ΣΕ ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟ....ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ...

by To Skouliki Tom

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτό στην Ελληνική Βουλή το φορολογικό πολυνομοσχέδιο, αφού πρώτα πέρασε μια βόλτα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας Σουμελά και να πάρει την ευλογία της. Το ευλογημένο πολυνομοσχέδιο πέρασε με 152 ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ και 1 ΝΑΙ ΑΛΛΑ MHN TO ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ, αφού ο Κόφτης και το Υπερταμείο έφαγαν άκυρο από τη Βασιλή Κατριβάνου, η οποία μετά από 16 μήνες παραισθήσεων άρχισε να υποψιάζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η Κυβέρνηση του Βουνού που φανταζόταν κι αποφάσισε να παραιτηθεί, μπας και σώσει το τομάρι της στις επόμενες εκλογές.  Βασιλική, μείνε ήσυχη! Θα σε ψηφίσουμε σίγουρα! Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε πολύς λόγος για το πώς θα προλάβουν οι βουλευτές να διαβάσουν μέσα σε 2 μέρες μέχρι την ψήφισή του τις 7500 σελίδες του πολυνομοσχεδίου αλλά κανείς δεν αναρωτήθηκε πότε πρόλαβε να ετοιμαστεί αυτό το γιγαντιαίο πολυνομοσχέδιο, αφού μόνο η πληκτρολόγησή του μαζί με τις απειράριθμες διορθώσεις απαιτεί εβδομάδες δουλειάς. Άντε καλέ που το είχαν έτοιμο εδώ και μήνες. Αφού αυτοί δεν είναι σαν τους προηγούμενους. Αυτοί διαπραγματεύονται σκληρά. Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει αυξημένους έμμεσους φόρους στα τσιγάρα, τα ποτά και τους καφέδες και θυμάμαι κάποτε που λέγαμε ότι ο Έλληνας θα επαναστατήσει μόνο όταν του κόψουν το φρέντο αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι ο Έλληνας δε θα επαναστατήσει μέχρι να του κόψουν και το χέρι που κρατάει το φρέντο.
Μετά την αύξηση των έμμεσων φόρων και σε συνδυασμό με τους μισθούς που ισχύουν, οι Έλληνες δε θα μπορούν να πίνουν και να καπνίζουν όπως πριν, οπότε το κράτος δε θα έχει τα αναμενόμενα έσοδα - κι άρα πλεονάσματα - κι έτσι θα ενεργοποιηθεί ο Κόφτης που θα πετσοκόψει ακόμα περισσότερο τους μισθούς, οπότε πάλι οι Έλληνες δε θα μπορούν να πίνουν και να καπνίζουν όπως πριν. Σατανικό ε; Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια πρωτοφανή κρίση ειλικρίνειας, είπε στους βουλευτές του ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα που ψηφίζουν κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού τα επόμενα μέτρα δε θα περάσουν καν από τη Βουλή χάρη στο Αόρατο Χέρι του Κόφτη που θα τα υπογράφει. Περνάμε υπέροχα! Στο πολυνομοσχέδιο υπάρχουν και εκατομμύρια άλλες ρυθμίσεις, όπως η δημιουργία του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων με θητεία 99 χρόνια, δηλαδή ούτε καν 100 για να γιορτάσουμε όπως πρέπει το ξεπούλημα και της τελευταίας πέτρας της χώρας.
Για όσους δε γνωρίζουν, το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων είναι κάτι σαν μαύρη τρύπα η οποία θα ρουφάει επί 99 χρόνια οτιδήποτε ανήκει στο ανεύθυνο δημόσιο και θα το ξερνάει στα υπεύθυνα χέρια ιδιωτών που θα του αλλάζουν τα φώτα. Τίποτα ηλεκτρολόγοι θα είναι μάλλον.
Την ώρα που το πολυνομοσχέδιο ψηφιζόταν στη Βουλή, γύρω στους 2.000 είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν, καμιά 20αριά χιλιάδες προσπαθούσαν να πετύχουν το κεφάλι του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ, 11.000 περίμεναν 2 ώρες για να προσκυνήσουν μια υπεραιωνόβια εικόνα, ενώ από ό,τι διαβάζω, την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν μέσα σε 2 μέρες 10.000 check-in στο νέο κάτεργο του Πλαισίου στη Δάφνη. Οπότε τζάμπα κωλοχτυπιέστε στα φέησμπουκ για την αστική δημοκρατία που καταλύθηκε χθες. Ζμπούτσα του ο Έλληνας για την αστική δημοκρατία. Εν τω μεταξύ, όλοι αυτοί που ωρύονταν χθες ότι καταλύθηκε η αστική δημοκρατία, θα μας σπάσουν τα αρχίδια όταν στις επόμενες εκλογές δεν πάμε να ψηφίσουμε για την αστική δημοκρατία που καταλύθηκε.  Μην ωρύεστε πατσαβουράκια. Έχουμε να κάνουμε με τη μεγαλύτερη καταστροφή χώρας που δε βρίσκεται σε πόλεμο και δεν καίγεται το καρφάκι κανενός. Μεταξύ σας τα λέτε. Μεταξύ σας τα λέγατε και πριν. Και ανοιχτά και δωρεάν να ήταν τα ΜΜΜ χθες, πάλι 2.000 θα μαζεύονταν στο Σύνταγμα.  Συγκεντρωσούλες με χημικούλια, πορειούλες με ξυλάκι από τα ΜΑΤ και λοιπές μαλακιούλες κομμένες.  Ή θα κάνουμε κάτι πιο δραστικό - και φυσικά όχι αναίμακτο - ή θα φάμε την πούτσα για καμιά 200αριά χρόνια ακόμα μέχρι η Ιστορία να ξανακάνει τον κύκλο της.
 Γιατί πιστέψτε με, θα τον ξανακάνει.  Αν κόψετε το κάπνισμα, τα ποτά και τους καφέδες μπορεί να είστε τυχεροί και να το ζήσετε.  Εγώ πάντως δε σκοπεύω να ζήσω για πάντα.
(Ανήθικο δίδαγμα: Ούτε εγώ βρέθηκα στο Σύνταγμα χθες, όπως δεν πρόκεται να ξαναπάω σε καμιά συγκέντρωση. Ημουν μαζί με τη Mano Aperta στο 5ο Λύκειο Αθηνών, όπου μαγειρέψαμε, φάγαμε, χορέψαμε και τραγουδήσαμε με τους πρόσφυγες, με τους οποίους έχουμε γίνει μια μεγάλη οικογένεια. Οι πρόσφυγες μας προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε αποκτηνωθεί πλήρως. Ας μην αποτύχουμε και σε αυτό. Γιατί σε όλα τα υπόλοιπα έχουμε αποτύχει παταγωδώς.) Λαϊκό προσκύνημα στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges