SOS....Αυτόν τον κωδικό πρέπει να ξέρεις αν χαθεί ή κλαπεί το κινητό σου..
Γνωρίζεις ότι αν πληκτρολογήσεις *#06# στο κινητό σου μπορείς να δεις τον αριθμό IMEI της συσκευής σου; Σημείωσε τον κωδικό! Θα χρειαστεί σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής». Το παραπάνω μήνυμα έχει αναρτήσει η Ελληνική Αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter, μαζί με οδηγίες για την αποτροπή της κλοπής του κινητού μας τηλεφώνου.
Ακολουθούν οι συμβουλές της ΕΛΑΣ για την ασφάλεια από κλοπή, ληστεία, απώλεια κινητών τηλεφώνων:
Διατήρησε το κινητό σου τηλέφωνο αθέατο στην τσέπη σου ή την τσάντα σου όταν δεν το χρησιμοποιείς.
Διατήρησε το κινητό τηλέφωνο κλειδωμένο με κωδικό κλειδώματος ή τον αριθμό PIN, όταν δεν το χρησιμοποιείς.
Μη χρησιμοποιείς το κινητό τηλέφωνό σου όταν βρίσκεσαι σε μέρη που δεν αισθάνεσαι ασφαλής.
Προσπάθησε να έχεις το κινητό σου όσο το δυνατόν πιο αθέατο, όταν το έχεις μαζί σου ή το χρησιμοποιείς στο δρόμο.
Βάλε το κινητό σε ασφαλή τσέπη, όταν βρίσκεσαι σε στάση λεωφορείου, στα μέσα μεταφοράς, σε πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, γήπεδα, χώρους διασκέδασης και γενικά σε χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
Μην αφήνεις το κινητό σου χωρίς επίβλεψη όταν βρίσκεσαι σε καφετέρια χώρους διασκέδασης και σε άλλους πολυσύχναστους χώρους. Μη μπαίνεις στη θάλασσα, αφήνοντας το κινητό σου τηλέφωνο (και άλλα αντικείμενα) στην παραλία, χωρίς επιτήρηση.
Στο σπίτι, μην αφήνεις το κινητό σου τηλέφωνο κοντά σε ανοικτά παράθυρα ή πάνω σε τραπέζια στην αυλή, κοντά στο δρόμο.
Μην αφήνεις το κινητό σου χωρίς επίβλεψη στο αυτοκίνητο. Σε περίπτωση που πρέπει να το αφήσεις μέσα στο αυτοκίνητο, τοποθέτησέ το σε σημείο, όπου δεν θα είναι ορατό.
Κατάγραψε και διατήρησε σε ασφαλές μέρος τον αριθμό ΙΜΕΙ της συσκευής σου. Κάθε κινητό τηλέφωνο έχει έναν 15ψήφιο ΙΜΕΙ αριθμό, ο οποίος είναι μοναδικός και προσδιορίζει την ταυτότητα της συσκευής. Μπορείς να δεις αυτόν τον αριθμό στην οθόνη του κινητού σου τηλεφώνου πληκτρολογώντας *#06# (Αστέρι-Δίεση-Μηδέν-Έξι-Δίεση) .
Κατέγραψε τον αριθμό σειράς της συσκευής σου, ο οποίος συνήθως αναγράφεται στο σημείο όπου αναγράφεται και ο αριθμός ΙΜΕΙ.
Ενημέρωσε εγγράφως τον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας για την κλοπή, προκειμένου να απαγορεύσει τη λήψη ή/και παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας ηλεκτρονικών επικοινωνιών απο τη συσκευή σου.
Δημιούργησε ένα σταθερό δικό σου σημάδι στη συσκευή, ώστε να είναι πιο εύκολη η αναγνώριση σε περίπτωση κλοπής. Ακόμα και μία φωτογραφία του κινητού μπορεί να φανεί χρήσιμη σε περίπτωσηεντοπισμού του. (Μαρκάρισμα του κινητού μπορεί να γίνει με ένα μαρκαδόρο ή με ένα αιχμηρό αντικείμενο. Υπάρχουν και ειδικά στυλό, με ακτίνες UV, οι οποίες είναι αόρατες με γυμνό μάτι και μόνο όταν φωτιστεί εμφανίζεται η εγγραφή).
Μη δίνεις εύκολα το κινητό σου σε κάποιον άγνωστο, ο οποίος σου ζήτησε να κάνει μία «επείγουσα κλήση», χωρίς να ερευνάς και να βεβαιώνεσαι για το ότι πράγματι υπάρχει τέτοια ανάγκη.
Μην εμπιστεύεσαι έναν άγνωστο, ο οποίος θα σου ζητήσει να δει το κινητό σου για να διαπιστώσει αν είναι αυτό που «έχασε» ή για να εξετάσει το μοντέλο ή για άλλη παρόμοια δικαιολογία.
