείσει τους βουλευτές της να στηρίξουν την στρατηγική που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.«Υπάρχει μια πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν και άλλες, ώστε όλα να προχωρήσουν κανονικά» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνομιλία με δημοσιογράφους, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλων αλλαγών, εφόσον αυτές προκύψουν κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου που έρχεται αύριο στη Βουλή.Περιοδείες ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει τις κινητοποιήσεις Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του έχει κάνει το θέμα της ΔΕΗ «σημαία» και ήδη έχουν ξεκινήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με την εξόρμηση των στελεχών αλλά και του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις όπου υπάρχουν μονάδες και εργοστάσια της Επιχείρησης. Για σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να δοθούν οι γενικές κατευθύνσεις, με τα στελέχη του κόμματος να υπόσχονται «καυτό καλοκαίρι».Σε θέση μάχης οι εργαζόμενοιΤην ίδια ώρα τα σωματεία των εργαζομένων στην ΔΕΗ απειλούν να κατεβάσουν τους διακόπτες πραγματοποιώντας 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Τετάρτη όπου και θα ξεκινήσει η συζήτηση για το νομοσχέδιο στην Βουλή.Ήδη έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο την Πέμπτη έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στην οδό Χαλκοκονδύλη ενώ το βράδυ οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ο δήμος και φορείς της Μεγαλόπολης, στην κεντρική πλατεία της πόλης.Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν από την Δυτική Μακεδονία με καταλήψεις στις πύλες των σταθμών παραγωγής στην Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και την Φλώρινα.Πάντως μεγάλος στόχος των συνδικαλιστών είναι οι κινητοποιήσεις τους να μην είναι αποκομμένες από την κοινωνία αλλά να συμμετέχουν σε αυτές όλες οι τοπικές κοινωνίες.
 http://arouraios.gr/2014/07/kindynos-gia-mplak-aout/

Βάσεις 2014: Πέφτουν οι βάσεις σε Ιατρικές, Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές σχολές – Στα ίδια επίπεδα Νομικές και Φιλολογικές

Βάσεις 2014: Πέφτουν οι βάσεις σε Ιατρικές, Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές σχολές – Στα ίδια επίπεδα Νομικές και Φιλολογικές

- Καθοδική η τροχιά των βάσεων στα περισσότερα υψηλόβαθμα τμήματα των επιστημονικών πεδίων
- Βατερλό στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία ελάχιστοι θα πάρουν πάνω από 16
- Δεν αποκλείονται εκπλήξεις με άνοδο των βάσεων σε περιφερειακές σχολές
- Δείτε συγκριτικούς πίνακες με τις βάσεις του 2013
- Σήμερα τα αποτελέσματα των πανελληνίων στα επαγγελματικά λύκεια

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, οι μαθητές που διαγωνίστηκαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις περιμένουν με αγωνία και την ανακοίνωση των βάσεων για να μάθουν που έχουν περάσει ή αν θα χρειαστεί να μπουν ξανά τη διαδικασία των εξετάσεων. Το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα μέχρι την Παρασκευή τα στατιστικά στοιχεία και τότε θα υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία των βάσεων. Μέχρι τότε, υπάρχουν μόνο εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες σε πολλά περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα των πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων ο πήχης "χαμηλώνει", ενώ δεν αποκλείονται και οι εκπλήξεις με μικρή άνοδο σε ορισμένες περιφερειακές σχολές, όπου υπάρχει ζήτηση.

Οι τάσεις σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα

1ο πεδίο

Συγκράτηση των βάσεων στα υψηλόβαθμα τμήματα (Νομικά, Ψυχολογίας) και οριακή άνοδος στις σχολές Κοινωνιολογίας, Φιλολογίας, λόγω συσσώρευσης υποψηφίων στις αντίστοιχες βαθμολογικές κλίμακες.
Παρά τις αρχικές προβλέψεις για καλύτερες επιδόσεις στα περισσότερα μαθήματα των υποψηφίων στη θεωρητική κατεύθυνση, φαίνεται ότι σημειώνεται μικρή ανατροπή των δεδομένων γιατί οι βαθμολογίες στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία είναι χειρότερες από πέρυσι

2ο και 4ο πεδίο

Αναμένεται οριακή πτώση των βάσεων σε πολυτεχνικά τμήματα και φυσικομαθηματικές σχολές εξαιτίας των χειρότερων επιδόσεων στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας (Μαθηματικά, Φυσική). Σε ορισμένα επαρχιακά τμήματα, τόσο υψηλόβαθμα όσο και μεσαίων βαθμολογιών μπορεί να κινηθούν στα περσινά επίπεδα ή και να σημειωθεί μικρή άνοδος.

