Ποιες αποδείξεις ΔΕΝ θα περνάνε – Στο στόχαστρο οι δαπάνες

Ως γνωστό οι φοροαπαλλαγές, όλες οι δαπάνες ουσιαστικά που έχει ένας πολίτης και απαλλάσσονται (κατά ένα μικρό μέρος) από τον φόρο έχουν μπει στο στόχαστρο.Πλέον όμως φαίνεται ότι έρχονται σαρωτικές αλλαγές. Αυτή τη στιγμή οι περισσότερες δαπάνες εκπίπτουν κατά 10%. Για παράδειγμα για μια δαπάνη 1.200 ευρώ το χρόνο ο φορολογούμενος έχει φοροελάφρυνση 120 ευρώ, το ποσό αυτό αφαιρείται δηλαδή από τν φόρο που πρέπει να πληρώσει.

Αντίο μεσαία τάξη!

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε στην Ελλάδα και η μεσαία τάξη… Κάπως έτσι μπορούν να αρχίζουν τις ιστορίες τους οι αφηγητές του μέλλοντος, που θα ζουν σε μια Ελλάδα με δύο αυστηρά διαχωρισμένες κοινωνικές ομάδες: τους πλούσιους και τους φτωχούς. Γιατί απλά η μεσαία τάξη –αυτή η «πολυτέλεια» που ο καπιταλισμός  δεν είναι πια διατεθειμένος να πληρώνει– θα είναι ανύπαρκτη ή αμελητέα

Απίθανα επίκαιρος Νίτσε: "Κανείς δεν ανακάλυψε το κώνειο που θα τον απαλλάξει από τους Έλληνες"!

Απίθανα και απροσδόκητα επίκαιρος ο Γερμανός φιλόσοφος! Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο “Η Γέννηση της Τραγωδίας” (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, ο Φρειδερίκος Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερη μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο ίδιος είναι πολύ μπροστά από την εποχή του...Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε το σχετικό χαρακτηριστικό απόσπασμα:  «Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.