Σε περίπτωση απειλής με οποιοδήποτε όπλο, μη διακινδυνεύεις τη ζωή ή τη σωματική σου ακεραιότητα, για να διατηρήσεις στη κατοχή σου το κινητό τηλέφωνο.
Διάβασε προσεκτικά και εφάρμοσε τις συμβουλές ασφάλειας του προμηθευτή του κινητού σου τηλεφώνου.
Ενημέρωσε αμέσως την πάροχο εταιρεία σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας του κινητού τηλεφώνου.
Κατάγγειλε στην Αστυνομία την παράνομη αφαίρεση του κινητού σου. Κάλεσε το 100 σε οποιαδήποτε ύποπτη περίπτωση.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ:Ο COVID-19 θα προσθέσει Παγκοσμίως έως και 150 εκατομμυρία άτομα ακραίας φτώχιας έως το 2021.
WASHINGTON, 7 Οκτωβρίου 2020 - Η παγκόσμια ακραία φτώχεια αναμένεται να αυξηθεί το 2020 για πρώτη φορά σε πάνω από 20 χρόνια, καθώς τώρα η αναστάτωση της πανδημίας COVID-19 συνδυάζεται με τις πολεμικές συγκρούσεις και την κλιματική αλλλαγή , οι οποίες ήδη επιβράδυναν την πρόοδο της μείωσης της φτώχειας , είπε η Παγκόσμια Τράπεζα σήμερα.
Η πανδημία COVID-19 εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 88 επιπλέον εκατομμύρια ανθρώπους με ακραία φτώχεια , με το σύνολο να ανέρχεται σε 115 γιά φέτος, με προοπτική τα 150 εκατομμύρια έως το 2021, ανάλογα με τη σοβαρότητα της οικονομικής συρρίκνωσης. Η ακραία φτώχεια, που ορίζεται ότι κάποιος ζει με λιγότερα από 1,90 δολάρια την ημέρα, είναι πιθανό να επηρεάσει μεταξύ 9,1% και 9,4% του παγκόσμιου πληθυσμού το 2020, σύμφωνα με την διετή έκθεση φτώχειας και κοινής ευημερίας . Αυτό θα ισοδυναμούσε με οπισθοδρόμηση του ποσοστού 9,2% το 2017. Εάν η πανδημία δεν είχε καταστρέψει τον κόσμο, το ποσοστό φτώχειας αναμενόταν να μειωθεί στο 7,9% το 2020.
«Η πανδημία και η παγκόσμια ύφεση μπορεί να προκαλέσουν πάνω από το 1,4% του παγκόσμιου πληθυσμού σε ακραία φτώχεια», δήλωσε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας David Malpass . «Προκειμένου να αντιστραφεί αυτή η σοβαρή οπισθοδρόμηση στην αναπτυξιακή πρόοδο και τη μείωση της φτώχειας, οι χώρες θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια διαφορετική οικονομία μετά το COVID, επιτρέποντας στο κεφάλαιο, την εργασία, τις δεξιότητες και την καινοτομία να μετακινηθούν σε νέες επιχειρήσεις και τομείς. Η υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας - σε όλες τις IBRD, IDA, IFC και MIGA - θα βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να ξαναρχίσουν την ανάπτυξη και να ανταποκριθούν στις επιπτώσεις της COVID-19 στην υγεία, καθώς και στην προσπάθεια για μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη. "
Η έκθεση διαπιστώνει επίσης ότι πολλοί από τους νέους φτωχούς θα βρίσκονται σε χώρες που έχουν ήδη υψηλά ποσοστά φτώχειας. Ορισμένες χώρες μεσαίου εισοδήματος θα δουν σημαντικό αριθμό ατόμων να πέφτουν κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας. Περίπου το 82% του συνόλου θα είναι σε χώρες μεσαίου εισοδήματος, εκτιμά η έκθεση.Η σύγκλιση της πανδημίας COVID-19 με τις πιέσεις των συγκρούσεων και της κλιματικής αλλαγής θα θέσει το στόχο του τερματισμού της φτώχειας έως το 2030 χωρίς δυνατότητα ταχείας, σημαντικής και ουσιαστικής πολιτικής δράσης, ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα. Μέχρι το 2030, το παγκόσμιο ποσοστό φτώχειας θα μπορούσε να είναι περίπου 7%.
Ο αυξανόμενος αριθμός κατοίκων των πόλεων αναμένεται να πέσει σε ακραία φτώχεια, η οποία παραδοσιακά πλήττει τους ανθρώπους στις αγροτικές περιοχές.
Η πρόοδος επιβραδύνθηκε ακόμη και πριν από την κρίση COVID-19. Νέα στοιχεία για την παγκόσμια φτώχεια για το 2017 δείχνουν ότι 52 εκατομμύρια άνθρωποι αυξήθηκαν από τη φτώχεια μεταξύ του 2015 και του 2017. Ωστόσο, παρά την πρόοδο αυτή, το ποσοστό μείωσης επιβραδύνθηκε σε λιγότερο από μισή εκατοστιαία μονάδα ετησίως μεταξύ 2015 και 2017. Η παγκόσμια φτώχεια είχε μειωθεί ποσοστό περίπου 1 εκατοστιαία μονάδα ετησίως μεταξύ 1990 και 2015.
