Μακελειό στον Καναδά: Αυτός είναι ο δράστης που εκτέλεσε 16 ανθρώπους..

Ο δράστης του μακελειού στον Καναδά

Ο δράστης του μακελειού στον Καναδά  TWITTER / @RCM

Οδοντοτεχνίτης πυροβόλησε και σκότωσε 16 ανθρώπους στη Νέα Σκοτία στον Καναδά. Παραμένουν άγνωστα τα κίνητρά του.

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία στην επαρχία της Νότιας Σκοτίας στον Καναδά, αλλά και ολόκληρη η χώρα, μετά από το μακελειό που σημειώθηκε την Κυριακή (19/4), όταν ένας ένοπλος άντρας άνοιξε πυρ και σκότωσε 16 ανθρώπους
Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης είναι πλέον νεκρός, ανακοίνωσε η αστυνομία, αποφεύγοντας όμως να επιβεβαιώσει την πληροφορία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CTV ότι ο ένοπλος σκοτώθηκε από αστυνομικό έπειτα από δωδεκάωρο ανθρωποκυνηγητό.

Ποιος είναι ο δράστης

Σύμφωνα με την καναδική αστυνομία, ο δράστης ονομάζεται Γκάμπριελ Γουόρτμαν, είναι 51 ετών και είχε οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Ο Γουόρτμαν μεταμφιέστηκε σε αστυνομικό και είχε κάνει μετατροπές στο αυτοκίνητό του για να μοιάζει με περιπολικό.
Ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων σε διάφορες τοποθεσίες στη Νέα Σκοτία, είπαν αξιωματικοί της αστυνομίας, ενώ οι τοπικές αρχές δημοσίευσαν στον λογαριασμό τους twitter τη φωτογραφία του δράστη, καθώς και το μεταποιημένο όχημά του, που έμοιαζε με περιπολικό. 
Ο Γκάμπριελ Γουόρτμαν αναφέρεται ως οδοντοτεχνίτης στο Ντάρτμουθ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Οδοντιατρικής Εταιρείας της Νέας Σκοτίας. Η φωτογραφία που δημοσίευσε η αστυνομία RCMP ταιριάζει με τον άνδρα που εμφανίζεται σε βίντεο του 2014, ο οποίος είχε δώσει συνέντευξη σχετική με το επάγγελμά του στο CTV Atlantic.
Η αρχηγός της αστυνομίας του Καναδά, η Μπρέντα Λάκι, δήλωσε στο CBC ότι ενημερώθηκε για τουλάχιστον 16 νεκρούς, εκτός του δράστη. Διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να κατατείνει στο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.
Ανάμεσα στα θύματα του μακελειού ήταν και η αστυνομικίνα Χάιντι Στίβενσον, 23 χρόνια στην υπηρεσία, μητέρα δύο παιδιών, ενώ το αιματηρό επεισόδιο στη Νέα Σκοτία του Καναδά έγινε πλέον η χειρότερη μαζική σφαγή στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, ανακοίνωσαν οι αρχές. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΚΑΝΑΔΑΣΔΟΛΟΦΟΝΙΑ