''ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ! ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ! ''

Θαυμαστής του Αλέξη Τσίπρα αποδεικνύεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ...
ο οποίος σε κείμενο που ανέβασε στο blog του αποθεώνει τον πρωθυπουργό ζητώντας του να μην κάνει πίσω στη διαμάχη με την Ευρώπη γιατί τον κάνει περήφανο.Όπως γράφει ο Μητροπολίτης παρότι ο Αλέξης Τσίπρας τον πίκρανε που δεν ορκίστηκε θρησκευτικά, από τις πρώτες μέρες της κυβέρνησής του, η «πολιτική που ακολουθεί αποπνέει εθνική υπερηφάνεια και δείχνει πως η εποχή των μεγάλων δουλικών πέρασε»!
Διαβάστε το κείμενο
«Με τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα έχουμε το παράπονο, ότι δεν ορκίσθηκε κατά τα καθιερωμένα! Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να εκφράσουμε ελεύθερα τη γνώμη μας πάνω στα καυτά προβλήματα της καθημερινής μας ζωής και στον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετωπίζει ο νέος Πρωθυπουργός. Δραττόμεθα της ευκαιρίας να διατυπώσουμε ανοικτά και δημόσια την προσωπική μας γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο άρχισε να χειρίζεται τα προβλήματα αυτά η νέα Κυβέρνηση.Από τις πρώτες κι' όλας στιγμές της αναλήψεως των ευθυνών διακυβερνήσεως της πολύπαθης Χώρας μας ο νέος Πρωθυπουργός και οι Συνεργάτες του εφαρμόζουν μια πολιτική, που αποπνέει ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ! Φαίνεται πως πέρασε πιά η εποχή των μεγάλων και δουλικών ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ σε ΟΛΑ! Περάσαμε στην εποχή της αντιστάσεως! Στην μανία των Ευρωπαίων κατακτητών μας, λέγε με Τρόϊκα κλπ, αντιτάσσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια! Η στάση του κ. Τσίπρα μας γεμίζει τα στήθη με υπερηφάνεια! Ἀλλωστε είναι σε όλους γνωστόν, ὀτι οι μεγάλες νίκες στην πορεία του Έθνους μας ποτέ δεν κατακτήθηκαν από τά Μεγάλα ΝΑΙ, αλλά από τα μεγάλα ΟΧΙ! Αθάνατο παραμένει στη μνήμη μας και στην καρδιά μας το "Μολών λαβέ" του Λεωνίδα και το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά!Δόξα τω Θεώ, λοιπόν, διότι με Πρωθυπουργό τον ακάματο κ. Τσίπρα οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας μαθαίνουν τώρα, ότι ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΔΟΥΛΟΙ ΑΛΛΑ ΕΤΑΙΡΟΙ της Ευρωπαϊκής Ενώσεως! Για πρώτη φορά ακούσθηκε η διαμαρτυρία: "Κύριοι, στο ζήτημα επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την Ευρώπη, γιατί δεν μας ερωτήσατε;" Δεν είμαστε παρείες, είμαστε ισότιμα Μέλη της Ενώσεως!Η τακτική, λοιπόν, του κ. Τσίπρα γεμίζει τα στήθη μας με εθνική υπερηφάνεια! Βεβαίως το παιγνίδι Τσίπρα είναι πολύ επικίνδυνο! Μπορεί να εξοργίσει τους Ευρωπαίους δανειστές-δολοφόνους μας, αλλά είναι καλύτερα μια έντιμη πενία από μια ευτελιστική και ταπεινωτική ευπορία!Εμείς πιστεύουμε, ότι ο Πρωθυπουργός θα κερδίσει την μάχη, θα ανατρέψει τα δεδομένα. Τα άκρως ευτελιστικά, αν μή εξουθενωτικά, Μνημόνια θα πεταχθούν στον κάλαθο των αχρήστων! Μια νέα εποχή, που θα ανακουφίσει τον Έλληνα, πρόκειται να ανατείλει!».Τα πρώτα δείγματα της επερχόμενης νίκης Αλέξη Τσίπρα, της νίκης των Ελλήνων, άρχισαν να φαίνωνται ήδη στον ορίζοντα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ομπάμα εξέφρασε ήδη την πρόθεσή του να μας συνδράμη! Η σκληρή και άκαρδη κα Μέρκελ, θορυβημένη, σπεύδει στη Ουάσιγκτον! Η Ρωσία επίσης εξέφρασε την συμπάθειά της! Οι Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι έχουν χάσει τον ύπνο τους! Η Ευρώπη άρχισε να μας υπολογίζει! Κάποιοι Πρωθυπουργοί της Ευρώπης ακούουν πιά όχι μόνο με προσοχή, αλλά και με στοχαστική διάθεση τις ελληνικές θέσεις και απόψεις!».Και καταλήγει: «Γειά σου, Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα λεβέντη! Βάλε πια μια τελεία και παύλα, στις μονομερείς και εθνοκτόνες υποχωρήσεις μας! Ο Χριστός μαζί Σου! Η Παναγιά μας στο πλευρό Σου! Καλή επιτυχία για το καλό της Ελλάδος!».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο 