Εκτός από τη διεθνή γραμμή φτώχειας ύψους 1,90 $ ανά ημέρα, η Παγκόσμια Τράπεζα μετρά τα όρια φτώχειας 3,20 $ και 5,50 $, αντικατοπτρίζοντας τα εθνικά όρια φτώχειας στις χώρες χαμηλού μεσαίου και υψηλού μεσαίου εισοδήματος. Η έκθεση μετρά περαιτέρω τη φτώχεια σε ένα πολυδιάστατο φάσμα που περιλαμβάνει πρόσβαση στην εκπαίδευση και βασικές υποδομές.
Ενώ λιγότερο από το ένα δέκατο του παγκόσμιου πληθυσμού ζει με λιγότερα από 1,90 $ την ημέρα, σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού ζει κάτω από τη γραμμή των 3,20 $ και περισσότερο από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού - σχεδόν 3,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι - ζουν κάτω από τη γραμμή των 5,50 $ .
Η κρίση COVID-19 έχει επίσης μειώσει την κοινή ευημερία - ορίζεται ως η αύξηση του εισοδήματος του φτωχότερου 40% του πληθυσμού μιας χώρας. Ο μέσος όρος της παγκόσμιας κοινής ευημερίας εκτιμάται ότι θα σταματήσει ή ακόμη και θα συρρικνωθεί κατά την περίοδο 2019-2021 λόγω της μειωμένης αύξησης των μέσων εισοδημάτων. Η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας που εντείνεται από την πανδημία είναι πιθανό να πλήξει ιδιαίτερα τους φτωχότερους ανθρώπους, και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη χαμηλότερους κοινόχρηστους δείκτες ευημερίας τα επόμενα χρόνια.
Η προοπτική ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς είναι μια σαφής αντιστροφή από τις προηγούμενες τάσεις. Η κοινή ευημερία αυξήθηκε σε 74 από τις 91 οικονομίες για τις οποίες ήταν διαθέσιμα στοιχεία την περίοδο 2012-2017, πράγμα που σημαίνει ότι η ανάπτυξη ήταν χωρίς αποκλεισμούς και τα εισοδήματα του φτωχότερου 40% του πληθυσμού αυξήθηκαν. Σε 53 από αυτές τις χώρες, η ανάπτυξη ωφέλησε τους φτωχότερους περισσότερο από ολόκληρο τον πληθυσμό. Ο μέσος όρος της παγκόσμιας κοινής ευημερίας (αύξηση των εισοδημάτων του κάτω 40%) ήταν 2,3% για την περίοδο 2012-2017. Αυτό υποδηλώνει ότι χωρίς πολιτικές δράσεις, η κρίση COVID-19 μπορεί να προκαλέσει κύκλους υψηλότερης εισοδηματικής ανισότητας, χαμηλότερης κοινωνικής κινητικότητας μεταξύ των ευάλωτων και χαμηλότερης ανθεκτικότητας σε μελλοντικά σοκ.
Η έκθεση ζητά συλλογική δράση για να διασφαλιστεί ότι δεν θα διαγραφούν χρόνια προόδου στη μείωση της φτώχειας και ότι οι προσπάθειες αντιμετώπισης της φτώχειας που προκαλούνται από το COVID-19 αντιμετωπίζουν επίσης απειλές που επηρεάζουν δυσανάλογα τους φτωχούς του κόσμου ταυτόχρονα, ιδίως συγκρούσεις και κλιματικές αλλαγές.
Ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας , μία από τις μεγαλύτερες πηγές χρηματοδότησης και γνώσεων για τις αναπτυσσόμενες χώρες, αναλαμβάνει ευρεία, γρήγορη δράση για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να ενισχύσουν την πανδημία τους. Υποστηρίζουμε τις παρεμβάσεις δημόσιας υγείας, εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε τη ροή κρίσιμων προμηθειών και εξοπλισμού και βοηθώντας τον ιδιωτικό τομέα να συνεχίσει να λειτουργεί και να διατηρεί θέσεις εργασίας. Θα διαθέσουμε έως και 160 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική υποστήριξη για 15 μήνες για να βοηθήσουμε περισσότερες από 100 χώρες να προστατεύσουν τους φτωχούς και ευάλωτους, να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις και να ενισχύσουν την οικονομική ανάκαμψη. Αυτό περιλαμβάνει 50 δισεκατομμύρια δολάρια νέων πόρων IDA μέσω επιχορηγήσεων και εξαιρετικά ευνοϊκών δανείων.
πηγη
Αναρτήθηκε από Καρτερία
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)