Νόμισαν…


ellas

Νόμισαν πως θα μπορούσαν να πάρουν εύκολα την Ελλάδα στα χέρια τους.
Νόμισαν πως οι Έλληνες θα διατηρούσαν για πάντα στην εξουσία αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία.
Νόμισαν πως οι Έλληνες δεν δίνουν δεκάρα για τη Δικαιοσύνη.
Νόμισαν πως θα μπορούσαν να διχάσουν τους Έλληνες.

Από την απάθεια στην πιθανότητα έκρηξης.....‘Ενα πρόγραμμα χειραγώγησης των Ελλήνων .

Ψυχανάλυση του μνημονίου ή "η δολοφονία μιας χώρας".  Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου.  ‘Οσο χειρότερη η πραγματικότητα, τόσο την αρνούμαστε. Διαθέτουμε αμυντικό μηχανισμό που μας ξυπνάει όταν βλέπουμε εφιάλτες. ‘Όταν ο εφιάλτης είναι πραγματικός μας κοιμίζει, όπως τις στρουθοκαμήλους, που χώνουν το κεφάλι στην άμμο. Αρνούμαστε την πραγματικότητα που δεν αντέχουμε.

‘Οσο χειρότερη η πραγματικότητα, τόσο την αρνούμαστε. Διαθέτουμε αμυντικό μηχανισμό που μας ξυπνάει όταν βλέπουμε εφιάλτες. ‘Όταν ο εφιάλτης είναι πραγματικός μας κοιμίζει, όπως τις στρουθοκαμήλους, που χώνουν το κεφάλι στην άμμο. Αρνούμαστε την πραγματικότητα που δεν αντέχουμε.
Προ ημερών είδα έναν παληό φίλο και συμφοιτητή μου. Επί δυόμισυ χρόνια με κατηγορεί ότι είμαι «Κασσάνδρα», συστηματικά απαισιόδοξος. Του απαντώ ότι η Κασσάνδρα, κεντρικό πρόσωπο της Ιλιάδας, είχε στην πραγματικότητα δίκηο, όχι άδικο. Αν ο Πρίαμος την κράταγε στο Παλάτι και δεν έβαζε τον Δούρειο ‘Ιππο εντός των τειχών, η Τροία θα σωζόταν.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ «ΕΠΙΤΑΞΗΣ»

 Η ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ «ΕΠΙΤΑΞΗΣ»
Πολύτιμες οι φιλίες. Ανοίγουν μάτια. Ο έχων εκπληκτικά αντανακλαστικά σε θέματα παραβίασης και «αυτοκατάργησης» του Συντάγματος, «Φερώνυμος», εξηγεί όχι μόνο γιατί χρησιμοποιείται τόσο ύπουλα η λέξη «επίταξη» και όχι η «πολιτική επιστράτευση», αλλά γνωστοποιεί και ποιοι ήταν εκείνοι που πρότειναν την τροποποίηση του νόμου περί «πολιτικής επιστράτευσης». Ανάμεσά τους ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ναι, ο ίδιος που δήλωσε χτες ότι η «επίταξη» ήταν η πιο ήπια λύση. Δείτε όμως όλο το κείμενο τού Φερώνυμου και απολαύστε «Δημοκρατία».

Ένας στους δυο αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους στα ακίνητα

Ένας στους δύο πολίτες δηλώνει ότι το 2013 δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους φόρους στα ακίνητα και θα προσπαθήσουν είτε να πουλήσουν ακίνητα ακόμη και κάτω από την αντικειμενική τους αξία ή να δανειστούν για να αποφύγουν τις ποινικές ευθύνες που προβλέπονται για τους οφειλέτες του Δημοσίου, σύμφωνα με έρευνα της Kapa Research που παρουσιάστηκε σήμερα στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.