Μένετε σε πολυκατοικία χωρίς πετρέλαιο; Πώς θα ζεσταθείτε


Μένετε σε πολυκατοικία χωρίς πετρέλαιο; Πώς θα ζεσταθείτεΛύση στο πρόβλημα χιλιάδων διαμερισμάτων που καλύπτονται με κεντρική θέρμανσης στις πολυκατοικίες έρχεται να δώσει νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης σε συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Χάρης Σαχίνης μιλώντας στο 18ο Συνέδριο Ενέργειας που πραγματοποιείται στην Αθήνα, υπό συζήτηση με την κυβέρνηση βρίσκεται νομοθετική πρωτοβουλία που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που το επιθυμούν να αποκόπτονται από το κεντρικό δίκτυο θέρμανσης της πολυκατοικίας και να εγκαθιστούν ατομικά συστήματα θέρμανσης με μικρούς λέβητες! Σύμφωνα με το σχέδιο που είναι υπό συζήτηση, μάλιστα, πιθανόν να καταργηθεί και η προϋπόθεση που ισχύει σήμερα, όπου ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος που επιθυμεί ατομικό σύστημα πρέπει να εξασφαλίσει σχετική άδεια από την πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας.
Star.gr

Όλο το σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων - Ποιοι απαλλάσσονται

- Περιορίζονται οι επιβαρύνσεις για τις “ακριβές” κατοικίες
- Περισσότεροι φόροι για όσους έχουν οικόπεδο ή αγροτεμάχιο
- Την Τρίτη κατατίθεται στη Βουλή το τελικό σχέδιο

Μικρότερες επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακριβών κατοικιών προκύπτουν με το τελικό σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων που κατατίθεται πιθανόν την Τρίτη στη Βουλή.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι επιβαρύνσεις για τις «ακριβές» κατοικίες περιορίζονται σε σχέση τόσο με το αρχικό σχέδιο που είχε δημοσιοποιηθεί όσο και με το υφιστάμενο σύστημα φορολόγησης (Εκτακτο Ειδικό Τέλος και ΦΑΠ). Όσοι όμως έχουν στην κατοχή τους ένα οικόπεδο ή ένα αγροτεμάχιο πιθανόν να κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους το 2014.