Εκτιμάται ότι θα υπάρξει μικρή υποχώρηση των βάσεων σε σχολές Αρχιτεκτόνων, Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών καθώς και σε σειρά τμημάτων των ΤΕΙ. Στις φυσικομαθηματικές σχολές η πτώση των βάσεων δε φαίνεται πως θα είναι μεγάλη και θα εξαρτηθεί από τις επιλογές που θα κάνουν οι υποψήφιοι στα μηχανογραφικά τους.

3ο πεδίο

Στα περιζήτητα τμήματα (Ιατρικό, Φαρμακευτικό, Κτηνιατρικό) η τροχιά των βάσεων αναμένεται να είναι καθοδική, όπως και στα τμήματα των τεχνολογικών τμημάτων (φυσικοθεραπείας, μαιευτικής). Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιδόσεις στα δυο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας (Βιολογία, Χημεία) είναι χειρότερες από τις περσινές.

5ο πεδίο

Μπορεί στο πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, οι επιδόσεις να είναι καλύτερες από πέρυσι, φαίνεται όμως ότι οι βάσεις σε πολλές περιπτώσεις θα πέσουν αφού φέτος οι υποψήφιοι είναι λιγότεροι. Έτσι, όσοι στοχεύουν σε τμήματα όπως Οικονομικών Επιστημών, Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων θα χρειαστούν λιγότερα μόρια για να περάσουν. Η πτώση πάντως δε θα είναι μεγάλη.
 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=312934&catid=3

ΕΤΣΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων εξαιτίας της λυπητερής που παίρνουν από την εφορία λόγω των ενοικίων που εισπράττουν.
Ωστόσο, αρκετοί ιδιοκτήτες που έχουν μικρά διαμερίσματα και εισπράττουν χαμηλά ενοίκια, μπορεί να είναι και ευνοημένοι, αφού το συγκεκριμένο εισόδημα δεν μπαίνει στην κλίμακα και φορολογείται  αυτοτελώς.Ωστόσο, όλοι όσοι πάντως ξεπερνούν τις 11.000 ετησίως, μάλλον έχουν πρόβλημα
Λύση πάντως υπάρχει και σύμφωνα με το thetoc βρίσκεται στον φορολογικό κώδικα.Τι σημαίνει αυτό;Μπορείτε να παραχωρήσετε ολόκληρη την επικαρπία ή μέρος αυτής (δηλαδή το εισόδημα από το ακίνητο) για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή εφ’ όρου ζωής σε κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο.Η διαδικασία είναι ίδια με αυτή ενός κανονικού συμβολαίου και ο ιδιοκτήτης δεν χάνει την κυριότητα απλά παραχωρεί το εισόδημα και άρα μειώνει τον αντίστοιχο φόρο.

7.501€ φόρος για εισόδημα ενοικίου 22.000€
Σήμερα, ένα ετήσιο εισόδημα 22.000€ από ένα ακίνητο, κανονικά φορολογείται ως εξής:  Για τα πρώτα 11.000€ θα πληρώσετε 1210€ κύριο φόρο και 665€ προκαταβολή φόρου, ενώ για τα υπόλοιπα 11.000€, 3.630€ φόρο και 1.996€ προκαταβολή φόρου!
Σύνολο 7.501€!

3.750€ με παραχώρηση επικαρπίας 50%
Αν παραχωρήσετε το 50% της επικαρπίας στη σύζυγο για μερικά χρόνια, τα εισοδήματα θα φορολογηθούν ξεχωριστά για τον καθένα με 11%.
Δηλαδή ο καθένας θα πληρώσει 1210€ κύριο φόρο και 665€ προκαταβολή για του χρόνου ή συνολικά και οι δύο μόνο 3750 € !
Τα σημεία που πρέπει να γνωρίζετε είναι:
Το κόστος του συμβολαίου εξαρτάται από την αντικειμενική αξία του ακινήτου.
Οσο κοντινότερη συγγένεια έχετε με αυτόν που θα παραχωρήσετε την επικαρπία, τόσο μικρότερο θα είναι το κόστος του συμβολαίου.Οσο μικρότερος είναι ο χρόνος παραχώρησης τόσο μειώνονται και τα έξοδα.

ΠΗΓΗ