ΕΛΛΗΝΕΣ....Από την 1η Ιανουαρίου 2013 οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις


Από την 1η Ιανουαρίου 2013 οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις
Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού «μαρτυρά» ότι το πακέτο των μέτρων, τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορά στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους, θα είναι εμπροσθοβαρές.
Ο λογαριασμός των μέτρων ανεβαίνει στα 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων, πάνω από πέντε δις. ευρώ θα προέλθουν από περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Σαφής αναφορά γίνεται και για την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά δύο έτη.
 Ο πίνακας με τα μέτρα που εγγράφονται στον προϋπολογισμό του 2013, έχει ως εξής:

Διεθνής εξευτελισμός: Η Ελλάδα έχασε τη λίστα με τους φοροφυγάδες.Ψάχνουμε το CD που έκρυψε ο Παπακωνσταντίνου»...

Πρέπει να μην πίστευε στα αυτιά του ο δημοσιογράφος των κυριακάτικων Financial Times όταν άκουσε τον Γιάννη Στουρνάρα να λέει ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του CD, της περιβόητης «λίστας Λαγκάρντ» με τα ονόματα περίπου 2.000 φορολογουμένων Ελλήνων που έβγαλαν στην Ελβετία κεφάλαια 1,5 δισ. ευρώ. «Θα ζητήσω αντίγραφο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα. «Έμαθα για πρώτη φορά περί της ύπαρξης αυτού του CD την περασμένη εβδομάδα από τις εφημερίδες.

ΟΓΑ....Δικαιούσαι επίδομα; Δες πως πρέπει να απογραφείς


Δικαιούσαι επίδομα; Δες πως πρέπει να απογραφείς
Την εγκύκλιο με την οποία δίδονται όλες οι λεπτομέρειες για την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ αλλά και των πολυτέκνων ή των τριτέκνων που εισπράττουν τα επιδόματά τους μέσω του ΟΓΑ, έδωσε στη δημοσιότητα το ασφαλιστικό ταμείο.
Οι συνταξιούχοι και οι επιδοματούχοι, θα πρέπει να περιμένουν να τους σταλεί επιστολή από τον ΟΓΑ. Με την επιστολή αυτή και την ταυτότητά τους, θα πρέπει να σπεύσουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου είτε στην τράπεζα είτε στο ταχυδρομείο, ανάλογα με το από πού εισπράττουν τη σύνταξή τους. Για τους έχοντες ανάγκη, ή δυσκολία μετακίνησης, προβλέπεται ακόμη και η δυνατότητα απογραφής μέσω αντιπροσώπου ή μέσω Internet.
Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής:

ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…!!!

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής
Να τελειώσει το παραμύθι με την παραμονή στο ευρώ που έχει στερήσει την οποιαδήποτε παραγωγή στην χώρα μας και την πλήρη εξάρτηση από καταναλωτικά προϊόντα από τους διεθνής παραγωγικούς κύκλους που εκπροσωπούνται στην Ελλάδα από το ΚΑΡΤΕΛ των 4 εταιρειών προώθησης και που είναι κυρίως ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ και..... ΓΑΛΛΙΚΩΝ συμφερόντων.

Μπούμερανγκ οι οριζόντιες περικοπές



 Γράφει ο Γιώργος Παπαϊωάννου
Από την αρχή της κρίσης και οι τρεις ανίκανες κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά) επέλεξαν τα οριζόντια μέτρα, τόσο όσον αφορά τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις όσο και την επιβολή φόρων.Αντί να εντοπίζουν τους μη παραγωγικούς τομείς του Δημοσίου, δηλαδή τις δημόσιες υπηρεσίες που δεν προσφέρουν έργο, τους ζημιογόνους οργανισμούς τύπου ΟΣΕ, τους «κηφήνες» δημοσίους υπαλλήλους και να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση του κράτους, με ό,τι αυτό……… συνεπάγεται, προτίμησαν τις αδιάκριτες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.