ΠΡΟΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ‘ΑΡΠΑΞΟΥΝ”…ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ!!

Όσοι δανειολήπτες έχουν καταθέσει αίτηση του νόμου 3869/2010 (νόμος «Κατσέλη») στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο πρέπει να γνωρίζουν ότι ο νόμος 4336/2015 (ΦΕΚ Α΄ 90/14.08.2015), ο οποίος τροποποίησε τον νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τους επηρεάζει άμεσα ως εξής:
α) Ο νέος νόμος υποχρεώνει όλους όσους μέχρι σήμερα έχουν υποβάλει αίτηση του νόμου 3869/2010, η οποία δεν έχει ακόμη εκδικασθεί, ακόμη και αν έχουν ήδη λάβει προσωρινή διαταγή προστασίας της περιουσίας τους, να προσκομίσουν επικαιροποιημένα στοιχεία για την οικονομική τους κατάσταση στα αρμόδια Ειρηνοδικεία, όπου εκκρεμούν οι αιτήσεις τους, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 6 μηνών από τις 14.08.2015 και
β) Επιπλέον όσες υποθέσεις εκκρεμούν προς εκδίκαση άνω της τριετίας από την ισχύ του νέου νόμου (14.08.2015), θα πρέπει με επιμέλεια του ίδιου του οφειλέτη εντός 4 μηνών από την ισχύ του νέου νόμου να προσδιορισθούν προς εκδίκαση εντός της επομένης τριετίας, άλλως θα προσδιορισθεί αυτεπάγγελτα από το Δικαστήριο.
Για λεπτομέρειες σχετικά με τα δικαιολογητικά και τον τρόπο επικαιροποίησης των φακέλων καθώς και τον προσδιορισμό νέας ημερομηνίας προς εκδίκαση θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το νομικό τμήμα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος στα τηλέφωνα 210.8817730 (ώρες: 09:00 έως 16:00).
Πηγή

Ύφεση μέχρι το 2020 προβλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα! - Δέκα χρόνια εφιαλτικής οικονομικής εξαθλίωσης

Μετά από έξι χρόνια απόλυτης καταστροφής της ελληνικής οικονομίας οι Έλληνες θα ζήσουν άλλα πέντε χρόνια ύφεσης μέχρι να δουν ένα "ψήγμα" ανάπτυξης όπως αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), στην έκθεσή του World Economic Outlook.Το ΔΝΤ αναφέρει ότιΑΝ και ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει υποχωρήσει σημαντικά μετά τη συμφωνία για το τρίτο κατά σειρά Μνημόνιο που εφαρμόζει η χώρα,είναι πολύ πιθανό να αναβιώσει καθώς δεν θεωρεί ότι η συμφωνία αυτή θα εφαρμοσθεί.«Οι κίνδυνοι έχουν υποχωρήσει από την υπογραφή της συμφωνίας με τον ESM, αλλά σε περίπτωση επιστροφής της πολιτικής αβεβαιότητας αλλά και της αβεβαιότητας για την εφαρμοζόμενη πολιτική, θα υπάρξουν νέες πιέσεις τόσο στο επίπεδο του χρέους αλλά και του χρηματοοικονομικού κλάδου για το σύνολο της Ευρωζώνης, με πιθανές επιπλέον παράπλευρες επιπτώσεις», σημειώνεται στην έκθεση του Ταμείου.  
Οι προβλέψεις για ΑΕΠ, πληθωρισμό και έλλειμμα είναι πλήρως επικαιροποιημένες, βασιζόμενες σε στοιχεία που είχε στη διάθεσή του το Ταμείο έως τις 12 Αυγούστου 2015 με την προϋπόθεση ότι η συμφωνία που υπογράφτηκε μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών θα τηρηθεί. Κάτι που θεωρείται δύσκολο έως αδύνατο και εξαιρετικά αμφίβολο.Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η ύφεση θα φθάσει φέτος στο 2,3% (τόσο προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή), με συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,3% το 2016, ενώ η ελληνική οικονομία θα δει ανάπτυξη το 2020 όταν θα φτάσει το ανεμικό 1,4%.
 Το δ' τρίμηνο του 2015 θα υπάρξει ύφεση της τάξεως του 5,4%, ενώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2014 η ελληνική οικονομία είχε ρυθμό ανάπτυξης 1,4%. Πάντως στο δ' τρίμηνο του 2016 η ανάπτυξη θα αγγίζει το 3%. Για το 2015, ο δείκτης τιμών καταναλωτή τοποθετείται στο -0,4%, ενώ το 2016 θα υπάρξει απόλυτη σταθεροποίηση, με μηδενικό πληθωρισμό.Το 2020 θα «τρέξει» με 1,4%, όλα αυτά φυσικά εάν μέχρι τότε δεν υπάρξουν "ατυχήματα" και αντέξουν τα "υποζύγια" που λέγονται πολίτες. Στον τομέα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, το ΔΝΤ εκτιμά ότι φέτος θα καταγραφεί πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ, το οποίο θα ενισχυθεί εντός του επόμενου έτους, φθάνοντας στο 1,5% του ΑΕΠ.Οριακά δυσάρεστη η εικόνα για το 2020, με το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να τοποθετείται στο 0,2% του ΑΕΠ καθώς τότε ξεκινάνε οι μεγάλες αποπληρωμές χρεών.

http://www.magazzino.gr/2015/10/2020.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν λιγότερο και ποιοι περισσότερο - Στα 30.000 ευρώ το αφορολόγητο

Μεγάλες ανατροπές στον σχεδιασμό του φόρου ακινήτων, του γνωστού ΕΝΦΙΑ, αναμένεται να φέρει από το 2016 το υπουργείο Οικονομικών. Βασικότερη αλλαγή η θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 30.000 ευρώ ώστε να μην πληρώσουν φόρο οι μικρές περιουσίες, τόσο στις πόλεις όσο και στα χωριά. Ωστόσο, η υποχρέωση να μην μειωθεί το ποσό των 2,65 δισ. ως έσοδα για το κράτος θα φέρει αλλαγές στο φόρο που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε νησιωτικές και τουριστικές περιοχές.