[Photo] ΣΟΚ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ: Πληρώνουμε 3 εκατ. ευρώ για 4 εκπομπές της ΝΕΡΙΤ

Γράφει η Ντέπυ Γκολεμά και αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως έχει κότσια και γράφει ότι έχει "να πει "και να αποκαλύψει . Στη στήλη της στο ένθετο "Reallife" της εφημερίδας "REAL" γράφει σήμερα: 
"Όμως, σήμερα η στήλη θα ασχοληθεί με τα τελευταία χαΐρια της τρέχουσας διοίκησης. Για τα οποία θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, μαζί με τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου, που έχουν μετατρέψει τη ΝΕΡΙΤ σε φέουδο των ολίγων. Για να μην τους αδικήσουμε, θα λέγαμε ότι βαδίζουν άξια στα χνάρια αρκετών προηγουμένων επί ΕΡΤ...Και ενώ τους ανθρώπους που πεινούσαν ή είχαν δυσβάσταχτα χρέη πολλών χιλιάδων ευρώ - από 100 και 150 χιλιάδες και πάνω - τους περιέπαιζαν μήνες και μήνες, ξαφνικά 3 η ώρα το μεσημέρι της Παρασκευής έβαλαν τα χρωστούμενα στις τράπεζες. Καλοσύνη τους...Έχουμε λοιπόν και λέμε! Η Βίκυ Φλέσσα, ο Γιώργος Αμυράς και ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι οι ευνοημένοι της απερχόμενης διοίκησης, την ώρα που δεκάδες ΜΟΝΙΜΟΙ δημοσιογράφοι βλέπουν τα τρένα να περνούν...Η Βίκυ Φλέσσα, 'άξια συνάδελφος, μόνιμη υπάλληλος της ΕΡΤ, έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή της ΔΥΟ εκπομπές από την ΝΕΡΙΤ με την ευγενική χορηγία του προέδρου του Εποπτικού κ. Φορτσάκη (του γνωστού πρύτανη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. κ.λ.π δραστηριοτήτων).Αυτό δεν θα ήταν προβληματικό αν η εκπομπή δεν είχε τον χαρακτήρα μεικτής παραγωγής, καθόσον στην μονιμότητα δεν συνηθίζεται. Πέραν λοιπόν του μισθού της, η παρουσιάστρια μετέχει ως παρουσιάστρια στην εταιρεία Orange Black, με κόστος 89,893 ευρώ.Η δεύτερη εκπομπή που παρουσιάζει η Νίκυ Φλέσσα λέγεται "Οι λέξεις φταίνε". Με την απόφαση 1392/12.11.14 εγκρίθηκαν 24 επεισόδια, συνολικής αξίας 376.120 ευρώ. Η παρουσιάστρια θα αναλάβει έξτρα αμοιβή 10.000 ευρώ, ο σκηνοθέτης 24.000, ο αρχισυντάκτης 14.000, η δε επιστημονική έρευνα της εκπομπής ανέρχεται σε 40.000 ευρώ. Στο κοστολόγιο της εκπομπής συναντά κανείς και ειδικότητες που υπάρχουν στην ΝΕΡΙΤ αλλά χρεώνονται, όπως κομμώσεις 2.000 ευρώ, μακιγιάζ 1.700 ευρώ, 1.200 ευρώ για τηλέφωνα, 4.800 ευρώ για δώρα και απρόβλεπτα 5.000 ευρώ. Το στούντιο κοστίζει 30.000 ευρώ και η κατασκευή σκηνικού 28.000 ευρώ...Πάμε τώρα στο "Μένουμε Ελλάδα" του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά. Και αυτή μεικτή παραγωγή. Για 10η χρονιά (!), το συνολικό κόστος της εκπομπής είναι 761.349 ευρώ, με ανάθεση στην εταιρεία media Hub studios. 120 επεισόδια. Το σκηνικό της εκπομπής που δείχνει διαρκώς μέρη της Ελλάδας κόστισε 25.000 ευρώ+ΦΠΑ. Τέλος, ο αγαπητός Ρένος Χαραλαμπίδης και η εκπομπή του (εξωτερική παραγωγή και αυτή) κοστίζουν 650.340 ευρώ. Μια χαρά...Σε μια Ελλάδα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, η ΝΕΡΙΤ - αυτό το μόρφωμα κρατικής τηλεόρασης - επιβαρύνει συνολικά τον νέο προϋπολογισμό με περίπου 3.000.000 ευρώ για τέσσερις εκπομπές, που θα μπορούσαν να είναι εσωτερικές..."