Η ώρα της αλήθειας! Οι Έλληνες στρατιωτικοί μπορούν τώρα να μιλήσουν για την στιγμή της σύλληψής τους..


Οι Έλληνες στρατιωτικοί στο προγραμματισμένο περίπολο που έκαναν στην γραμμή σε δασική περιοχή βρέθηκαν αντιμέτωποι με Τoύρκους στρατιώτες. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης στην κατάθεσή του. Ήταν επιλογή του να μην γίνει χρήση όπλων. Ήταν επιλογή του να μην υπάρξει θερμό επεισόδιο.
Πίστευε ίσως και ο ίδιος ότι και αυτό το επεισόδιο θα έληγε όπως δεκάδες άλλα στο παρελθόν, όταν με απλή συνεννόηση των διοικητών των μονάδων οι στρατιώτες που από λάθος είχαν περάσει τα σύνορα και εντοπίζονταν επέστρεφαν στις μονάδες τους στην άλλη πλευρά.
Αυτή τη φορά ωστόσο φάνηκε ότι οι Τούρκοι είχαν άλλη ατζέντα. Οι δυο στρατιωτικοί τώρα μπορούν να περιγράψουν με ακρίβεια στους ανωτέρους τους τι έχει συμβεί εκείνα τα δραματικά λεπτά. Να δώσουν απαντήσεις για τη φημολογούμενη ενέδρα με στόχο τη σύλληψή τους.
Αποδείχθηκε ότι ο Ερντογάν ακολούθησε και στην δική του περίπτωση της “διπλωματία των ομήρων”, τώρα ο Ανθυπολοχαγός και ο Λοχίας θα μπορέσουν να δώσουν λεπτομέρειες για την τουρκική επιχείρηση που οδήγησε στην πολύμηνη κράτησή τους και τους εκβιασμούς Ερντογάν.